Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze znalezionym skryptem na Topkę serwerową - pomoc.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie proboj robic topki w skrypcie, strata czasu. Do tego jeszcze zawalu dostaniesz z tego zdenerwowania. Taka rada, tez sie kiedys tym bawilem. I po co mi to bylo ?

Opublikowano

Co do topki w sk trzeba większej znajomości skryptu i trzeba go samemu pisać od 0 dodatkowo jest masa PL od topek wystarczy wpisać 'Topvp minecraft plugin' i masz juz plugin

TEMAT

Opublikowano

@pablos11 czy ktoś tu mówił o pluginie? wyjdz. Mi chodził co w tym skrypcie nie tak //oftopic.

@kar102030 wyjdź... A i kurwice to już dostałem od tego xD... Bo jeszcze ehh nie wazne xD!

Robiłem TOPke i mi wyszła.

(zapis był taki sam)

lecz gdy ją skopiowałem i zmieniłem zmienne to coś nie pyka oAo - dlaczego? 

Opublikowano

@pablos11 czy ktoś tu mówił o pluginie? wyjdz. Mi chodził co w tym skrypcie nie tak //oftopic.

@kar102030 wyjdź... A i kurwice to już dostałem od tego xD... Bo jeszcze ehh nie wazne xD!

Robiłem TOPke i mi wyszła.

(zapis był taki sam)

lecz gdy ją skopiowałem i zmieniłem zmienne to coś nie pyka oAo - dlaczego? 

Skoro nie pasuje Ci plugin który on podał to męcz się z skryptem, lecz 99% osób powie że rzeczy które UŻYWAJĄ bazy danych lepsziej pisać / pobierać jako plugin ponieważ skrypt musi mieć dodatkowo kod który tworzy tabelki potem się do nich odnosi edytuje zapisuje więc w skrypcie ciężko to zrobić ponieważ po poważnym resecie Dane z skryptów znikają

Nie ma znaczenia czy gra jest realistyczna czy nie, nieważne czy jest futurystyczna czy dotyczy przeszłości!

Nieważne czy ma dobrą grafikę, czy słabą, nieważne jest czy jest nowa, czy stara!

Gramy w gry które lubimy najbardziej, zaakceptuj wybory innych!

Bo wszyscy w nie gramy, jesteśmy jednością.

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

Takiego skryptu nie napiszesz, musisz mieć dużą znajomość pluginu Skript. Ściągnij ten plugin co podal Ceglinio i po problemie. Ale jeśli chcesz pisać skrypt to droga wolna.

Opublikowano

@KamilHDesign9 dobrze gada, a po co bazy danych? A może dlatego że skrypt to rzecz NIESTABILNA czyli że nie jest jak plugin który ma swój folder i swoje pliki do zapisu i odczytu -.-

Skrypt to TYLKO I WYŁĄCZNIE kod który po resecie traci wszystkie zapisy które się w nim zmieniły, skrypt to tak jakby sitko które jest zakryte jeżeli usuniesz (w tym wypadku zresetujesz skrypty albo server) wszystko przepada czyli twoje dane (woda w sitku) przepada i nie da się jej odzyskać

Baza danych ma za zadanie przechować te dane aby skrypt po resecie mógł jje odzyskać takie jakie były ale skoro jesteś na tyle mądry aby napisać zaawansowany skrypt na topki droga wolna

TEMAT

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak czytam jak pomagacie to sorki za wyrażenie ale rzygać się chce. Dobrze napisany skrypt załatwia sprawę. Co do resetu to bzdura na kółkach, wystarczy zapisywać statystyki do pliku yml i resety nic nie zrobią. Za chwile mnie obrzucacie błotem że pluginy lepsze bo nie zamulają jak skrypty, a to kwestia usuwania niepotrzebnych zmiennych i nie robienia np. bezsensownych warunków oraz czekania. Jeśli jesteś nadal zainteresowany to podrzucę tobie coś co ja aktualnie tworze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...