Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zasilacz i karta do starszego komputera

ArcaniA2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam. Postanowiłem zmordernizowac mojego złoma z media expert tak, aby pocągnął gry na najniższych w normalnej rozdzielczości, ale

czy jest sens? Mój sprzęt:

Płyta główna: Gigabyte GA-G31M-ES2L

RAM: 3 GB DDR2 hynix (1x 1GB + 1x 2GB)

Procesor: Pentium E5300 http://ark.intel.com/pl/products/35300/Intel-Pentium-Processor-E5300-2M-Cache-2_60-GHz-800-MHz-FSB

Karta graficzna: ASUS ATI Radeon HD 4350

Zasilacz: Fortron 300W

Dysk twardy: Hitachi 500GB (musiałbym wykręcić jak trzeba więcej danych)

Obudowa: piekarnik jakiś, ale temperatury są dość w normie

Zastanawiałem się na 9600GT, którą mógłbym wyrwać bez problemu za maks 70zł, macie jakieś lepsze propozycje? Musi być serio tanie, bo dużo pieniędzy nie mam. Proszę też o podanie zasilacza (ile mocy potrzeba). Daję like każdej sensownej odpowiedzi.

Uczeń
Opublikowano

Przecież w tym zasilaczu jest jedno złącze 6 pinowe, a karta ma dwa takie wejścia.

to kup przejsciowke

nie mam czasu teraz szukac karty z 1 zlaczem 6 pinowym ale szukaj GT 9800 / GTX 9800 / GTX+ 9800 (nie wiem czy sa na 1 zlacze, ale to najlepszy wybor)

zasilacz ten co podalem

ewentualnie mozna od biedy juz tego gt 9600 wziac ale 9800 bedzie lepszym rozwiazaniem

Opublikowano

Dobra, udało mi się dorwać tego chiefteca na allegro za 60 zł z przesyłką, teraz chciałbym się upewnić co do karty. Mogę dać do 100 zł, w grę wchodzą tylko używki i zastanawiam się, czy nie dałoby się kupić czegoś lepszego od tych 9600gt/9800gt, np. jakiejś karty od AMD. Ma ktoś jakieś ciekawe propozycje? Np. hd4870.

Opublikowano

Już kupiłem właśnie gts 250, koleś szczerze powiedział, że odgrzewany, ale i tak większość z allegro/tablicy jest z piekarnika. Jutro przyjdzie to powiem jak się sprawdza.

Opublikowano

No dobra, szczerze mówiąc zesrałem się widząc jak wielka jest różnica, ale jest jeden problem. Po krótkim czasie karta osiąga 90 stopni, co prawda może wytrzymać do 105, ale wolałbym to obniżyć. Czy da się coś z tym zrobić, np. dokupić jakieś wydajniejsze chłodzenie? Mam model od asusa http://cdn.overclock.net/5/50/400x235px-LL-505be27f_1gb-asus-en8800gt-graphics-card.jpeg. Moglibyście podać jakieś dobre używane chłodzenia? Jak coś to jadę na otwartej obudowie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...