Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warto zacząć grę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1 - To juz zalezy czy lubisz tego typu gry

2 - graczy jest duzo

3 - partia zalezy ale +/- 25min

4 - Tak ranking istnieje poziomy rowniez :)

Opublikowano

Jeśli lubisz takiego typu gry to oczywiście. HS jest aktualnie najlepszą karcinką.

Graczy bardzo dużo, na przeciwnika czeka się parę sekund.

Partia trwa średnio 7 minut, a nie 25 jak pisał kolega wyżej o,o

Jest ranking, w którym jest 25 lig, standardowo zaczynasz od najgorszej czyli 25 i idziesz do 1, a po 1 jest liga LEGEND. Można również wbijać poziom swych bohaterów (max 60).

Karty po każdej partii wracają do mnie? Zdobywa się nowe czy co rundę masz losowo jakąś dawaną? Jakas czarna góra - jest to tryb gry nie multiplayer wtedy?

Nie da tu się stracić kart w pojedynku. Karty się zdobywa, można je wygrać na arenie (wstęp 150 golda) lub kupować paczki kart, w jeden jest 5 losowych kart (100 gold koszt).

Dodatek ''Czarna góra'' jest to właśnie tryb offline tzw. przygody.  Za przejście jej dostaje się unikatowe karty, których nie można zdobyć z paczki kart.

giphy.gif

Opublikowano

Otrzymujecie po lajku :) 

Kolejne pytania:

1. Obecnie gram z jakimiś botami chyba, bo to trzecia misja. Co misję dostaję karty. Jeśli będę już gral gry rankingowe to zdobycie kart będzie możliwe poprzez arenę i paczki kart tylko? 

2. Mam szanse dojść powiedzmy do 5 ligi bez inwestowania hajsu?

3. Kupowanie i sprzedawanie kont w tej grze też występuje? 

Opublikowano

Ja zacząłem grać 2 dni temu :) Tak dla zabawy czystej pobrałem. U mnie rozgrywka trwa średnio 15 minut :) Aktualnie jestem w 20 lidze :D

Karty zdobywamy za wbijanie poziomu postacią :)

Knowledge-Kryptonite-quote2.jpg

Opublikowano

Otrzymujecie po lajku :)

Kolejne pytania:

1. Obecnie gram z jakimiś botami chyba, bo to trzecia misja. Co misję dostaję karty. Jeśli będę już gral gry rankingowe to zdobycie kart będzie możliwe poprzez arenę i paczki kart tylko? 

2. Mam szanse dojść powiedzmy do 5 ligi bez inwestowania hajsu?

3. Kupowanie i sprzedawanie kont w tej grze też występuje? 

1. Parę też kart dostaniesz specjalnych dla klasy za wbijanie na niej poziomu.

2. Spokojnie bez wydawania złotówek dasz radę, jednak będzie musiał troszkę pograć.

3. Tak.

giphy.gif

Opublikowano

i nie wymaga dużego myślenia ;P

Z takim podejściem do hs to do 20 ligi maksymalnie wejdziesz. W HS chodzi własnie o MYŚLENIE, nie bez powodu tysiące ludzi ogląda streamy topowych graczy, uczą się oni ciekawych, często skomplikowanych zagrywek.

Jeśli walczy jakieś myślący deck za 2000 pyłu vs jakiemuś nawalonymi legendami, ale nie myślącemu to ten za mniej pyłu ma o wiele większą szanse wygrać.

giphy.gif

Opublikowano

No dobra. Już całkiem dobrze mi idzie i czaje tą grę ale kolejne pytania się nasuwają ;P

1. Jaką klasę jako pierwszą levelować? Jaina ma słaby ten ultimate (2many za 1pkt ataku)...

2. Jaki jest max poziom postaci?

3. Warto oglądać streamy, czy lepiej poradniki?

1. Na początek wbij na każdej postaci 10 poziom (dostaniesz golda i zobaczysz jak każda klasa wygląda), a później wbijasz poziom tej która podoba Ci się najbardziej. W hs'ie nie ma ''najlepszej klasy''.

2. 60.

3. Streamy.

giphy.gif

Opublikowano

1. Z polskich to tylko Mkkr a z angielskich to Kripp, Amaz, Trump.

2. Codziennie możesz wyfarmić 100 golda za wygrane (30 wygranych = 100 golda) + misje za 40/60/100 golda (codziennie dostajesz losową misję).

3. Jeżeli będziesz miał jaką tako talię to możesz zacząć grać, ale pewnie za 15 nie wyjdziesz.

Opublikowano

Mam Jaine 11lvl, Łowce 6lvl ;) Łowca całkiem fajny !

1. Polecicie jakiegoś streamera?

2. Codziennie mam szansę na 100 golda czy tylko dzisiaj takie misje miałem?

3. Gry rankingowe zacząc grać jak będę miał wysoki poziom postaci czy nie ma to znaczenia? 

1. Z polskich: mkkr3, BlackFireIce i może jeszcze Kagami. Z zagranicznych to: Amaz, Trump, Kripp.

2. Codziennie dostajesz jedną losową misję. Za wykonanie misji możesz dostać 40, 60 lub 100 golda w zależności jaka Ci się wylosuje.

3. Tak na prawdę nie opłaca się grać pojedynków i z botami, graj ciągle rankingowe, nawet jeśli nie masz żadnej dobrej tali (no chyba, że testujesz jakąś nową talie, a jesteś wysoko w rankingu ;d).

giphy.gif

Opublikowano

@Onidek - dostaniesz jeszcze lajka. Dzisiaj limit wykorzystany :(

Kolejne pytanka:

@1373230489-U611928.pngPress. napisałeś, że lepiej grać ciągle gry rankingowe. Za przegrane spadam w rankingu ale i tak warto grać? Wytłumacz ;p

2. Jak zrobić dobrą talię. Jakieś poradniki? Zrobiłem jedną swoją i 3/4 mecze przegrałem i sam czułem, że jest mega słaba...

3. Czym się różni paczka kart do kupienia: Klasyczna, a orki vs gnomy czy coś takiego :P 

4. Jeszcze nie obczaiłem. Jak zagrać "Ja vs kumpel"?

5. Są partie tylko 1vs1?

Opublikowano

@Onidek - dostaniesz jeszcze lajka. Dzisiaj limit wykorzystany :(

Kolejne pytanka:

@1373230489-U611928.pngPress. napisałeś, że lepiej grać ciągle gry rankingowe. Za przegrane spadam w rankingu ale i tak warto grać? Wytłumacz ;p

2. Jak zrobić dobrą talię. Jakieś poradniki? Zrobiłem jedną swoją i 3/4 mecze przegrałem i sam czułem, że jest mega słaba...

3. Czym się różni paczka kart do kupienia: Klasyczna, a orki vs gnomy czy coś takiego :P

4. Jeszcze nie obczaiłem. Jak zagrać "Ja vs kumpel"?

5. Są partie tylko 1vs1?

Za granie rankingowych nie dostaniesz oczywiście więcej golda, expa itp. Ale jeśli będziesz grał ciągle gry rank to dokładniej będziesz wiedział na jakim poziomie aktualnie jesteś.

Dodatkowo pamiętaj, że za wbicie 20 rangi w danym sezonie dostajesz rewer do swoich kart.

2. Jest bardzo dużo stron z różnymi taliami. Możesz napisać jakiej tali potrzebujesz i ktoś z forum Ci ją złoży lub podeśle jakiegoś dobrego gotowca.

3. W zwykłych, a w ''orkach'' (gobliny) i gnomach są inne karty. Jak chcesz zobaczyć jakie są w zwykłych, a jakie w GvG to w swoich kartach w prawym dolnym możesz sobie ustawić ''pokaż: Gobliny vs gnomy''.

4. Dodajesz kumpla na battle i w lewym dolnym rogu hs masz znajomych, wybierasz znajomego i ''zaproś do pojedynku'' czy jakoś tak piszę ;p

5. Tak, tylko 1v1.

giphy.gif

Opublikowano

Ok stary jesteś boski :)

1. Co to rewer - "dostajesz rewer do swoich kart".

2. Co ile jest nowy sezon, kiedy kolejny?

3. Nowy sezon = reset rankingu ale lvl postaci zostaje?

4. Mam 100 golda. Jest napisane w grze, że klasyczne karty są lepsze dla początkujących graczy, ale cały czas kupowałem te gobliny vs gnomy i nie wiem co mam teraz kupić ;P

(Lajki rozdaję jutro).

Opublikowano

Ok stary jesteś boski :)

1. Co to rewer - "dostajesz rewer do swoich kart".

2. Co ile jest nowy sezon, kiedy kolejny?

3. Nowy sezon = reset rankingu ale lvl postaci zostaje?

4. Mam 100 golda. Jest napisane w grze, że klasyczne karty są lepsze dla początkujących graczy, ale cały czas kupowałem te gobliny vs gnomy i nie wiem co mam teraz kupić ;P

(Lajki rozdaję jutro).

1. To jest wygląd Twoich kart (tył). Spis rewersów: http://www.mpcforum.pl/topic/1380586-rewersy-kart-spis/

2. Jeden sezon trwa miesiąc. Nowy miesiąc = nowy sezon.

3. Reset rankingu, poziom postaci zostaje. Dodatkowo im większy rank osiągniesz w poprzednim sezonie to w nowym dostaniesz dodatkowe gwiazdki (np. jeśli doszedł w sezonie 19 do 20 ranku to w sezonie 20 będziesz od razu w 24 ranku, a nie 25.

4. To zależy od tego jaki deck robisz. Jeśli robisz deck pod ''mechy'' to dodatek GvG. Jednak na początek i tak lepiej kupować zwykłe pakiety, ponieważ większość decków opiera się na tych kartach ze zwykłych pakietów.

giphy.gif

Opublikowano

1. Jeśli chcę poprosić żeby ktoś mi zrobił "deck" pod Jaine to mam dać ss wszystkich kart jakie mam do tej postaci + wszystkie które są dostępne dla każdej klasy? Mam właśnie chęć napisać temat z prośbą i nie wiem jak ma to wyglądać.

2. Wygląd karty niczego nie zmienia? (Jakieś specjalne bonusy)

3. Za dochodzenie do 5 rangi powiedzmy coś się dostaje czy dopiero przy legendzie?

Opublikowano

1. Jeśli chcę poprosić żeby ktoś mi zrobił "deck" pod Jaine to mam dać ss wszystkich kart jakie mam do tej postaci + wszystkie które są dostępne dla każdej klasy? Mam właśnie chęć napisać temat z prośbą i nie wiem jak ma to wyglądać.

2. Wygląd karty niczego nie zmienia? (Jakieś specjalne bonusy)

3. Za dochodzenie do 5 rangi powiedzmy coś się dostaje czy dopiero przy legendzie?

1. Możesz dać ss swoich kart i napisać ile jeszcze możesz pyłu przeznaczyć na ten deck.

2. Złote karty i rewersy zmieniają tylko wygląd, nie dostaje się jakiś bonusów.

3. Za dojście do 5 rangi dostajesz tylko dodatkowe gwizdki w nowym sezonie. Jak wejdziesz do legendy to dostajesz specjalny rewers.

giphy.gif

Opublikowano

To tak jak pytanie czy warto zaczac grac w lola , a ktos napisze ze nie bo miliony graczy ma juz 30 poziom :P .
Jesli Ci sie podoba to graj , jest mnostwo graczy , duzo rzeczy do zdobycia , fajna gierka na zabicie czasu przynajmniej dla mnie bo ja caly czas nie potrafie grac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...