Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co do zmiany

Antkarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam aktualnie taki komputer od prawie 2,5 roku. 

V260MT i3-2120 8GB 1TB X2000 DVD-RW 19in1 Linux 10.10 3YNBD

system zmieniony jest na win 7 64bit, 

oraz karta graficzna 

Gigabyte GeForce GTX 650

I teraz rodzi się takie pytanie co wymienić żeby to wszystko dalej spokojnie grało (bo ostatnio coś odczuwam spadki fps w grach) wydaje mi się że procesor można by było zmienić na i5, komputer służy mi grównie do grania/przeglądania internetu/trochę do programowania w C++. A może na razie zostawić to co jest tylko sformatować i wgrać na nowo windowsa i poczekać jeszcze trochę do wymiany czegokolwiek.

Opublikowano

podaj pełną nazwę płyty głównej i zasilacza 

Jakaś wskazówka jak to sprawdzić, bo nie moge znaleźć 

Opublikowano

nazwę zasilacz czyli musisz  rozkręcić boczny panel obudowy 

a płyty ściągnij jakiś program (np.driver genius) i  będziesz tam miał spekcyfikacja komputera 

Pomogłem ?? like

Opublikowano

To jest Dell nie ma potrzeby podawania zasilacza. Niestety nie masz wielkiego wyboru, bo do firmowych komputerów nie pasują wszystkie procesory. Firma Dell przetestowała dla tego modelu komputera procesory i5 2400 i i5 2300, te będą działać.

Opublikowano

To jest Dell nie ma potrzeby podawania zasilacza. Niestety nie masz wielkiego wyboru, bo do firmowych komputerów nie pasują wszystkie procesory. Firma Dell przetestowała dla tego modelu komputera procesory i5 2400 i i5 2300, te będą działać.

Czyli co najwyżej wymiana procka na któregoś z tych i5

A może lepiej teraz go tylko sformatować i poczekać jeszcze ze zmianą procka/

Opublikowano

A z jakkimi grami masz problem? Spróbuj wyłączyć zbędne programy w autostarcie, usunąć toolbary typu ask, zaktualizować sterowniki.

Właśnie nie wiem czy to nie przez kartę bo na aktualnych sterownikach coś czasami fps spadają, a wiem że mogę już zaktualizować. Spróbuje i napisze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...