Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wizja przyszłości *.*

Africana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Dobra, więc zaczynając. Chciałbym założyć serwer Minecraft, ale z pewną wizją. Już opisuję jaką:

Pierwsze co warto powiedzieć to, że serwer opierał by się na zedytowanym modpack DNS Tech Pack(wiele modów zostało usuniętych, a też duża ilość dodanych nowych). Głównie mody jakie zostały dodane to dodatki modyfikujące świat. Co to znaczy? Wiele rodzajów dungeonów, bossów i mniejszych budowli urozmaicających rozgrywkę. Dokładnej listy modów nie podaję, ale podam parę większych:

- Applied Energistiscs

- Biomes O’ Plenty

- Buildcraft

- Computer Craft

- DungeonPack

- Ender IO

- Factorization

- Forestry

- Hats

- Industrial Craft

- Mekanism

- Natura

- Pams HarvestCraft

- RailCraft

- Trinkers Construct

Na serwerze obowiązywałby system rang. Przydzielane byłyby za zdobywanie poszczególnych achivmentów. Przykładowa ranga : Habitue(świeżak) otrzymywana po pierwszym zalogowaniu się na serwer.

Serwer posiadałby oczywiście własną ekonomię, walutę oraz system handlu. 

Nie ma co oszukiwać i ściemniać. Serwer będzie opierał się na pluginach z Internetu. Nie będą autorskie, bo myślę, że po co pisać własne skoro jest tyle dobrze zoptymalizowanych pluginów? 

Co sprawi, że gracze zostaną na dłużej? Co odróżnia ten od innych serwerów?

- ŚWIAT! Prosto brzmi, ale już opisuje dlaczego właśnie on. Cała gra będzie się odbywała na Wasteland. Jest to biom, który wygląda jak wysuszona ziemia, pustynia bez piasku. Dziwnie brzmi prawda? Tak to własnie jest wyjątkowego.

- System PRAGNIENIA! Aby przeżyć należy pić wodę, mleko wszystko co możliwe. Pragnienie spada i jak się domyślacie nie ma poziomu, gdzie żyjemy na pół serduszka. Nie ma wody - umierasz.

- Możliwość zautomatyzowania wszystkiego. Wszystkich nowo dodanych bloków do gry jest ponad 6000! Maszyny, bloki ozdobne, uzbrojenie!

- Gracze sami wyznaczają i sami stawiają "cuboidy". Jakoś nie przepadam za tą nazwą ;/ Gracz kładąc PEWIEN BLOK następnie wyznaczając teren(w zależności od rangi coraz większy i większy) do zabezpieczenia.

Co myślicie o pomyśle? 

Prosiłbym, jeżeli można o konstruktywną krytykę ;)

Aaaaaa! I co najważniejsze! Jeżeli macie jakiś pomysł na elementy wzbogacające rozgrywkę - jestem bardzo otwarty na nie ;)

Opublikowano

Większość pluginów widzę z tekkitów i innych rzeczy z technik launchera dla osób premium. Swego czasu grywałam na takich serwerach.

Generalnie coraz częściej widuje takie serwery. Czy jest to dobry pomysł? Cieżko mi powiedzieć, ale spróbować możesz. Z takiego technik launchera z pewnością mało byłoby graczy, bo to bardziej popularne za granicą, niż u nas, gdzie większość ma piraty. Ale na własnym launcherze oparty taki serwer byłby spoko. Znam osobę, która robi serwer na takich samych pluginach i zrobiła też właśnie autorski launcher do tego dla non-premium/premium.

Jedynie obawiam się o tą pustynię, czy to z pewnością dobry pomysł. No ale próbuj, próbuj :P

EDIT:

@xXxrobakPLxXx Edytuj profil > Nagrody z gier > Minecraft

Widoczne tylko w dziale Minecrafta.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Większość pluginów widzę z tekkitów i innych rzeczy z technik launchera dla osób premium. Swego czasu grywałam na takich serwerach.

Generalnie coraz częściej widuje takie serwery. Czy jest to dobry pomysł? Cieżko mi powiedzieć, ale spróbować możesz. Z takiego technik launchera z pewnością mało byłoby graczy, bo to bardziej popularne za granicą, niż u nas, gdzie większość ma piraty. Ale na własnym launcherze oparty taki serwer byłby spoko. Znam osobę, która robi serwer na takich samych pluginach i zrobiła też właśnie autorski launcher do tego dla non-premium/premium.

Jedynie obawiam się o tą pustynię, czy to z pewnością dobry pomysł. No ale próbuj, próbuj :P

jak sobie wstawic ten swag skin z mordą pod avatarem? mam premium, i  czy ta swag minkraft morda jest w innych dzialach?

=======================================

Wypali, nie wypali skąd my mamy to wiedzieć, nie jesteśmy jasnowidzami..

Może wypalić, pomysł nawet ok..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...