Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gwarancja morele

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy gwarancją może być faktura vat, którą miałem po zakupie części do kompa? Chce sprzedać pewną część i mam pytanie ile trwa gwarancja, gdzie mam to sprawdzić, nic takiego na fakturze nie znalazłem a na morelach wszystko ogólnikowo napisane i nigdzie nie znalazłem oraz czy można robić kopie faktury do nowego nabywcy na której widnieją wszystkie czesci i mój podpis?

Opublikowano

Ok ale jak chce komuś sprzedać częśc to moge mu wysłać kopie faktury na którym znajduje się mój podpis oraz napisane wszystkie kupione części, za ile itd.? Pytam się po pierwszy raz sprzedaje a nie wiem czy ktoś może jakoś wykorzystać moje dane.

Opublikowano

Jaka to część?
Ogólnie zazwyczaj producenci dają gwarancję na 2-5 lat a sklep tylko ,,pośredniczy'', w razie uszkodzenia sprzętu wysyłając go do sklepu przedłużasz sobie tylko czas oczekiwania (producentowi wystarczy nr seryjny/oryginalne opakowanie), sklepy zazwyczaj dają po 24 msc gwar podczas gdy co niektórzy producenci GPU, Dysków, Monitorów 3-5 lat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...