Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nostale SE - były jakieś zmiany?

Kyosha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

czy były jakieś zmiany na SE w stosunku do tego, co było 2 lata temu? wiem, że potrzebne jest koreańskie IP no ale to dałoby się załatwić

czy nadal na koreii "nie ma" punktów SP (to znaczy jest je zdobyć znacznie trudniej niż na PL'u)?

czy nadal można tam lajtowo zdobywać krzaki, eq u7+10, pojazdy itd? kiedyś pamiętam że dostawało się takie bonusy z CP

jak jest teraz? pozdrawiam ;)

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Siemka

czy były jakieś zmiany na SE w stosunku do tego, co było 2 lata temu? wiem, że potrzebne jest koreańskie IP no ale to dałoby się załatwić

czy nadal na koreii "nie ma" punktów SP (to znaczy jest je zdobyć znacznie trudniej niż na PL'u)?

czy nadal można tam lajtowo zdobywać krzaki, eq u7+10, pojazdy itd? kiedyś pamiętam że dostawało się takie bonusy z CP

jak jest teraz? pozdrawiam ;)

Tak, zmieniło się - nie stworzysz konta.

Punkty SP zdobywa się łatwo.. wystarczy nie iść na 30lvl od razu na glac (bo to bez sensu wtf), wbij ten 65 na misjach (samo dobija ci 100% lvla, jak ci brakuje), a dopiero potem brać się np. za robale na normie w jakims pt nawet z koreancami, 10k punktow w 10 minut idzie wyciagnac.

Equ7+10 nigdy nie bylo i nie bedzie, jak juz to +7, tak, dalej jest, do 70lvla. Wystarczy robić misje. Krzak tylko w lato, polecam zaczynać grę w Lipcu -> Jumping event, wybierasz sobie postać (jedna na konto; co roku mozesz tworzyc nową) ktora dostaje Jumpa z 1Lv na 70Lv, dostajesz eq+7, wybrana karte z 20j(max), wybrana duza wrozke, pojazd i przedmioty eventowe.

­

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Tak, zmieniło się - nie stworzysz konta.

Punkty SP zdobywa się łatwo.. wystarczy nie iść na 30lvl od razu na glac (bo to bez sensu wtf), wbij ten 65 na misjach (samo dobija ci 100% lvla, jak ci brakuje), a dopiero potem brać się np. za robale na normie w jakims pt nawet z koreancami, 10k punktow w 10 minut idzie wyciagnac.

Equ7+10 nigdy nie bylo i nie bedzie, jak juz to +7, tak, dalej jest, do 70lvla. Wystarczy robić misje. Krzak tylko w lato, polecam zaczynać grę w Lipcu -> Jumping event, wybierasz sobie postać (jedna na konto; co roku mozesz tworzyc nową) ktora dostaje Jumpa z 1Lv na 70Lv, dostajesz eq+7, wybrana karte z 20j(max), wybrana duza wrozke, pojazd i przedmioty eventowe.

­

wiesz, konto mam i zbanowane nie jest (bynajmiej na stronie się loguje). Mam tam ~30poziom, krzaka, pojazd itd

jednak chciałbym zacząć na nowej postaci. Powodem jest to, że mam tam woja a ta właśnie klasa mnie niesatysfakcjonuje :D

hmmmm, zobaczę. w nocy pobiorę i jutro się ogarnie

a tak btw - 10k pkt dodatkowych czy podstawowych xD? bo to jest różnica jak na moje oko :D

wiesz, bo ja grałem teraz to założyłem sp od razu i myślałem, że tych pkt nie da się jakoś zdobywać (poza tymi ładowarkami z NM)

czyli na 75+ pkt na sp to nie problem i na lajcie można chodzić none stop w sp (expiąc na robalach w między czasie) ?

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

wiesz, konto mam i zbanowane nie jest (bynajmiej na stronie się loguje). Mam tam ~30poziom, krzaka, pojazd itd

jednak chciałbym zacząć na nowej postaci. Powodem jest to, że mam tam woja a ta właśnie klasa mnie niesatysfakcjonuje :D

hmmmm, zobaczę. w nocy pobiorę i jutro się ogarnie

a tak btw - 10k pkt dodatkowych czy podstawowych xD? bo to jest różnica jak na moje oko :D

wiesz, bo ja grałem teraz to założyłem sp od razu i myślałem, że tych pkt nie da się jakoś zdobywać (poza tymi ładowarkami z NM)

czyli na 75+ pkt na sp to nie problem i na lajcie można chodzić none stop w sp (expiąc na robalach w między czasie) ?

ja od około 65 (od 60 expiłem czasami na robalach) miałem cały czas dodatkowe właściwie na maksa. Co do konta, strona nie ma nic do tego, czy konto działa, czy nie. Musisz sprawdzić w grze. W sp sobie będziesz mógł normalnie chodzić. Ale od razu mówię - na NosTaleSE stawia się wszystko na norma. Karta to tylko "dodatek". Prawdziwą siłę postaci odzwierciedla norm.

­

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

ja od około 65 (od 60 expiłem czasami na robalach) miałem cały czas dodatkowe właściwie na maksa. Co do konta, strona nie ma nic do tego, czy konto działa, czy nie. Musisz sprawdzić w grze. W sp sobie będziesz mógł normalnie chodzić. Ale od razu mówię - na NosTaleSE stawia się wszystko na norma. Karta to tylko "dodatek". Prawdziwą siłę postaci odzwierciedla norm.

­

a czy jest jakiś okres po jakim konto jest kasowane? ~1,5 roku temu wchodziłem na nie i działało bez problemu. Po tym to nie mam pojęcia

btw czy napisanie do jakiegoś koreańczyka na FB z prośbą o założenie konta dla mnie byłoby dobrym pomysłem xD ?

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

a czy jest jakiś okres po jakim konto jest kasowane? ~1,5 roku temu wchodziłem na nie i działało bez problemu. Po tym to nie mam pojęcia

btw czy napisanie do jakiegoś koreańczyka na FB z prośbą o założenie konta dla mnie byłoby dobrym pomysłem xD ?

Banują konto po 6 miesiącach braku aktywności.

Co do tego drugiego wątpię, żeby poskutkowało. Jedyne wyjście dla Ciebie to kupno, albo zawarcie przyjaźni z koreańczykiem;koreanką z nadzieją, że założy Ci konto. (skutkuje, koreańczycy są mili i życzliwi dla obcokrajowców... bywają wyjątki, ale to margines społeczeństwa.)

­

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Banują konto po 6 miesiącach braku aktywności.

Co do tego drugiego wątpię, żeby poskutkowało. Jedyne wyjście dla Ciebie to kupno, albo zawarcie przyjaźni z koreańczykiem;koreanką z nadzieją, że założy Ci konto. (skutkuje, koreańczycy są mili i życzliwi dla obcokrajowców... bywają wyjątki, ale to margines społeczeństwa.)

­

aha, czyli moje konto szlak jasny strzelił :D

ok, tak czy inaczej na ten moment dziękuję za pomoc. 

Znajdę jakiegoś koreańczyka i go ładnie poproszę

a co do konta na SE - czy kupno na tej jednej stronie (nie wiem czy mogę ją tutaj podawać) za 10$ jest pewne? 

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

aha, czyli moje konto szlak jasny strzelił :D

ok, tak czy inaczej na ten moment dziękuję za pomoc. 

Znajdę jakiegoś koreańczyka i go ładnie poproszę

a co do konta na SE - czy kupno na tej jednej stronie (nie wiem czy mogę ją tutaj podawać) za 10$ jest pewne? 

Tak, to jest w 100% bezpieczne

­

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Tak, to jest w 100% bezpieczne

­

a czy koreańskie proxy (te darmowe, nie mówię już o tych płatnych bo zbankrutuje xD) bardzo lagują konta? bo z lagami to gra raczej sensu większego nie ma :< racja?

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

a czy koreańskie proxy (te darmowe, nie mówię już o tych płatnych bo zbankrutuje xD) bardzo lagują konta? bo z lagami to gra raczej sensu większego nie ma :< racja?

Są słabe proxy, które osłabią twoje połączenie znacznie, a są też takie - które tylko je polepszą. Kiedyś miałem bardzo dobre, ale padło - z 360ms spadło do ok. 190ms, jednak różnica jest.

­

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Są słabe proxy, które osłabią twoje połączenie znacznie, a są też takie - które tylko je polepszą. Kiedyś miałem bardzo dobre, ale padło - z 360ms spadło do ok. 190ms, jednak różnica jest.

­

no to ok :)

tematu proszę jeszcze nie zamykać, bo jutro planuję przysiąść nad znalezieniem Koreańca i popytam jeszcze o ewentualne szczegóły. Tymczasem dziękuję Wam za odpowiedzi i życzę miłego wieczoru <a także weekendu ;) >

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Co do bana z braku aktywności, napisze z moich doświadczeń, konto założyłem w 2012/3 roku zagrałem 1-2 dni i zostawiłem ntse, po tej przerwie konto jest nadal aktywne, mimo, że na nim nie gram ;).

Opublikowano

@ThePolandPlayer dziękuję jednak moje chyba jednak zostało zbanowane :D

­

mam taki error :

co dziwne jeśli wpisze złe pasy to error wygląda całkiem inaczej
kiedy wpisze dobre to mam takie coś

co ciekawe bez zmiany IP (czyli na IP z polski) mam taki sam error w obu przypadkach (w dobrych jak i złych pasach)
jakieś sugestie? oznacza to, że konto jest zablokowane. prawda?

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

@ThePolandPlayer dziękuję jednak moje chyba jednak zostało zbanowane :D

mam taki error :

co dziwne jeśli wpisze złe pasy to error wygląda całkiem inaczej
kiedy wpisze dobre to mam takie coś

co ciekawe bez zmiany IP (czyli na IP z polski) mam taki sam error w obu przypadkach (w dobrych jak i złych pasach)
jakieś sugestie? oznacza to, że konto jest zablokowane. prawda?

Musisz zmienić ip na koreańskie, jeśli to nie pomoże to:

• możliwe, że masz bana
  • możliwe, że trwa przerwa techniczna
Opublikowano

Musisz zmienić ip na koreańskie, jeśli to nie pomoże to:

• możliwe, że masz bana
  • możliwe, że trwa przerwa techniczna

IP zmieniałem jak i próbowałem bez zmiany

zawsze ten sam error

a IP się zmieniło, gdyż sprawdzałem na stronie what....coś tam :D

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

­Message z obrazka = ban

I WANNA BE ME ME ME

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...