Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiek a wyglad zewnetrzny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam wrazenie, ze mlodziez, ktora ma 14-18 lat wyglada na 12. Zauwazyliscie to, ze mlode pokolenia wygladaja coraz mniej dojrzale? Wybralem sie wczoraj do gimnazjum i przez pewien czas zastanawialem sie czy to nie aby podstawowka. W technikum/liceum sytuacja wyglada podobnie, jak myslicie czym to jest spowodowane? Zauwazcie, ze kiedys absolwenci technikum wygladali bardzo powaznie, wystarczy spojrzec na zdjecia w szkole.

Srij9JT.png

Opublikowano

­Zara Ci wpadnie Risen czy inny typ tego pokroju i Ci zacznie cisnac ze to jego sprawa jak wyglada itd.

Pokolenie się jebie, ale co zrobić. Dlatego przydałby sie obowiązkowy nabór do wojska by tych gówniarzy nauczyć życia, bo przyszłosci w tym kraju nie widze jezeli dalej będzie to szło tak jak aktualnie.

Opublikowano

­Zara Ci wpadnie Risen czy inny typ tego pokroju i Ci zacznie cisnac ze to jego sprawa jak wyglada itd.

Pokolenie się jebie, ale co zrobić. Dlatego przydałby sie obowiązkowy nabór do wojska by tych gówniarzy nauczyć życia, bo przyszłosci w tym kraju nie widze jezeli dalej będzie to szło tak jak aktualnie.

Skończcie p******** o tym wojsku bo sami byście tam kilku dni nie wytrzymali. Skoro z ciebie taki twardziel to droga wolna, wyślij mi pocztówkę jak już będziesz w woju.

A co do tematu, tak ci się wydaje bo sam jesteś coraz starszy i młodsi od ciebie wydają ci się dziećmi.

Opublikowano

Ja też to zauważyłem. To wszystko przez internet i ciągłe wpatrywanie sie w ekrany, od telefonu przez TV do tableta i monitora. Mózg jest tak napromieniowany, zestresowany i przeładowany informacjami, że pogrąża sie w letargu a to co dzieje się w umyśle, po jakimś czasie zaczyna odzwierciedlać sie w ciele.

Opublikowano

­

Skończcie p******** o tym wojsku bo sami byście tam kilku dni nie wytrzymali. Skoro z ciebie taki twardziel to droga wolna, wyślij mi pocztówkę jak już będziesz w woju.

A co do tematu, tak ci się wydaje bo sam jesteś coraz starszy i młodsi od ciebie wydają ci się dziećmi.

Ale ja nie mówie o tylko o młodszych, sam mam 18 lat i potrafię się jakoś odnaleźć w społeczeństwie nie robiąc z siebie błazna na siłe.

Opublikowano

Ja mam 20 lat, wyglądam na 15 a głos mam na 30.. Policja często mnie kontroluje w samochodzie sprawdzając, czy mam prawo jazdy... Albo w sklepie jak chcę sobie kupić piwo to zawsze jest "Dowodzik poproszę.." -.-

Wzrost mnie ratuje, bo mam 195 cm ^_^ ale jak widzę w gimnazjum albo w mojej szkole typków, co mają długie włosy, grzyweczka na pedała i mi do klaty ledwie dosięgają to chce mi się śmiać...

graphic.png

Opublikowano

­

Ale ja nie mówie o tylko o młodszych, sam mam 18 lat i potrafię się jakoś odnaleźć w społeczeństwie nie robiąc z siebie błazna na siłe.

No dobra, ale robienie z siebie błazna a ubieranie się według swojego gustu to 2 różne rzeczy. Chyba że mówisz o dzieciach które same herbaty nie umieją zrobić, ale to już wina rodziców że hodują pokolenie "jak zarobić ale się nie narobić". Szczerze mam na nich wywalone bo będzie mniej konkurencji w szukaniu pracy.
Opublikowano

Do mojej szkoły co rok przychodziły coraz niższe dzieci. Jak kończyłem technikum, to było tam pełno chłopaczków po 1,5m

Podczas niejednej przerwy mieliśmy bekę, że gimbaza przyszła w odwiedziny xD

s2c77Oa.png

Opublikowano

­

nie ma to jak ciskać swoją grupę wiekową parodia..

@top zdaje ci się, wyglądają tak samo, tylko ubrania się zmieniły 

Opublikowano

­

nie ma to jak ciskać swoją grupę wiekową parodia..

@top zdaje ci się, wyglądają tak samo, tylko ubrania się zmieniły 

A niby czemu nie skoro większosc z mojej ''grupy wiekowej'' to idioci i pozerzy co idą za modą i tym co ludzie powiedzą na ich temat? Nie tylko ubrania się zmieniły ale i umysł, bo jakim trzeba być zjebem by ubierać się jak dziewczyna

Opublikowano

­

A niby czemu nie skoro większosc z mojej ''grupy wiekowej'' to idioci i pozerzy co idą za modą i tym co ludzie powiedzą na ich temat? Nie tylko ubrania się zmieniły ale i umysł, bo jakim trzeba być zjebem by ubierać się jak dziewczyna

a co się im dziwić jak dziewczyny mają taki gust i to się im podoba 

Opublikowano

­

a co się im dziwić jak dziewczyny mają taki gust i to się im podoba 

Dobrze, ze napisałeś dziewczyny a nie kobiety, bo sam dobrze wiem ze KOBIETY te prawdziwe,  ''hejtują'' taki styl

Opublikowano

­

Dobrze, ze napisałeś dziewczyny a nie kobiety.

W grupie 14-18 nie uganiasz się za dojrzałymi kobietami, bo nawet na ciebie nie spojrzą. Bo co jej zaoferujesz dobre oceny w szkole, stabilność, ierność?

Opublikowano

­

W grupie 14-18 nie uganiasz się za dojrzałymi kobietami, bo nawet na ciebie nie spojrzą. Bo co jej zaoferujesz dobre oceny w szkole, stabilność, ierność?

Dojrzałe kobiety też są w tym przedziale wiekowym. A lans na oceny w szkole zawsze spoko.

Opublikowano

­

Dojrzałe kobiety też są w tym przedziale wiekowym. A lans na oceny w szkole zawsze spoko.

Mylisz dojrzałość z zachowaniem i wychowaniem, przystosowaniem biologicznym. Dojrzałość to take poziom intelektualny, doświadczenie życiowe, poziom rozwoju społecznego, a tego dziewczyną w tym wieku brakuje. Połowa z nich w swojej głowie ma mętlik, jest nieprzygotowana do życia, ciągle na garnuszku rodziców.

Opublikowano

Mylisz dojrzałość z zachowaniem i wychowaniem, przystosowaniem biologicznym. Dojrzałość to take poziom intelektualny, doświadczenie życiowe, poziom rozwoju społecznego, a tego dziewczyną w tym wieku brakuje. Połowa z nich w swojej głowie ma mętlik, jest nieprzygotowana do życia, ciągle na garnuszku rodziców.

Faceci też żyją na garnuszku rodziców, zwłaszcza teraz, gdzie w sumie ciężko o dobrze płatną pracę.

Co do dziewczyn i kobiet. Dla mnie dziewczyna staje się kobietą wtedy, kiedy wie, czego chce od życia, zachowuje się z kulturą (rozumiem, że przeklnie sobie od czasu do czasu, bo ciężko nie zrobić tego, gdy jest się bardzo mocno zdenerwowaną), itp. A w szczególności szanuje siebie (oczywiście innych też). Ale nie o tym temat. Wiek a wygląd zewnętrzny, hmm... Mam 20+ lat, po głosie dają mi 16, jestem raczej niska, drobnych rozmiarów, pytałam znajomych ile by mi dali po wyglądzie 17-19. Nie wiem, czy faktycznie to wina ubioru, że takie wrażenie jest, iż młodzież wygląda jak dzieci, czy po prostu są kruchej postury lub faszerują się sterydami, itp. Np.: po rodzeństwie nie widać tak tych zmian, bo widzisz ich na co dzień, ale jak spojrzę na zdjęcie brata z bodajże 2008 roku a teraz, to niesamowicie zmienił się. Wiadomo, że w podstawówce/gimnazjum dzieci wyglądają licho, ale potem? Może to faktycznie wina elektroniki, produktów spożywczych i innych czynników.

Opublikowano

a co wam da to wojsko ludzie.. oby jak najdłużej tego wojska nie było.. chociaż już biorą w kamasze rezerwistów i nie rezerwistów :P

Opublikowano

­

Każdy zawsze myśli, że jest ten wyjątkowy. Ten jeden niby z całej grupy normalny i niewrażliwy na wpływy innych. 

Gógógógógówno prawda.

Każdy jest taki sam, każdemu się wydaje, że jest wyjątkowy w wyniku czego nikt nie jest. 

Pokolenie się nie jebie tylko ulega transformacji. To jak ktoś wygląda nijak świadczy o jego charakterze czy sile psychicznej i fizycznej.

Przypomnijcie sobie siebie z liceum/technikum/gimby - byliście przypakowanymi niedźwiadkami, twardymi jak skała, z niezłomnym charakterem? Nie, nie byliście.

Byliście jednym z wielu cherlawych chłopców z chłopięcym bicem, przeciętną kondycją i mentalnością dziecka. Tyle.

Zadziwię was, ale wy (14-16) jesteście najlepszym pokoleniem jakie znam. Coraz inteligentniejsi, rozumiejący współczesność i, co ważniejsze nowoczesność, macie swój styl (A jego ocena to sprawa subiektywna) i macie największy potencjał społeczny. Proszę was tylko, uczcie się. Patrzę na poziom wykształcenia mojego rocznika (94') na studiach i to co widzę mnie przeraża.

Pamiętajcie o nauce i ambicji i nie skupiajcie się na durnych konfliktach typu jak ktoś wygląda/co nosi.

Mam 20 lat, wyglądam pod trzydziestkę. W życiu nie byłem w wojsku ;)

Aha, tak poza tym, to dobrze, że ludzie w moim wieku nie są dojrzali. Na prawdziwą dorosłość jeszcze przyjdzie czas a c**j mnie trafia gdy widzę młodych ludzi po 18/20 lat, karierowiczów, abstynentów, z kijem w tyłku i opracowanym planem na życie od A do Z.

Życiem trzeba się pobawić, nie brać wszystkiego na poważnie i mieć dystans do świata bo później obudzicie się po 40-tce i uświadomicie sobie, że poza pieniędzmi i pracą nie zrobiliście w życiu nic ciekawego.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

To prawda, współczesne społeczeństwo wygląda coraz młodziej. Dzieci z gimnazjum wyglądają jak podstawówka, licea (zwłaszcza pierwsze klasy) jak wcześni gimnazjaliści itp. Sam to jakiś czas temu zauważyłem. I zastanawiałem się nad przyczyną... według mnie nie jest to elektronika. Jakoś nie widzę związku internetów, telewizji, informacji, magnetyzmu i czegoś tam jeszcze ze wzrastaniem młodzieży. Może to ewolucja? :D Chociaż to zachodzi zbyt szybko; jeszcze jakieś 5-10 lat temu wszystko było normalniejsze. 

"Wróg mojego przyjaciela jest moim wrogiem"

Opublikowano

Jako iż należę do tego pokolenia o którym prowadzicie dyskusję więc postanowiłem się wtrącić.

Zacznę od początku: Mam 17 lat ale jak poszedłem do Technikum każdy mnie się pytał czy nie pomyliłem szkoły(mówili że wyglądam jak 6 kl podstawówki/1 kl gimnazjum). Jest to wina głównie wzrostu(1,68m). Jedyne co mnie ratuje to głos (nie jest taki "dziecinny" jak wzrost i wygląd).

Może i jestem maskotką do bicia przez innych ale czy to moja wina??  Może nie mam dobrej kondycji( pracuje nad tym), nie chodzę na siłownie, nie słucham rapu jak 3/4 gimnazjum i technikum.......

Sądzę iż niektórym przydałaby się porządna szkoła życia aby dorośli.

Pozdrawiam Dark Angel.

Opublikowano

Sami psychologowie, sami. Tylko się wam wydaje. Naoglądacie się telewizji, gdzie piętnastolatka gra 25-latek, to tak jest. 

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

ale szybkie spostrzeżenie :)

w 2010r. zaczynałem edukacje z gimnazjum każdy wyglądał dojrzale później gdy byłem już w II klasie do I klasy trafiło pierwsze pokolenie gimbów (mieszanych) a gdy już byłem w III klasie do pierwszej klasy weszły dzieci (full-gimb)

Spowodowane jest to tym że technologia się rozwija dzieciaki siedzą 24/7 przed ekranem i nie znają życia. Wyglądają jak dzieci bo wpierdalają jakiś syf z mcdonalda i słodycze. To trzeba leczyć.. moja siostra za półtora roku idzie do gimnazjum a gdy na nią patrze to śmiać mi się chce że takie bachory które powinny się bawić w piaskownicy idą do gimnazjum.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Ja mam 20,  wyglądam na 16-17 :D 

Też nie jestem za wysoki :)

Opublikowano

Ja mam 18, z makijażem wyglądam na starszą a bez wyglądam na młodszą.  :ninja: Ale i tak każdy wie, że liczy się wnętrze. 

Liceum mam łączone z gimbazą i faktycznie - niektórzy z trzecich klas wyglądają strasznie młodo. A jak śmieszne z papieroskiem.

Opublikowano

Wygląd, wnętrze - obie te rzeczy są ważne :) .. ale fakt bardziej liczy się wnętrze. Człowiek z wiekiem trochę zmienia podejście ( z tym że każdy wie, raczej bym się kłócił :D )

Widzieć takiego gimbusa z papieroskiem - szok, ale w porównaniu do tego, że wiele z tych gimbusów ma już dzieci to papierosy są nie są największym problemem ( chociaż znam wiele osób które paliły papierosy w wieku już nawet 12 lat a dzisiaj nie palą, i bardzo dobrze się im wiedzie ^^ )

Teraz możemy narzekać ale mając później tej 40-50 albo i więcej chcielibyśmy wyglądać nieco młodziej, lepiej. Poczuć się tak jak dawniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...