Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] MasterShoot - MiniGra Skrypt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z dedykacją dla @czaman

MasterShoot - MiniGra polegająca na:

Ustawiamy arene. Ustawiamy Lobby.
Na arene teleportują się gracze i otrzymują
Łuk z Inifiniti 25 i jedną strzałe.
I do tego effekty takie jak:
Wyższy Skok II i Speed II
Ogółem Gracze biegają po mapie i  strzelają do siebie z łuku
Gdy jeden gracz trafi drugiego to drugi natychmiastowo ginie i pierwszy gracz
otrzymuje za to 50 monet. Za które potem kupuje
przedmioty ułatwiające grę.
Oczywiście można zedytować ilość monet itp.
Komendy:
- /ms pomoc - pokazuje listę komend
- /ms dolacz/wyjdz - dołącza do gry albo z niej wychodzi
- /mss albo /sklep - otwiera okno z przedmiotami do kupienia za zarobione monety
- /ms ustawarene - ustawia arene na której będą grać gracze
- /ms ustawlobby - ustawia miejsce gdzie będą teleportowani gracze po śmierci
- /ms res albo /ms reset - przeładowywuje arene i restartuje

Uprawnienia:

Dla vipa/svipa aby mniej płacili za przedmiot: przedmiot.vip
Dla administracji dostęp do wszystkich komend: admin.ms

DOWNLOAD: http://pastebin.com/Hc4RCAwC

Wymagania:

- Essentials

- Skript

- Vault 

Opublikowano

Skript bardzo dobry zle go wczesniej wgrałem cos przypadkiem wpisałem w skripcie  i myslałem ze taki jest i mi nie działał ale od nowa go wgrałem zobaczyłem i powiem  bardzo fajny leci + dla ciebie  i czekam na dalsze skripty.

Opublikowano

Nareszcie coś oryginalnego! Plus dla Ciebie! To nie jest kolejne blokowanie pluginów, CobbleX, czy drop. Daje + dla Ciebie i czekam więcej na oryginalnych pomysłów.

Poza tym skrypt ma ponad 200 linijek! Większość skryptów tego forum to 10 (w tym oczywiście "licencja", autor i nazwa).

Dla reszty skrypciarzy MPCforum piszących g****o, które potem tu udostępniają:

morzna-morzna.jpg

#AntyBlezur

Opublikowano

Czyżby to samo jak w OITC? Tylko sam łuk? Ale wiesz, skrypy zawsze spoko :) Like.

Opublikowano

Czyżby to samo jak w OITC? Tylko sam łuk? Ale wiesz, skrypy zawsze spoko :) Like.

OITC w porównaniu do tego skryptu może się schować, tak samo jak hejterzy piszący w tematach rafiego, że wszystko co pisze nie jest jego. Już raz się wypowiadałem na ten temat, widziałem jak ten skrypt powstawał - pisany był dla mojego serwera po czym aktualnie ulepszony i opublikowany teraz z pewnością wszystkie które będą powstawały opierały się będą właśnie na kodzie rafiego.

BTW popraw kod bo została nazwa świata z mojego serwera - mosiek nie skojarzy jak edytować a hejter powie, że to sklejane z kilku skryptów.

Opublikowano

Plugin lepszy ;) skrypt się może wieszać

Jeśli posiadasz taki plugin podaj link bo nic takiego nie znalazłem, jeśli chodzi ci o OITC to sprawdź najpierw różnice w działaniu OITC i tego skryptu a dopiero później się wypowiadaj.

@czaman poprawione :D

Przeglądnij wiadomości na skajpaju znalazłem coś ciekawego - wymaga poprawy, nie będę tutaj tym spamił.

Opublikowano

Wreście cos originalnego. Odemnie leci ogromny 'lubie to'

Ale spytam sie autorów - czy wypuścicie wersje jako plugin?

Z uszanowaniem

Wiktor Dziezyc

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngSandvich

Będzie niedługo aktualizacja bo

Znalazłem parę błędów.

A co do pluginu to wybaczcie

Ale nie potrafię pisać pluginow

Dlatego będę ulepszał ten skrypt

Opublikowano

Dosyć przejrzyście napisany, za co chwali się. Lecz moim zdaniem, można by go uszczuplić, przy czym zwiększyć wydajność. Na samym początku: 

on damage of player:
        attacker's world is "{@swiat}":
                attacker is player:
                        kill victim
                        add {@monety} to attacker's account
                        send "{@tag}&2Otrzymujesz &650&b monet" to attacker

Jakby ktoś zmienił liczbę monet za zabójstwo, żeby tutaj nie wyszukiwał ukrytego przez kolor, można to ustawić prosto jako:

on damage of player:
        attacker's world is "{@swiat}":
                attacker is player:
                        kill victim
                        add {@monety} to attacker's account
                        send "{@tag}&2Otrzymujesz &6{@monety}&b monet" to attacker

Tak, żeby nie mieli "ludzie" nie mieli problemów i nie narzekali, że "pszecierz smieniuem na miliord monetuf a pisze rze pjendziesiont".. Więc warto tego użyć. Radziłbym, zamontować AutoUpdate do skryptu, gdybyś robił łatki i chciał dawać je ludziom bezpośrednio. Czasem, przy crashu serwera, Skript nie zapisuje danych w zmiennych, więc warto przedłużyć o kilkanaście linijek, i zamontować w oddzielnych plikach zapisywanie dla każdego gracza, albo i w jednym pliku. Jak kto woli.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Podsumowywując.. Skrypt dobry, dobrze przejrzysty kod. Autorski pomysł [no prawie xD], za co chwalę. Nic więcej na obecną chwilę do powiedzenia nie mam, pozdrawiam :)

Opublikowano

Wprowadziłem aktualizacje.

Dodałem:

- Komendy
- Nowy Przedmiot w Sklepie
- Poprawiono liczne błędy

Spis komend pod /ms

Opublikowano

Mini Gra na Skrypty?
Nowosc! (jak dla mnie)
Bym taki pobral i nawet gral z kolegami (chyba to zrobie :D jak bedzie mi sie nudzic)

Opublikowano

Możesz dorzucić w sklepie (/mss) jakieś dodatkowe itemy bo pewnie przyda się komuś zestaw z wypełnionym po brzegi sklepem, np granaty, item Boga o którym wspominałeś. Mimo wszystko wydaje mi się, że jest wystarczająco dobrze. W zależności kto jak ma ustawiony serwer może sam robić dodatki. Przykład masz u mnie, kto ma skilla i długo wytrzyma na arenie to akurat u mnie przy zabijaniu graczy wypadają z nich itemy i tak np:

Dzisiejsza gra dała z graczy potiony na slow, damage i kilka innych które działały jak granaty do tego jajka potworów które bd włączone, ktoś się na takiego wbije i pada na hita. Pomysłów jest masa wykorzystując własne pluginy które wgrane są na serwerze ale dobre pomysły napisane przez użytkowników forum pewnie zostaną dodane.

Opublikowano

Przepisz na plugin, a zdobędziesz popularność ;).

@Anty<użytkownik_z_autem>

Skrypt dobrze napisany, nie posiada żadnych "luk", polecam przetestować. Dopisz jeszcze sklep npc, a także mozliwosc odblokowania nowych aren.

fKJeAI4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...