Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak pisać pluginy?

Gość Renoxeq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pisałem do ciebie w sprawie "unbana", jednak to zignorowałeś, więc uznałem że masz to jednak w d***e, do czasu bana nie obraziłem cie ani razu, i przestań się tłumaczyć że banowałeś wszystkich z forum.... bo to po prostu idiotyczne.

Więc lepiej zniknij i przestań ludzi wprowadzać w błąd swoimi poradnikami, jako że chwilowo moje IDE odmawia współpracy, pomarnuje trochę czasu i wymienię kilka przykładów: pozwolę sobie użyć kilku moich starych komentarzy, które oczywiście zostały usunięte bo są super obraźliwe.

PS: pomijam tutaj dużo błedów itd, bo to jednak tylko poradnik, i nie da się od początku uczyć wszystkiego idealnie, więc spaghetti zamiast kodu jakoś przeboleje w większości miejsc, bo każdy tak zaczynał, bo tak jest prościej jak się nie ogarnia obiektów jeszcze.

Odcinek 5:

Odcinek 7:

Odcinek 9:

I teraz już na nowo...

Odcinek 10:

14:22 - replaceFirst to chyba najgorsze wyjście, bo używa RegEx, znacznie lepiej użyć metod z StringUtils, a dokładniej .join, lub zrobić własne z StringBuilderami, ale wygodniej raczej gotowcem.

Odcinek 11:

4:30 -> tutaj taka uwaga, od javy 7 można używać wygodniejszego zapisu:

Map<K, V> map = new HashMap<>();
tkz "diamond operator" (te <>)

około 18 minuty widać że twoja znajomość obiektów to raczej kuleje ;) Taka jedna wredniejsza uwaga.

Odcinek 13

przyczepie się do tego dziwnego stylu klamerek przy itemstacku, no ale powiedzmy że to jest w miarę zgodne z normami.

Odcinek 14:

9:40 -> ten łancuszek ;) warto uzywac metod, obiektów i zmiennych.

i właśnie uzywanie tego evetu to średni pomysł, da się to zbugować, czasem jest trudno, ale jednak czasem cos bukkit pyknie, cos lagnie i nagle jebs :D 

Lepiej uzywać clickEvent i ręcznie sprawdzać crafting, nic nie rejestrując.

Odcinek 16:

Ta sama uwaga co w 14 co do craftingu.

Odcinek 17:

O boże, pierwsze skeundy i ta ścieżka z metod.

Pętle, obiekty, metody... używaj ;)

Gratuluje ci jednego, cierpliwości do tworzenia tych ifów.

Odcinek 18:

25:20 -> metody, obiekty, jak zawsze, brak, i te łańcuszki metod.

Odcinek 19:

7:15 powinno pobrać się SkullMeta i potem ustawić typ, a nie pobierać kolejność z enum, żyj w zgodzie z API.

Odcinek 20:

3:00 -> gitIGNORE to plik określający jakie pliki git ma ignorować podczas dodawania, + dodatkowo może określać mniej-więcej w jakim języku jest kod.

I brakuje opisu używania jakiś wbudowanych rzeczy od IDE, nie wiem co, ale eclipse chyba też powinno mieć jakieś wsparcie Githuba.

ok, straczy, 30 minut poszło.

By nie było ze offtop

Co do tematu, polecam tez pouczyć się czegoś innego, np czegoś dotyczącego LWJGL, bardzo ułatwia/rozwija myślenie obiektowe, jak się tworzy gry

Np u tego pana: https://www.youtube.com/user/TheCodingUniversecałości nie oglądałem, bo wygląda ok.

ale o jaki filmik tu sie rozchodzi?

4191693.gif

Opublikowano

@GotoFinal @filippop1 @TheMolkaPL.

Więc lepiej zniknij i przestań ludzi wprowadzać w błąd swoimi poradnikami.

Na to nie liczcie - nie przestanę nagrywać, tylko dlatego, że wam się te filmy nie podobają. Wolny kraj, mogę to robić. Będę nagrywał dopóty, dopóki ktokolwiek będzie te filmy oglądał.
Jako, że więcej raczej już nie ustalimy, proponuję:
1. Zakończyć dyskusję nt. moich filmów, bo i tak nic nie wniesie.
2. Pewnie zamknąć temat, bo gdyby nie ta dyskusja, dziś nikt by nawet nie pamiętał, że taki temat powstał ;)

Opublikowano

@GotoFinal @filippop1 @TheMolkaPL.

Na to nie liczcie - nie przestanę nagrywać, tylko dlatego, że wam się te filmy nie podobają. Wolny kraj, mogę to robić. Będę nagrywał dopóty, dopóki ktokolwiek będzie te filmy oglądał.

Jako, że więcej raczej już nie ustalimy, proponuję:

1. Zakończyć dyskusję nt. moich filmów, bo i tak nic nie wniesie.

2. Pewnie zamknąć temat, bo gdyby nie ta dyskusja, dziś nikt by nawet nie pamiętał, że taki temat powstał ;)

Jak nic nie wniesiemy? :>

Zaczela sie dyskusja jak ktos napisal "obejrzyj poradniki kamilkime", wiec ktos napisal, ze nie poleca Cie, bo nie znasz podstaw, to autora juz informuje "o moze od niego sie lepiej nie uczyc, ale jeszcze poczekam na inne opinie"

Opublikowano

Ziom polecam ci start z javą to też nauczysz się wielu innych rzeczy , jeszcze potrzebujesz przejrzeć api bukkita.

polecam javastart.pl czy coś

50>100>150>200>250>300>350>400>450>500

Opublikowano

Jak nic nie wniesiemy? :>

Zaczela sie dyskusja jak ktos napisal "obejrzyj poradniki kamilkime", wiec ktos napisal, ze nie poleca Cie, bo nie znasz podstaw, to autora juz informuje "o moze od niego sie lepiej nie uczyc, ale jeszcze poczekam na inne opinie"

Chodzi mi o to, że nic nie wniesiemy do 'tematu mojego nagrywania', bo dalej będę to robił i zupełnie nic się tu nie zmieni.

Ale do tematu 'Jak pisać pluginy' dalej coś można wnieść, z tym się zgodzę ;)

Opublikowano

@Kamilkime

Poki co od 10 postow Ty nic tutaj nie wnosisz, nawet gwardzista ma lepszy kod niz w twoich plugina cmon, guy jesli robisz poradnik to ROB TO Z GLOWA.

Polecam Ksiazke Java RUSZ GLOWA !  ;>

Opublikowano

Takie poradniki masz w sieci.

895041b0b72123aamed.jpg

Opublikowano

Teach your self java in 21 days. Dobra książka zawiera 516 stron. Wymaga od czytelnika aby trochę samemu popracował.

A co do @Kamilkime ja do niego nic nie mam, oglądałem jego tutorial przez 3 min i stwierdziłem że więcej nauczę się samemu.

50>100>150>200>250>300>350>400>450>500

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...