Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS4 czy XBOX ONE?

W2q

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

Siemanko, nie wiem czy to dobry dział, jeśli zły, to bardzo przepraszam.

Mam pytanko, jaką konsole wybrać xbox one czy PS4?

Ile na nich sie płaci za abonament?

Jaka cena?

2ex68e9.gif

Opublikowano

Ja osobiście wybrałbym XONE. Lepsze ekskluzywne gry, lepszy pad, stabilniejsze serwery i od niedawna lepsze gry na xbox gold.

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

Gry ekskluzywne to już sprawa indywidualna, moim zdaniem lepsze posiada PlayStation patrząc lata wstecz oraz z obecnych dostępnych. Także najlepiej sprawdzić samemu co oferuje konsola i wybrać sobie tę, która wg. Ciebie ma lepsze.

Sprawa pada, to też już indywidualne podejście. Pady do PS4 zostały poprawione i są większe niż DS3 (PS3) co pozwala na lepszy komfort grania osobą, które mają duże dłonie.

Jeśli chodzi o podzespoły, to PS4 posiada lepsze ale nie oznacza, to do końca, że gry będą wyglądać lepiej na konsoli ze stajni Sony, nadal producenci mają problemy z architekturą sprzętową obu konsol i jeszcze nie wyciągają max z specyfikacji sprzętowej.

Warto zauważyć, że PlayStation stawia bardziej na graczy a Microsoft poszedł bardziej w social media, gdzie i tak większość bajerów nie jest dostępna w naszym kraju.

Musisz sam sobie odpowiedzieć, która konsola będzie lepsza dla Ciebie, sprawdź sobie listę gier ekskluzywnych i się zastanów w jakie gry byś sobie pograł.

Ceny rocznych abonamentów, to koszt w granicach 140-195zł w zależności gdzie je kupisz.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

@tripipi

Warto wspomnieć jednak, że jeśli chodzi o usługi sieciowe PS4 to w 2014 było kilka wpadek. Jej szybkość woła o pomstę do nieba, a te słynne łatki, które mogłyby się pobierać wiekami strasznie irytowały, i nie chodzi tu wcale o naszą szybkość łącza. Na XONE nie ma, ani nie było większych problemów z łącznością, z czego się cieszę. Napisałeś, że PS4 stawia bardziej na graczy ? Po tych wpadkach szczerze w to zwątpiłem.

Co do ekskluzywnych gier to jedyne czego zazdroszczę PS4 to The Last of Us. XONE ma swoje perełki w postaci Sunset Overdrive, Forza, Dead Rising, Ryse: Son of Romę i parę innych, co osobiście mi bardziej odpowiada.

Sama konsola PS4 zalatuje plastikiem, XONE może jest wielki i kłopotliwy do odpowiedniego ułożenia, ale wygląda solidniej. Co do kontrolera to PS radzi sobie dobrze. Przeszkadza mi tylko krótki czas trzymania baterii. Touchpad używany jest sporadycznie, ale korzysta się z niego dobrze. Wybrałem joya od x klocka głównie z przyzwyczajenia i to jest jedynie kwestia gustu.

Koniec, końców jest to tylko i wyłącznie nasza samodzielna decyzja co wybierzemy. Dla mnie XONE jest po prostu lepszy

P.S. Moja wypowiedź to opinia z czasów gdy miałem okazję grać na tych konsolach. Nie były moje, ale kilka tygodni pozwoliły mi abym stwierdził która konsola mi bardziej odpowiadała.

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ps4 sam pad do ps jest ladniejszy niz te g*** do x one

72e90f05679c.gif

Lineage 2

Królowa gier MmoRpg

KAPITALIZM: Masz dwie krowy. Sprzedajesz jedną i kupujesz byka. Rządowi nic nie wolno zrobić.

Opublikowano

Zdecydowanie polecam PS4. Xbox-a odkąd miałem zawsze sprawiał jakieś problemy. A co do @UP6 Xbox nie posiada stabilniejszych serwerów :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...