Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto grać na S3?

Emiloo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, od pewnego czasu powróciłem sobie do Nostale. Mam tam woja 50 lv. 10kk bodajże, jakieś EQ u7 +5, kostiumy na stałe i jakieś pierdoły. Zastanawia mnie jednak czy warto grać na tym serwerze. Ludzi za dużo nie ma, kupić coś w NB to też sztuka. Widzę jednak bardziej ogarniętych graczy niż na s1, a przynajmniej jest mniejsza ilość "dzieci". Zapomniałem dodać, że mam jeszcze Leone, krzaka Navy i pirata +15 z eventu, niby nic a jednak cieszy. Jak uważacie, warto przenosić się na s1 i tracić to wszystko czy znaleźć może jakąś fajną ekipę i pograć na s3?

Opublikowano

@ArcheR.

Dzięki za pomoc, zadam tylko jeszcze jedno pytanko na sam koniec. Czy jeśli będę pisał na czacie "wymienię złoto z s3 na s1" jest możliwość blokady mojego konta za handel między serwerowy, nie wiem jak to dokładniej nazwać ale myślę, że wiesz o co chodzi.

Opublikowano

@ArcheR.

Dzięki za pomoc, zadam tylko jeszcze jedno pytanko na sam koniec. Czy jeśli będę pisał na czacie "wymienię złoto z s3 na s1" jest możliwość blokady mojego konta za handel między serwerowy, nie wiem jak to dokładniej nazwać ale myślę, że wiesz o co chodzi.

Podobno jest to dozwolone (http://board.pl.nostale.gameforge.com/board216-pomoc-pytania-i-pierwsze-kroki/board218-pytania-i-wskaz%C3%B3wki/board71-archiwum/board323-ekwipunek/89078-wymiana-golda-mi%C4%99dzy-serwerami/?s=d3e6f6f06e790374d9e0f92083caa26e628ee46c#post814204).

Opublikowano

nie ma to jak gadać bzdury o tym, że serwer opustoszeje ;)

Finesja była pełna graczy....do momentu, kiedy każdy zaczął ją tak hejtować. Znalazła się jedna osoba rozpowiadająca koniec serwera i w ten sposób ludzie zaczeli robić z igły widły.

Serwer nigdy nie opustoszeje - ja będę tam grał do skończenia studii (czyli jeszcze minimum 7lat).

Community jest 12312361231624361423561423561234156142356142356142325614235614235614563x lepsze niż na avalonie co daje niezwykły fun z gry

Serwer jest bardzo tani (sp+13 znajdziesz za 70zł kiedy na innych serwerach cena rzadko schodzi poniżej 100zł)

Bardzo dobre rodziny. Każda z nich jest niezwykle miła i pomocna

Stara glaca :) a to dla mnie jest największy + :) tam caligory rzadko się udają (ba, nigdy się nie udają). Na glacę lecisz albo całą ekipą (po napisaniu na głośniku, iż zbierasz ekipę na starą glace) albo po prostu idziesz dropić jakieś śmieci na bazylach ;)

Na serwerze jest tylko 1 idiota (TheEnemy. Myśli że kozak bo ma zwiada a w rzeczywistości to jakaś ....)

dodam jeszcze posta, którego napisałem wczoraj w innym temacie o finesji ;)

bardzo rozwala mnie stwierdzenie, iż serwer finezja upada xD

to jest śmieszne

Avalon jest to normalny priv. Kupujesz kase i masz co chcesz

wchodzisz na nb, wpisujesz nazwe EQ i masz 1231236125312536215 wyników. Szukasz tego z oslo, kupujesz perfumy i heja na arene

Finesja - Kupujesz złoto. Kupujesz / dropisz / wytwarzasz przedmiot. kupujesz amulety. hazardujesz. ulepszasz. Dropisz oslo (bo na nb nie znajdziesz :D )

Ceny? 1kk = 1zł (avalon ~1,2zł)

na avalonie dla przykładu vulcano 99+13 kosztuje ~100kk i na nb leży max 24h

na fine taki vc kosztuje 60kk (czyli 60zł) i stoi tam ~20dni

Community?

Na avalonie wpadnie Ci jakieś dziecko myślące że jest prosem bo ma wk +15 i eq u7+9....a w realu nic o tej grze nie wie

na fine są ludzie, którzy sami awansując na kolejne poziomy zdobywali doświadczenie w grze

Na ava grałem od zawsze. Community w 2010r było bardzo dobre, obecnie to miejsce dla gimbusów

na fine widzę jednego gimbusa - TheEnemy (myśli że ma zwiada +13 to jest nie wiadomo kim....)

rodzinki ? 

Prościej jest się wybić z nową famką na fine aniżeli na avalonie

na zakończenie napisze to co piszę w każdym poście o polskich serwerach

jeśli lubisz iść na łatwiznę - idź na avalon i nie wchodź na finesje. Po prostu to nie serwer dla Ciebie

na koniec kilka screenów z fine ;) :

http://scr.hu/4bud/ayku0

Niom ;)

serwer jest naprawdę cudowny. polecam go z całego serca ;)

w przyszłym miesiącu rozpocznę jego promocję (konkursy z nagrodami nawet do 100kk, kanał na yt itd ;) narazie zbieram kasę aby czegoś się dorobić ;) )

pozdrawiam ;) jak masz jakieś pytania co do serwera - wal śmiało

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

@Kyosha

Pytań może nie mam koniecznie, ale strasznie odrzuca mnie mała ilość graczy. Znalezienie EQ graniczy z cudem w niektórych przypadkach, a pisać przez tydzień na głośnikach że coś kupie mija się z celem. Do tego brak ekipy niestety przez co samotna gra jest dosyć nudna. Do tego można dorzucić brak rajdów niestety. Ciężko mi zacząć od nowa, ale chyba będę musiał wszystko sprzedać i pograć na tym s1, ale szkoda mi chociażby krzaka/repki/pirata. Nie są to jakieś mega rzeczy, ale mam sentyment do nich i poświęciłem dosyć sporo czasu na to.

Opublikowano

@Kyosha

Pytań może nie mam koniecznie, ale strasznie odrzuca mnie mała ilość graczy. Znalezienie EQ graniczy z cudem w niektórych przypadkach, a pisać przez tydzień na głośnikach że coś kupie mija się z celem. Do tego brak ekipy niestety przez co samotna gra jest dosyć nudna. Do tego można dorzucić brak rajdów niestety. Ciężko mi zacząć od nowa, ale chyba będę musiał wszystko sprzedać i pograć na tym s1, ale szkoda mi chociażby krzaka/repki/pirata. Nie są to jakieś mega rzeczy, ale mam sentyment do nich i poświęciłem dosyć sporo czasu na to.

w takim razie może serio lepiej zacznij grę na avalonie

"a pisać przez tydzień na głośnikach że coś kupie mija się z celem"

to jest urok tego serwera a nie minus

no ale ok, najwyraźniej w dzisiejszym świecie są osoby woląc mieć wszystko na zawołanie aniżeli na coś zasłużyć ;) Tyle na ten temat ode mnie

pozdrawiam ;)

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

@Kyosha

Nie jestem osobą, która woli mieć wszystko na zawołanie tylko po prostu nie mam tyle czasu żeby siedzieć przez tydzień, kupować głośniki i pisać, że kupię jakiś itemek bo mam treningi, szkołę, dziewczynę i czas mi na to nie pozwala. Wracając to tematu czekam jeszcze na wypowiedzi innych graczy.

Opublikowano

@Kyosha

Nie jestem osobą, która woli mieć wszystko na zawołanie tylko po prostu nie mam tyle czasu żeby siedzieć przez tydzień, kupować głośniki i pisać, że kupię jakiś itemek bo mam treningi, szkołę, dziewczynę i czas mi na to nie pozwala. Wracając to tematu czekam jeszcze na wypowiedzi innych graczy.

jednak się wypowiem

KUPOWANIE !! TO JEST ŻYCIE?

nie da Ci więcej frajdy wytworzenie tego items'a samemu? Dropisz, hazardujesz, ulepszasz <3

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Jak najbardziej tak, satysfakcja jest mega, ale do tego potrzeba rajdów, zgranej ekipy z którą sobie podropisz coś. Dobry pomysł z tym "rozsławieniem" s3, ale sam na to pomysłu nie mam.

Opublikowano

Jak najbardziej tak, satysfakcja jest mega, ale do tego potrzeba rajdów, zgranej ekipy z którą sobie podropisz coś. Dobry pomysł z tym "rozsławieniem" s3, ale sam na to pomysłu nie mam.

zaufaj mi, że po zarejestrowaniu drużyny 15 osób znajdzie się w max 10min. Następnie przebierasz tych co chcesz i tych co nie no i heja

ekipa na glace itd do dropienia? No ziom :D masz 50lvl więc czego Ty wymagasz. Wejdź na arenę, porozmawiaj z ludźmi a jestem pewien, że znajdziesz kilka osób chcących podropić z Tobą :)

ja mając 73lvl poznałem jakiegoś łucznika 96lvl. był tak bardzo miły, że w sumie dzięki niemu zarobiłem 25kk na vc (a mimo to nie dał mi ani grosza. Zarobiłem na oblechu u7 którego ulepszyłem do 8....miałem 2 takie sztuki. oraz jeszcze raz dropnęła mi oslo na rajdzie i warta była 15kk :) )

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

@Kyosha

Nie koniecznie chodziło mi o glacę, ale mniejsza z tym. Powodzenia życzę z reklamowaniem serwera, oby się udało! Ja zawijam na s1 ze względu na większą ilość graczy i bardziej "ożywiony" serwer, temat można zostawić do dyskusji.

Opublikowano

Ja osobiście polecam serwer. Dla niektórych może być minusem to, że gra tam mało osób, ale wg mnie jest to plus, ponieważ zdobycie itemów/resów i różnych duperelów jest ciężkie, a gdy je zdobędziemy to jest z tego frajda. :)

Ja osobiście sam grałem na s1, ale odrzuciło mnie to, że gra tam sporo kid'ów oraz złodziei. :)

ZBIERAM LAJKI, HEHE =)

SZUKAM OSOBY, KTÓRA WYKONA DLA MNIE SYGNATURE! WIĘCEJ INFO PW =0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...