Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zmienić folder w plugins?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem do końca jak to nazwać :p
Jak zamienić folder w plugin?

Mam po prostu projekt w folderze i jak go przetworzyć w plugin?

Jestem wesoły romek

Opublikowano

OMG... poziom MPC 100%

Masz projekt w folderze, okej rozumiem - w moim przypadku jest to C:Users/Aleksander/Dropbox/Git i tutaj mam projekt.

Jak przetworzyć folder w plugin?... skomilować?...

#AntyBlezur

Opublikowano

Cóż, może i nie znam "fachowego" słownictwa, ani nie znam się na tym, ale potrzebuję pomocy :P
Skompilować - a jak?

Jestem wesoły romek

Opublikowano

Potrzebujesz kompilator Javy - jest on zawarty w Java Development Kit (w skrócie JDK) - tutaj masz download -> http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jdk8-downloads-2133151.html

Zalecam kompilację na Javie 7, jeżeli jednak nie używasz API, ani możliwości tej wersji ("diamentowe typy", stringi w switchu, multi-wyjątki, itd. itp.) to skompiluj na Javie 6 tak jak serwer Bukkit.

Tutaj masz dokładny tutorial kompilowania klas do JARa w konsoli -> http://docs.oracle.com/javase/tutorial/deployment/jar/build.html

Pamiętaj, że musisz mieć PATHniętą Javę w Windowsie!

Ja jednak preferuję używanie IDE (NetBeans albo IntelliJ) i wbudowanego kompilatora ;)

#AntyBlezur

Opublikowano

A więc tak:

1. Usuwasz wszystko (projekty)

2. Klikasz zakładkę "Team" na pasku u góry, potem "Git" i "Clone...".

3. Podajesz adres GIT do repozytorium, w Twoim przypadku jest to https://github.com/EastWestFM/eastStone.git

4. Klikasz Next i uzupełniasz kolejne opcje jeżeli tego chcesz.

5. Projekt się klonuje - widzisz to w okienku na dole.

6. Powinno wyskoczyć zapytanie czy projekt chcesz otworzyć. Jeżeli tak czytaj dalej, jeżeli nie to przejdź do punktu 10.

7. Czekasz na otwarcie projektu.

8. Gdy otwieranie się skończy to klikasz młotek na górze ekranu - Maven ściągnie biblioteki i skompiluje projekt. Może to za pierwszym razem też trochę potrwać.

9. Cieszysz się z projektu i skompilowanego JARu. Jeżeli chcesz go znowu skompilować - klikasz młotek.

10. Tu będzie ciężej ponieważ NetBeans nie wykrył pobranego repo jako projektu Java lub/i Maven.

11. W takim przypadku Tworzysz nowy projekt oraz nazywasz go eastStone-Maven.

12. Wypełniasz wymagane pola i czekasz na stworzenie projektu.

13. Gdy NetBeans skończy tworzenie projektu możesz otworzyć program Explorator Windows, aby wyszukać eastStone pobrany z Gita.

14. Przenosisz wszystkie package'a do NetBeans do folderu "Source files" - możesz to zrobić "drag & drop" lub też kopiuj (CTRL+C) i wklej (CTRL+V).

15. Teraz wszystko sypie błędami. Musisz zaimplementować Bukkita (lub też i inne biblioteki) do projektu, w tym celu otwierasz plik pom.xml w folderze "Other sources" i wypełniasz XML.

16. Gdy skończysz dodawanie biblioteki Bukkita do Mavena klikasz młotek i kompilujesz projekt. Może to zająć trochę czasu (biblioteki muszą się pobrać na dysk twardy Twojego komputera). Jeżeli wystąpi błąd, to prawdopodobnie źle dodałeś Bukkita, lub w kodzie jest błąd (może brakować jakieś innej biblioteki).

17. Popraw ewentualne błędy i powtórz punkt 16. Ciesz się projektem!

#AntyBlezur

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngTheMolkaPL.
Robię to co napisałeś w punktach od 1. do 10. i wychodzi mi .jar z META-INF w środku :P

Jeśli jesteś w stanie, to mógłbyś mi przesłać gotowy .jar z podanego przeze mnie gita? Byłbym Ci bardzo wdzięczny

Jestem wesoły romek

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngTheMolkaPL.

Robię to co napisałeś w punktach od 1. do 10. i wychodzi mi .jar z META-INF w środku :P

No i właśnie o to chodzi - masz mieć skompilowany plik JAR.

Jeśli jesteś w stanie, to mógłbyś mi przesłać gotowy .jar z podanego przeze mnie gita? Byłbym Ci bardzo wdzięczny

Proszę się zapoznać z poniższą treścią:

Nikt nie stawia sprzeciwu przeciwko tej rosnącej plagi. Trzeba działać! Ja, TheMolkaPL podjąłem decyzję o niekontynuowaniu jakichkolwiek publicznych projektów związanych z Minecraftem (nie dotyczy projektu AntiSteve) dopóki nie pójdzie to wreszcie w dobrym kierunku. Mam nadzieję, że znajdą się też osoby które poprą moją akcję i się przyłączą.

http://www.mpcforum.pl/topic/1373634-piractwo-minecrafta-3/

#AntyBlezur

Opublikowano

No i właśnie o to chodzi - masz mieć skompilowany plik JAR.

Czyli ten plik JAR ma być pusty i mam powtarzać kolejne kroki?

­

Jestem wesoły romek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...