Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bard do zbierania Eteru

Pies Zbigniew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opłaca się expić barda, do farmy eteru? Ktoś tak już robił i czy to opłacalne? Zamierzam crafcić w dużych ilościach i nie wiem czy na zwykłych potkach dam rade uzbierać na kilka tyś scrolli.

Opublikowano

Ale ten skill jest na 64 lvl i teraz postaw sobie pytanie, czy Ci się chce tyle expić? :D W tym czasie można zarobić w inny sposób.

Opublikowano

Ale ten skill jest na 64 lvl i teraz postaw sobie pytanie, czy Ci się chce tyle expić? :D W tym czasie można zarobić w inny sposób.

Znaczna większość (jeśli nie wszystkie) botów zbierających Aether to Bardowie z względu na ten właśnie skill. Czasem się zdarzy jakiś Chanter, który mając mantrę odnawiającą flight time i potki sobie coś tam zbiera.

Samą postać na 65lvl można poza zbieraniem Aetheru wykorzystać do np. zrobienia wszystkich Ancient Coin questów by był 1k+ na sell.

Moim zdaniem warto jest się w to pobawić.

W 4.7 ma być ten nowy system levelowania ( choć sam nie wiem na czym on polega ), więc myślę, że exp nie będzie trwał tak długo.

Nic nie kojarzę o nowym systemie levelowania. Fakt faktem w 4.8, w związku z zatopieniem Katalamu wchodzą 2 nowe mapy do expa 56~65. Ale to też nie jest żaden nowy system levelowania, dalej będzie robienie questów zwykłych i powtarzalnych. No i w sumie w każdym patchu zmniejszają wymaganą ilość expa na level i coś tam nerfią.

Opublikowano

A są jakieś boty na zbieranie eteru? :> Bo ja myślałam, że tego się nie da ustawić.

Opublikowano

A są jakieś boty na zbieranie eteru? :> Bo ja myślałam, że tego się nie da ustawić.

Pewnie, że są. Przykładowo ten od Immonsa (Polak, który zrobił bardzo fajnego i całkiem sprawnie działającego bota) umożliwia 30min bicia mobów/zbierania/itp na wersji testowej po czym się sam wyłącza. Można albo kupić licencję, albo od razu po tym włączyć ponownie i w 10sec ustawić z plików na odpowiednią trasę więc jeśli siedzimy aktualnie przy komputerze to może nam zbierać Aether w tle. Działa nawet jak gramy na dwa konta, włączamy sobie radar i patrzymy co tam lata w okolicy czy czasem ktoś nas nie nagrywa.

Gdzieś był topic o tym bocie ale autor oczywiście nie wrzucił nic w tagi. Podaję więc zwykłego linka:

http://aionbot.eu/

Oczywiście nie gwarantuję, że nagle jakiś dziki GM nie wyskoczy z krzaków i nie zbanuje postaci. Z tym się trzeba liczyć. Chociaż z drugiej strony ja ponad 9 miesięcy temu jak ostatni raz tak latałem to nawet nie dostałem PMa, że podejrzanie zbieram Aether od 12 godzin (takiego przychodzenia co 30min by włączyć bota). A nazbierałem tyle, że mógłbym z cały dzień non-stop morphować i jeszcze by mi zostało...

Opublikowano

Zapewne tak bo jego strona ostatnia wersja RuBota została wypuszczona 5 marca :) czyli 11 dni temu.

Posted by Kintarooe on 05 Mar 2015
Rubot 1.7.13.20 is out!

Happy botting!
-----= EN =-----
- added support for client 4.7.5.6
- minor fixes
- Fixed a crash when tuning Gear.
Opublikowano

Pewnie, że są. Przykładowo ten od Immonsa (Polak, który zrobił bardzo fajnego i całkiem sprawnie działającego bota) umożliwia 30min bicia mobów/zbierania/itp na wersji testowej po czym się sam wyłącza. Można albo kupić licencję, albo od razu po tym włączyć ponownie i w 10sec ustawić z plików na odpowiednią trasę więc jeśli siedzimy aktualnie przy komputerze to może nam zbierać Aether w tle. Działa nawet jak gramy na dwa konta, włączamy sobie radar i patrzymy co tam lata w okolicy czy czasem ktoś nas nie nagrywa.

Gdzieś był topic o tym bocie ale autor oczywiście nie wrzucił nic w tagi. Podaję więc zwykłego linka:

http://aionbot.eu/

Oczywiście nie gwarantuję, że nagle jakiś dziki GM nie wyskoczy z krzaków i nie zbanuje postaci. Z tym się trzeba liczyć. Chociaż z drugiej strony ja ponad 9 miesięcy temu jak ostatni raz tak latałem to nawet nie dostałem PMa, że podejrzanie zbieram Aether od 12 godzin (takiego przychodzenia co 30min by włączyć bota). A nazbierałem tyle, że mógłbym z cały dzień non-stop morphować i jeszcze by mi zostało...

A nie będzie to widoczne w logach? 

Opublikowano

Zbierałem tak z miesiąc na drugim koncie i nic nie dostałem więc nie wiem, nie sądzę. Ale nie dam sobie ręki uciąć. Jak to przy używaniu botów - nie ma gwarancji, że nic się nie stanie.

Opublikowano

Ogólnie GF nic praktycznie nie robi z Botami a sądzę że jeśli jest ślad to bardzo ciężki do wykrycia. Jedynie kiedy możesz się obawiać to kiedy jest wizytacja NC u GF wtedy to banują wszystko co "wydaje się podejrzane" potem ew. odbanują.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...