Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o tych budowlach?

kolipkolip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć co sądzicie o budowlach trzech innych budowniczych 

czy ładne/brzydkie i dlaczego no i wystawić ocene 0 do 10

budowniczowie 

HarolD__

Piotrq

_KoLiP_

xRosenrot

post-385998-0-61769100-1425989647_thumb.png

post-385998-0-92343000-1425989648_thumb.png

post-385998-0-10438800-1425989650_thumb.png

post-385998-0-25946800-1425989651_thumb.png

post-385998-0-70698200-1426331603_thumb.png

Opublikowano

Podoba mi się domek ten po prawo na 2 zdjęciu oraz domek po prawo na 3 zdjęciu. Statek ok, chociaż jakoś bym go urozmaiciła pod względem kolorystycznym, w sensie żeby moze czegoś ciemnego też tam wmieszać czy coś. Wiatrak z 1 zdjęcia wydaje się być ok, ale nie widać go dokładnie więc też dokładnie nie mogę stwierdzić.

Generalnie aspekty powyżej jakie wymieniłam - są ok, lecz jak się patrzy na całość na tych obrazkach to jest jakoś tak nudno, te ścieżki są okropne, jest pusto i nijako.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Podoba mi się domek ten po prawo na 2 zdjęciu oraz domek po prawo na 3 zdjęciu. Statek ok, chociaż jakoś bym go urozmaiciła pod względem kolorystycznym, w sensie żeby moze czegoś ciemnego też tam wmieszać czy coś. Wiatrak z 1 zdjęcia wydaje się być ok, ale nie widać go dokładnie więc też dokładnie nie mogę stwierdzić.

Generalnie aspekty powyżej jakie wymieniłam - są ok, lecz jak się patrzy na całość na tych obrazkach to jest jakoś tak nudno, te ścieżki są okropne, jest pusto i nijako.

Dziękuje za opinie projekt jest rozwijany

nudno jest ale to początki wiadomo jak spędzamy godzinę dziennie

każda opinia sie przyda do zmian dziękuje :D

Opublikowano

Daję 3/10, ponieważ wszystko jest zbyt kwadratowe, proponuję pododawać więcej elementów i to urozmaicić :) Chociaż statek wyszedł bardzo ładnie!

Opublikowano

Daję 3/10, ponieważ wszystko jest zbyt kwadratowe, proponuję pododawać więcej elementów i to urozmaicić :) Chociaż statek wyszedł bardzo ładnie!

Dziękuje za opinie :D ale przypominam projekt jest rozwijany wiec wszystko wygląda sztywno i kwadratowo   ;)  

Opublikowano

To jest minecraft :D.

Całkiem ładny projekt 7,5/10. Macie zamiar to jakoś oświecić B) ?

Opublikowano

To jest minecraft :D.

Całkiem ładny projekt 7,5/10. Macie zamiar to jakoś oświecić B) ?

owszem ze tak i urządzać w domkach :) 

Może po ukończeniu projekt zostanie wykorzystany na próbę może cos z tego wyjdzie :P

Opublikowano

Tak będzie to oświetlone, na razie budujemy :)

Plan jest taki:

- Zbudować budynki mieszkalne i tematyczne

- zrobić ścieżki do poszczególnych budowli

- poprawki względem terenu jak i estetyczne budynków

- dekorowanie budynków wewnątrz

i etap kończący szczegóły otoczenia czyli terenowe ozdoby i tp.

Tyle od budowniczego :)

Opublikowano

Dodam Wam jeszcze kilka fotek jak to się rozbudowuje

U9Wz3hw.png

pcUmtGE.pngXie90ew.jpgINMVXQb.png

ANS2C7v.png

hCPNavj.jpg

LGMtv4t.jpg

ebQxa4v.jpg

aMzWw0o.jpg

nVJ64jf.jpg

ZtRz0EQ.png

B820WhC.png

QdORaFG.png

Co do budowania to głownie ja buduje (HarolD__ oraz PiotrQ), pozostała dwójka (xRosenrot & _KoLiP_) urządza i dekoruje (próbują ale na razie się ociągają :D

Opublikowano

A ja bym prosiła o zdjęcia bez shaderów.. Bo to bez sensu takie porównywanie.. na shaderach to byle gówno potrafi ładnie wyglądać.

Dobrze później zrobię jeszcze bez sheiderów

Opublikowano

Ok, dzięki za SS bez shaderów, od razu lepiej i można porównać. A więc:

1. Wygląda to źle. Jakoś płasko, bez życia.
2. Pusto, pusto, pusto. A teren nie wygląda naturalnie.
3. Statek jest ok.
4-10. Te niektóre dachy wydają się zaokrąglone, co wygląda brzydko. Niektóre domki nie zachwycają.
11. Domek ściagnięty z neta, lekko zmieniony.
12. Jest ok. Ale pusto wokół.
13. Wiatrak jest ok. Ale nadal jest pusto wokół.
14. Gdzieś już coś podobnego widziałam, ale nie wiem gdzie. Ale jest ok.

EDIT: A, jedynie te groby - urozmaicenie się przyda.. niech nie stoją wszystkie jednakowo w jednym rzędzie i niech wygladają różnie. Na cmentarzach w rzeczywistości kazdy grób też wygląda inaczej i różnie one stoją czasem.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Ok, dzięki za SS bez shaderów, od razu lepiej i można porównać. A więc:

1. Wygląda to źle. Jakoś płasko, bez życia.

2. Pusto, pusto, pusto. A teren nie wygląda naturalnie.

3. Statek jest ok.

4-10. Te niektóre dachy wydają się zaokrąglone, co wygląda brzydko. Niektóre domki nie zachwycają.

11. Domek ściagnięty z neta, lekko zmieniony.

12. Jest ok. Ale pusto wokół.

13. Wiatrak jest ok. Ale nadal jest pusto wokół.

14. Gdzieś już coś podobnego widziałam, ale nie wiem gdzie. Ale jest ok.

EDIT: A, jedynie te groby - urozmaicenie się przyda.. niech nie stoją wszystkie jednakowo w jednym rzędzie i niech wygladają różnie. Na cmentarzach w rzeczywistości kazdy grób też wygląda inaczej i różnie one stoją czasem.

Dziękujemy za Twoją opinie :)

Wiem ze teren sam w sobie jest pusty i bez życia ale to na razie są budowane tylko budynki (szkielety) które będą jeszcze poprawiane, dekorowane. Co do domku na zdjęciu 11 to jest Projekt naszego znajomego z innego serwera, nie wiem czy to jego pomysł czy jest to kopia nie stet trudno mi powiedzieć. Co do ostatniego zdjęcia to jest robione przez koleżankę (xRosenrot), nie wiem z skąd wzięła pomysł na ten kościół, możliwe że inspirowała się jakimś znalezionym w internecie ciężko mi powiedzieć.

Bardzo fajna uwaga co do dachów, rzeczywiści są co nie które zaokrąglone. Jest to spowodowane wielkością ich i ilością miejsca jaka się robi pod nimi :) ale w każdej chwili można to zmienić/poprawić. 

Co do grobów to fakt, każdy powinien być inny. Jak mówię to dopiero początek budowy. Jak na trzy dni budowy (głownie mojej) myślę że jest dość dużo zrobione i jeszcze więcej do zrobienia :)

Bardzo dziękuje za Opinie :D i czekamy na więcej.

Opublikowano

Co do 11 jestem pewna, że to kopia, lekko zmieniona. Znam ten domek na pamieć, dlatego też o tym napisałam :p

Co do dachów to poprawcie, myślę że takie wybrzuszenie jakie one mają jest niezbyt estetyczne.

Powodzenia w budowie.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Dziękiujemy :)

Co do 11 jestem pewna, że to kopia, lekko zmieniona. Znam ten domek na pamieć, dlatego też o tym napisałam :P

Co do dachów to poprawcie, myślę że takie wybrzuszenie jakie one mają jest niezbyt estetyczne.

Powodzenia w budowie.

Dobrze, poprawie. Dzięki bardzo :)

Opublikowano

Motyw już oblegany, podobnych prac miliony. Neutralnie.

Wiemy, zdajemy sobie z tego sprawę ale ja tu tylko buduje :) kolipkolip ma taki pomysł więc mu pomagam a co z tego wyjdzie to się zobaczy :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...