Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chromebook 13

Majster18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za niedługo będę wybierał się na studia i będę potrzebował przenośnego komputera. Niestety mój portfel nie jest zbyt gruby i co do komputera mam kilka wymagań. Ostatnio zainteresowałem się tematem Chromebook'ów. Z tego co się dowiedziałem, to w Polsce jeszcze nie wszystkie są dostępne, jednak jeden z dostępnych przykuł moją uwagę, a jest nim  Acer Chromebook 13.

Przede wszystkim zależy mi na szybkości działania owego laptopa (aktualnie pracuję na i5-4670k & SSD, więc nie jestem przyzwyczajony do jakichkolwiek przycinek, lagów itp), szybkości uruchamiania oraz czasu działania na baterii. 

Coś czuję, że ciężko będzie co kol wiek na nim zrobić bez dostępu do internetu (Programowanie C++, PHP, Java). Dużo na ten temat czytałem, jednakże chciałbym poznać waszą opinię

Co sądzicie o kupnie Chromebook'a 13 od Acer'a?

Pumpernikiell.png

Opublikowano

Chrome to nie jest środowisko do programowania/

Opublikowano

Dzięki za bardzo wyczerpującą odpowiedź, jednakże się z Tobą nie zgodzę. Programować można na wszystkim co ma OS, a w szczególności na linuxo-pochodnym systemie. Co prawda programowanie na takim sprzęcie będzie bardziej uciążliwe niż na PC z dwoma monitorami.

Pumpernikiell.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...