Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Depresja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

0004460002452_500X500.jpg

jedyne wyjscie

a tak na serio idz wygraj zycie lub inna gre, moze ci przejdzie

melisa nikomu jeszcze nie zaszkodzila

na to nawet domestos już nie pomoże

zatosuje sie do rad przez was wskazanych, dzia za odp.

Opublikowano

znajdź sobie jakieś zajecie, książki itp

lub najlepiej znajdz dziewczyne :)

ewentualnie dobry alkohol pomaga na wszystko.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

znajdź sobie jakieś zajecie, książki itp

lub najlepiej znajdz dziewczyne :)

ewentualnie dobry alkohol pomaga na wszystko.

trzeba byc serio idiotą i bezmózgiem zeby twierdzic, ze alko jest sposobem na wszystko.

Opublikowano

Większość z was myśli, że depresję łatwo zwalczyć i że jest to chwilowe.

I tak i nie. Zalezy jak długo masz depresje, jak silną. 

a wiec jak wygląda twoja depresja?

XrgAYyk.png

Opublikowano

0004460002452_500X500.jpg

jedyne wyjscie

a tak na serio idz wygraj zycie lub inna gre, moze ci przejdzie

melisa nikomu jeszcze nie zaszkodzila

debilu sie smiejesz zniego a jakbys sam mial depresje???????????

wes ikdz do lekarza on ci pomorze jak myslisz ze depresje masz to ci da takie tabletki podobne do moich

Opublikowano

Zrób sobie ten test:

http://www.depresjaza.pl/testy-psychologiczne/skala-depresji-hamiltona 

Jak wyjdzie Ci powyżej 7 punktów to lepiej zgłoś się do psychologa.

Eee tam, te wszystkie testy nic nie dają. Jak bardzo będzie chciał to zaznaczy najgorsze odpowiedzi by "mieć" depresję.

Udaj się do psychologa i uczęszczaj tam przez dłuższy czas. Tylko on będzie w stanie Ci powiedzieć czy to depresja czy chwilowe załamanie i pomoże w walce z chorobą.

No i tak jak już dużo osób mówiło - znajdź sobie zajęcie, hobby.

­

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

Mam depresję i nie wiem co mam ze sobą zrobić, jakieś leki, cokolwiek?

Skąd wyciągnąłeś wnioski, że masz depresję ?

Depresja to nie chwilowe załamanie itp... to ciężka choroba i w wielu przypadkach śmiertelna, więc nie mów od razu, że tak jest...

Pogadaj z kimś bliskim, nie bój się mówić to co leży Ci na sercu, powiedz jak się czujesz, czego się obawiasz itp... Bliska osoba jest bardzo ważna, 

ale w przypadku prawdziwej depresji niezbędne jest zdiagnozowanie jaki to typ choroby i pomoc lekarza.

Pomyśl nad tym co Ci napisałem. 

Pozdrawiam i powodzenia. 

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Eee tam, te wszystkie testy nic nie dają. Jak bardzo będzie chciał to zaznaczy najgorsze odpowiedzi by "mieć" depresję.

Udaj się do psychologa i uczęszczaj tam przez dłuższy czas. Tylko on będzie w stanie Ci powiedzieć czy to depresja czy chwilowe załamanie i pomoże w walce z chorobą.

No i tak jak już dużo osób mówiło - znajdź sobie zajęcie, hobby.

­

Taki test ja dostałam będąc u psychologa. Może nakierować lekarza na trop, gdzie jest problem itd... ;)

Opublikowano

Zrób sobie ten test:

http://www.depresjaza.pl/testy-psychologiczne/skala-depresji-hamiltona 

Jak wyjdzie Ci powyżej 7 punktów to lepiej zgłoś się do psychologa.

Fajny test mi wyszło 13 pkt.

Myślę że mam również depresje jednak jestem jej świadom i staram się z nią walczyć. 

Idiota który wie że jest idiotą nie jest do końca idiotą tak samo jak człowiek z depresją który jest jej świadom nie jest chroym w 100%.

Niezdrowo się odżywiam i jem wtórnie podobne produkty przez co mój organizm jest znudzony to może być jeden z Twoich problemów - Jedz różności.(Nie udało mi się zniwelować)

Myślisz o tym 2 świecie, jak to ciężko jest na naszym ziemskim padole. Nie mówie o próbach samobójczych ale o takich myślach. Osobiście sporo kiedyś myślałem nad końcem swojego nędznego żywotu jednak to w większości zniwelowałem dzięki swoim znajomym dzięki którym fajnie spędzam czas i żyje również dlatego żeby powtarzać te chwile (W większości zniwelowane)

Kompleksy i rozczulanie sie nad soba jest kolejna przyczyna depresji. Myślę że mam coś w głowie jednak są to kompleksy nie tylko na temat swojej psychiki ale równiez wyglądu zewnetrznego a wiadomo ze z wygladem zawsze moze byc lepiej. Nadal się nad soba rozczulam jednak rozczulania trzeba zamienic na cele i robic cos zeby niszczyc swoje kompleksy. (W czesci zniewelowane)

Samotność- Brak bliskich osób jest jedną z największych gwoździ w trumnie podczas depresji. Jeśli nie masz wsparcia w rodzinie szukaj go w równieśnikach.Sam jestem dosc aspołeczny ale wtedy kiedy trzeba zgrywam się z ludzmi.Brak bliskich dla osobe cierpiaca na depresje to jak strzał w stope(zniwelowane)

Wtóre życie- Depresja to rowniez wtórne życie. Każdy dzień jest podobny robisz podobne rzeczy i podobnie myslisz nad sensem swojego zycia.Zmien harmonogram swojego zycia.(Niestety jest to bardzo ciezkie z powodu kolejnego podpunktu)

Uzaleznienia- Uzaleznienia są nie tylko zdrowe ale powoduja ze człowiek robi cos wtornie a potem gdy mu sie to znudzi mysli nad tym po co to robi nadal to robiac.Koło które sie zatacza niestety bardzo ciezko z tym walczyc. Częstymi uzaleznieniami to Alkohol,Narkotyki,Samogwałt,Komputer.(Młodzież)

Zdrowie-Czesto majac depresje boli nas głowa brzuch itp itd przez co jeszcze bardziej sie nie chce zyc.Trzeba isc do lekarza/lepiej sie odżywiać/brać jakieś witaminki i do przodu.

To taka podstawa. Biore to z swojego doswiadczenia bo sam uwazam sie za osobe cierpiaca na chorobe spoleczenstwa zwana depresja.

Autorze wierzysz w Coś? 

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

@OP, jeżeli jesteś katolikiem, czy nawet chrześcijaninem, polecam Ci książkę "Potęga Podświadomości" Josepha Murphy'ego, która odmieniła mój sposób myślenia. Zwalczyłem tym samym przygnębienie, które utrzymywało się dosyć długo, lecz nie było depresją. Mam nadzieję, że Ci pomoże, ponieważ nie jednej osobie w depresji pomogła :) Trzymam za Ciebie kciuki i jeżeli będziesz miał jakieś pytania - bij na PW, chętnie Ci odpowiem.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Jeżeli nie robiłeś sobie tego testu "dla jaj", to jest bardzo źle i powinieneś zgłosić się do lekarza. 

Wszystko zaznaczałem zgodnie z prawdą... 

Opublikowano

Wszystko zaznaczałem zgodnie z prawdą... 

Jeśli chcesz naprawdę wyleczyć depresję to psycholog/psychiatra to będzie najlepsze wyjście.

Ludzie w depresji mają tendencje to wyolbrzymiania problemów więc pamiętaj, że z punktu widzenia kogoś innego Twój problem na pewno jest mniejszy niż z Twojego punktu widzenia więc może nie jest tak źle jak może się wydawać.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Jeśli chcesz naprawdę wyleczyć depresję to psycholog/psychiatra to będzie najlepsze wyjście.

Ludzie w depresji mają tendencje to wyolbrzymiania problemów więc pamiętaj, że z punktu widzenia kogoś innego Twój problem na pewno jest mniejszy niż z Twojego punktu widzenia więc może nie jest tak źle jak może się wydawać.

To wyolbrzymianie swoich problemów też jest oznaką tego, że jest się w depresji. Ale ten test co podesłałam... na tym nie wolno bazować. Trzeba się udać do lekarza pierwszego kontaktu i porozmawiać szczerze. :)

Opublikowano

To wyolbrzymianie swoich problemów też jest oznaką tego, że jest się w depresji. Ale ten test co podesłałam... na tym nie wolno bazować. Trzeba się udać do lekarza pierwszego kontaktu i porozmawiać szczerze. :)

Ta i najczęściej lekarz przypisze ci jakieś tabletki które nic nie darzą byle by mieć spokój. Skąd ja to znam. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...