Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Linia TD do grindowania.

pew

Rekomendowane odpowiedzi

Nowicjusz
Opublikowano

Witam, zastanawiałem się nad trzema liniami TD do grindowania, chodzi o przyjemność, pancerz i przypierdolenie KAŻDEGO czołgu w linii. Linie do grindowania:

-T110e3

-JgPzE100

-Obj263.

Linie muszą być przyjemne i jak już wymieniałem z pancerzem i pierdolnięciem. Fajnie by było jakby nie wymagały golda :)

Opublikowano

Jeśli z mocnym pierdolnięciem to tylko Jagdpanzer lub E3. Obydwa mają solidne działa (w kwestii DMG nieznacznie wygrywa Jadzia. penetracja bardzo podobna) jak i mocne pancerze. Polecam E3 bo ma lepszy pancerz przedni i nieznacznie większą mobilność.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

hmm, piszesz, że chcesz coś do grindowania, nie patrzcie tylko na X tier, bo przez wcześniejsze trzeba jakoś przejść, ja jednak polecałbym CI objecta 268, działko ISU powala, 14 sekund z hakiem reload na VIII tierze z zacnym jebnieciem to coś, pancerza jednak nie ma, pancerz zaczyna sie na IX tierze i jeśli schowasz dolną płyte to sporo można odbić, co do tej linii to nie ma wielkie trudności w grindowaniu, na ISU to jest sie napalonym na to BL-10, SU-152 gra sie spoko z trollgunem, ISU też spoko na trollgunie, jednak lepiej mieć kilka pestek goldowych, gdyż ja sam na piaszczystej rzece miałem w ISU 4/5 pestek golda (250 peny ) i wbiłem tam asa + 5.6k dmg na trollgunie, a na BL-10 wykrecilem max 5.4k, wchodzisz na IX tier, działa nie badasz, bo masz to samo z ISU, na koniec : dlaczego polecam Ci tą linie? te czołgi są dosyć mobilne (IX + ) i potrafią odbijać i pierdolniecie jest spore, bo 750 dmg z dobrym reloadem to nie jest źle przzecież, T110E3 wykluczyłbym od razu, co z tego, że jesteś z*********e mocny z przodu? każdy czołg w miare mobilny może Cie objechać jak chce + ten (niby twardy) weakspot na dachu, Jagoda może i ma to jebniecie, ale co z tego, jak jebniesz i czekasz i czekasz, aż to działo załaduje, pancerz niby jest, ale ta dolna płyta lubi łykać śmieszne pociski, na Twoim miejscu bym pomyślał nad FV 215B 183 ( może go masz, nie wiem, nie pisałeś o nim, to proponuje tylko ^^ ) albo tego 268, bo 268 jest juz mega z*******y. Wybacz błędy ;)

Edit: zapomniałem wspomnieć o T95, chyba nie musze Ci tego czołgu opisywać, działo może i masz, 1700 hapsa też, ale jak Cie arta upoluje, to masz szybki powrót do garazu, tragiczna mobilność ( raczej jej brak) i te 13 km/h, magia :)

Opublikowano

hmm, piszesz, że chcesz coś do grindowania, nie patrzcie tylko na X tier, bo przez wcześniejsze trzeba jakoś przejść, ja jednak polecałbym CI objecta 268, działko ISU powala, 14 sekund z hakiem reload na VIII tierze z zacnym jebnieciem to coś, pancerza jednak nie ma, pancerz zaczyna sie na IX tierze i jeśli schowasz dolną płyte to sporo można odbić, co do tej linii to nie ma wielkie trudności w grindowaniu, na ISU to jest sie napalonym na to BL-10, SU-152 gra sie spoko z trollgunem, ISU też spoko na trollgunie, jednak lepiej mieć kilka pestek goldowych, gdyż ja sam na piaszczystej rzece miałem w ISU 4/5 pestek golda (250 peny ) i wbiłem tam asa + 5.6k dmg na trollgunie, a na BL-10 wykrecilem max 5.4k, wchodzisz na IX tier, działa nie badasz, bo masz to samo z ISU, na koniec : dlaczego polecam Ci tą linie? te czołgi są dosyć mobilne (IX + ) i potrafią odbijać i pierdolniecie jest spore, bo 750 dmg z dobrym reloadem to nie jest źle przzecież, T110E3 wykluczyłbym od razu, co z tego, że jesteś z*********e mocny z przodu? każdy czołg w miare mobilny może Cie objechać jak chce + ten (niby twardy) weakspot na dachu, Jagoda może i ma to jebniecie, ale co z tego, jak jebniesz i czekasz i czekasz, aż to działo załaduje, pancerz niby jest, ale ta dolna płyta lubi łykać śmieszne pociski, na Twoim miejscu bym pomyślał nad FV 215B 183 ( może go masz, nie wiem, nie pisałeś o nim, to proponuje tylko ^^ ) albo tego 268, bo 268 jest juz mega z*******y. Wybacz błędy ;)

Edit: zapomniałem wspomnieć o T95, chyba nie musze Ci tego czołgu opisywać, działo może i masz, 1700 hapsa też, ale jak Cie arta upoluje, to masz szybki powrót do garazu, tragiczna mobilność ( raczej jej brak) i te 13 km/h, magia :)

Liczy się tylko Xt, a czołgi przed nim są tylko przejściowe.

Opublikowano

A WN8 dalej masz 300?

Obj 268 to najgorszy TD po jagodzie.

E3 to definitywnie najlepszy. Jak przeczytałem twój post to aż parsknąłem. Nie dość, że głupoty, to jeszcze brak jakiejkolwiek składni i gramatyki.

E3 - pancerz, działo, niezła mobilność i fajne camo.

Nowicjusz
Opublikowano

Ostatecznie zastanawiam się nad linią do e3 i linią do Obj263.

Powiem również że lubię się czasem zamienić w takiego HT/MT i pojechać do przodu a nie tylko kampić w krzakach :)

Opublikowano

A WN8 dalej masz 300?

Obj 268 to najgorszy TD po jagodzie.

E3 to definitywnie najlepszy. Jak przeczytałem twój post to aż parsknąłem. Nie dość, że głupoty, to jeszcze brak jakiejkolwiek składni i gramatyki.

E3 - pancerz, działo, niezła mobilność i fajne camo.

dlatego napisałem " wybacz błędy " to po pierwsze, po drugie WN8 300 to za dużo jak dla mnie, 140 mam ogólnie, także wiesz, pograj każdym TD z tych co są wyżej, a nie, 268 jest spoko, ale tu sie możemy kłócić i być dla siebie upierdliwi, każdy preferuje inny styl gry, dla mnie granie E3/E4 jest nudne po prostu, a czołgi przed nimi są beznadziejne, nie wszystkie, ale np T28 czy T95 to porażka, każdy woli coś innego, napinaj dalej, czekam.

Nowicjusz
Opublikowano

Dla mnie wolne czołgi są dobre bo mam tendencje do pchania się do przodu a przynajmniej takie czołgi będą mnie spowalniać :)

Opublikowano

to już sam zdecyduj, bo piszesz, że lubisz do przodu jechać, a nie stać w krzakach, a teraz, że wolne czołgi, to weź już rób tą E3/E4 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Weź sobie jeszcze przemyśl czy będziesz chciał z tego czołgu korzystać na CW jak tak to nikt nie bierze 263 po prostu porażka , jak już wielu przedmówców powiedziało to tylko E3 super gra się każdym poziomem tej linii , fakt T28 i T95 mobilność tych czołgów żadna ale i tak się super gra nimi .

Stawiam na E3

Opublikowano

Weź sobie jeszcze przemyśl czy będziesz chciał z tego czołgu korzystać na CW jak tak to nikt nie bierze 263 po prostu porażka , jak już wielu przedmówców powiedziało to tylko E3 super gra się każdym poziomem tej linii , fakt T28 i T95 mobilność tych czołgów żadna ale i tak się super gra nimi .

Stawiam na E3

Obiekta 263 czesto biora na cw, ma pancerz, Mobilnosc, camo dzialo i dpm.

Opublikowano

Może i biorą , ale jak już chyba nie mają co  to w ostateczności

Nie prawda. Zawsze na mapy miastowe jest chętnie brany.

Opublikowano

Z tych które wymieniłeś polecam E3.

Posiadam Jagodę i jest gówno warta. 21s przeładowania, celność znośna, powolna, wielka, a do tego pali się jak... Odsłonisz dolną płytę - wejdzie wszystko.

Objectem 263 nie grałem, ale jakoś mnie nie przekonuje.

Opublikowano

Zgadzam sie T110E3 tak jak większość doradza całą linią się gra przyjemnie golda raczej nie musimy używać bo penetracji nie brakuje aczkolwiek warto wozić te kilka sztuk Golda, wiem to z autopsi

Opublikowano

gram teraz t95  i bywa roznie , o ile zdaze dojechac do przepychacza to cudny czolg , gorzej gdy nim dojade to moj team sie przepcha albo zginie 

ktos tu pisal cos o ob268 , wiec napisze tak przed nerfem td  to byl obok focha chyba najlepszy td X tieru teraz zostaa mu mobilnosc i celne dzialo ze swietnym przebiciem 

najlepszym td jest teraz zdecydowanie e3 linia przyjemna tylko t95 budzi mieszane uczucia 

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

gram teraz t95  i bywa roznie , o ile zdaze dojechac do przepychacza to cudny czolg , gorzej gdy nim dojade to moj team sie przepcha albo zginie 

ktos tu pisal cos o ob268 , wiec napisze tak przed nerfem td  to byl obok focha chyba najlepszy td X tieru teraz zostaa mu mobilnosc i celne dzialo ze swietnym przebiciem 

najlepszym td jest teraz zdecydowanie e3 linia przyjemna tylko t95 budzi mieszane uczucia 

268 dalej jest świetny tylko mniej biję.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Linia do e3 to w dużej mierze powolne molochy z dobrym pancerzem, a do Jadzi z mocną górną płytą i nadbudówką. Do 8 tieru to linia do Jagody jest IMO lepsza.

Opublikowano

Linia do e3 to w dużej mierze powolne molochy z dobrym pancerzem, a do Jadzi z mocną górną płytą i nadbudówką. Do 8 tieru to linia do Jagody jest IMO lepsza.

Bo mają gorszy pancerz, działa, mobilność i jedyne co mają lepsze to camo?

Że niby Jackson<JgPz 4? Że niby T25 AT<JgPanther?

Grałeś ty kiedykolwiek tymi pojazdami? Czy w Juriego się bawisz?

Opublikowano

Bo mają gorszy pancerz, działa, mobilność i jedyne co mają lepsze to camo?

Że niby Jackson<JgPz 4? Że niby T25 AT<JgPanther?

Grałeś ty kiedykolwiek tymi pojazdami? Czy w Juriego się bawisz?

Pozwól, że wyjaśnie ci znaczenie skrótu IMO. IMO - In my opinion, co dosłownie znaczy w mojej opinii.

Kontynuując myśl - mnie bardziej odpowiada ta linia.

A czy t25 AT ma lepsze działo i mobilność od jgpanthery albo t28 od ferdiego/jg2?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...