Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile kosztują Yang na metin2 SG?

Victoremque

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, z  góry piszę, że wiem, że na SG już jest zabroniony handel przedmiotami/ kontami z gry.

Tak jak w temacie ile złotych może kosztować 10kk yang na metin2.sg?

Bo na stronie metin2.cc 10kk na SG kosztuje 7,16 USD czyli 7,16USD x 3,80= ponad 27zł.

Jak myślicie kupi mi ktoś 10kk chociażby po 25zł na allegro?

Opublikowano

na allegro będzie ciężko sprzedać bo SG to serwer międzynarodowy i niewielu polaków tam gra.

Lepszą opcją będzie sprzedaż yang z serwera SG na eBay'u

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Siema, z  góry piszę, że wiem, że na SG już jest zabroniony handel przedmiotami/ kontami z gry.

Tak jak w temacie ile złotych może kosztować 10kk yang na metin2.sg?

Bo na stronie metin2.cc 10kk na SG kosztuje 7,16 USD czyli 7,16USD x 3,80= ponad 27zł.

Jak myślicie kupi mi ktoś 10kk chociażby po 25zł na allegro?

25kk to tam bardzo mało, a da się szybko zarobić.

Lepiej za € sprzedawaj, raczej za pln nie sprzedaż.

Siedzi Anonn & DejmieN i Hax1or na ławce...

Podchodzi do nich Bóg xMateo i mówi co tam leszcze?

Oni odpowiadają nie bij ziomek bo się boimy już przez Cb mieliśmy sprawę w sądzie.

xMateo ucieszony i mówi dawać szmal.

Oni wyjmują wszystko co mają i uciekają ;)

Opublikowano

@BeQuiet:  Wiem, właśnie pozbywam się wszystkiego związanego z metinem, bo przy okazji trochę dorobię, a tak będzie leżeć bezuzytecznie :) Na chwilę obecną studiuję, patrzeć na sytuację na rynku pracy w Polsce 1200zł na rękę mnie nie satysfakcjonuje ;d

Opublikowano

@BeQuiet: Wiem, właśnie pozbywam się wzystkiego związanego z metinem, bo przy okazji trochę dorobię, a tak będzie leżeć bezuzytecznie :) Na chwilę obecną studiuję, patrzeć na sytuację na rynku pracy w Polsce 1200zł na rękę mnie nie satysfakcjonuje ;d

Studiujesz i myślisz o pracy za 1200pln? To co to za kierunek?

Opublikowano

Możesz zawsze wymienić yangi na psc, a jak tam grałem to dość dużo osób sprzedawało psc za yangi.

Opublikowano

Na wstępie chciałem zaznaczyć że to nie jest dział pogaduszki, na takie tematy mogę Wam następnym razem udzielić informacji na PW, skoro jesteście tacy ciekawi...

@dzikihooj:

Studiujesz i myślisz o pracy za 1200pln? To co to za kierunek?

@BeQuiet :

dokładnie, jak ktoś dobry kierunek wybierze, to idzie i ponad 3k na rękę dostać podczas studiowania :)

Chyba w ameryce, jeszcze może mi powiesz, że na studiach stacjonarnych? :)

Z góry Ci powiem, że w kierunkach ścisłych, jak ktoś nie ma do tego smykałki to trzeba siedzieć i "kuć"- nie ma czasu na pracę nawet  na drugim roku studiów- jestem od poniedziałku do piątku na uczelni + czas na dojazdy 40km w obie strony. Chyba, że ktoś studiuje zaocznie i jest programistą, to w tym przypadku mogę się zgodzić..

@BeQuiet:  Wiem, właśnie pozbywam się wszystkiego związanego z metinem, bo przy okazji trochę dorobię, a tak będzie leżeć bezuzytecznie :) Na chwilę obecną studiuję, patrzeć na sytuację na rynku pracy w Polsce 1200zł na rękę mnie nie satysfakcjonuje ;d

Przecież z wypowiedzi wynika, że studiuję po to aby nie pracować za 1200zł...nie bez przyczyny za słowem studiuję jest przecinek. Jestem na studiach inżynierskich informatyki , może Was zaskoczę, albo nie, ale licencjaci zaczynają najczęściej od płacy minimalnej - po kierunkach humanistycznych właśnie taka jest płaca (przynajmniej na początek) - około 1200zł (netto) chyba że jest to duże miasto np. Warszawa, wtedy płacą więcej..

TOPIC:

@KnysioPysio:

Możesz zawsze wymienić yangi na psc, a jak tam grałem to dość dużo osób sprzedawało psc za yangi.

Wątpię, żeby ktoś chciał wymienic, prędzej bana zarobię- bo zamiana na dobra materialne jest już chyba całkowicie zakazana , z resztą PSC też później trzeba sprzedać- bo mi to niepotrzebne.. ;/

Opublikowano

@Victoremque

Z góry Ci powiem, że w kierunkach ścisłych, jak ktoś nie ma do tego smykałki to trzeba siedzieć i "kuć"- nie ma czasu na pracę nawet  na drugim roku studiów- jestem od poniedziałku do piątku na uczelni + czas na dojazdy 40km w obie strony. Chyba, że ktoś studiuje zaocznie i jest programistą, to w tym przypadku mogę się zgodzić..

Przecież z wypowiedzi wynika, że studiuję po to aby nie pracować za 1200zł...nie bez przyczyny za słowem studiuję jest przecinek. Jestem na studiach inżynierskich informatyki , może Was zaskoczę, albo nie, ale licencjaci zaczynają najczęściej od płacy minimalnej - po kierunkach humanistycznych właśnie taka jest płaca (przynajmniej na początek) - około 1200zł (netto) chyba że jest to duże miasto np. Warszawa, wtedy płacą więcej.. 

jeżeli nie masz smykałki to po co na nie iść :P

z treści wypowiedzi można wywnioskować, że studiujesz i rozważasz emigracje zarobkową.

kolega dostaje ponad 2k na rękę będąc chyba na 3 roku studiów w Lublinie a wiadomo że pensje w Warszawie są co najmniej 1.5x większe -> ponad 3k na rękę:)

Ale racja jest programistą i studiuje zaocznie :)

Opublikowano

@BeQuiet

@Victoremque

jeżeli nie masz smykałki to po co na nie iść :P

z treści wypowiedzi można wywnioskować, że studiujesz i rozważasz emigracje zarobkową.

kolega dostaje ponad 2k na rękę będąc chyba na 3 roku studiów w Lublinie a wiadomo że pensje w Warszawie są co najmniej 1.5x większe -> ponad 3k na rękę :)

Ale racja jest programistą i studiuje zaocznie :)

Nie mam smykałki do zajęć np. analiza matematyczna, matematyka dyskretna, fizyka dla informatyków (takich zajęć nie ma raczej na licencjacie z informatyki, są tylko na studiach inżynierskich- a ja na takowe uczęszczam) - to nie znaczy, że nie mam smykałki do informatyki. Wszystko da się nauczyć potrzeba tylko czasu i trochę chęci, skoro informatyka  jest moją pasją to czemu nie ? :)(tym bardziej że jestem już dyplomowanym technikiem informatykiem) Niestety, nie zawsze są przyjemne "zajęcia" na studiach, tak samo w szkole dla przykładu idziesz na profil matematyczny, a masz i tak biologię, geografię itd.

Dlaczego ten kierunek ? Bo informatyk to bardzo dobrze płatny zawód,  to że muszę nad czymś posiedzieć,  nie oznacza, że mnie to wyklucza względem innych (nie wszyscy są geniuszami i przeczytają raz i zdadzą egzamin bez nauki na 5 ) ;) Tym bardziej że studia informatyki razem ze mną  zaczęło 122 osoby a obecnie jest 56. Na zaocznych pewnie bym sobie nie poradził szczerze mówiąc, bo nie miałbym czasu na naukę- na zaoczne studia z informatyki chodzą przeważnie osoby doświadczone i mające z tym styczność w przeszłości- u mnie na uczelni zostałą już garstka studentów zaocznych. Nie rozważam emigracji bo jest to nieopłacalne (przynajmniej dla mnie- byłem na ERASMUS-ie w UK przez 1 semestr- znam już wszystko z autopsji)- co najwyżej zmianę miejsca zamieszkania na duże miasto.

Opublikowano

@BeQuiet

Nie mam smykałki do zajęć np. analiza matematyczna, matematyka dyskretna, fizyka dla informatyków (takich zajęć nie ma raczej na licencjacie z informatyki, są tylko na studiach inżynierskich- a ja na takowe uczęszczam) - to nie znaczy, że nie mam smykałki do informatyki. Wszystko da się nauczyć potrzeba tylko czasu i trochę chęci, skoro informatyka jest moją pasją to czemu nie ? :)(tym bardziej że jestem już dyplomowanym technikiem informatykiem) Niestety, nie zawsze są przyjemne "zajęcia" na studiach, tak samo w szkole dla przykładu idziesz na profil matematyczny, a masz i tak biologię, geografię itd.

Dlaczego ten kierunek ? Bo informatyk to bardzo dobrze płatny zawód, to że muszę nad czymś posiedzieć, nie oznacza, że mnie to wyklucza względem innych (nie wszyscy są geniuszami i przeczytają raz i zdadzą egzamin bez nauki na 5 ) ;) Tym bardziej że studia informatyki razem ze mną zaczęło 122 osoby a obecnie jest 56. Na zaocznych pewnie bym sobie nie poradził szczerze mówiąc, bo nie miałbym czasu na naukę- na zaoczne studia z informatyki chodzą przeważnie osoby doświadczone i mające z tym styczność w przeszłości- u mnie na uczelni zostałą już garstka studentów zaocznych. Nie rozważam emigracji bo jest to nieopłacalne (przynajmniej dla mnie- byłem na ERASMUS-ie w UK przez 1 semestr- znam już wszystko z autopsji)- co najwyżej zmianę miejsca zamieszkania na duże miasto.

Ja pracuję tylko w "wakacje" w Warszawie (nie w zawodzie) i wychodzi mi 3,5k zł miesięcznie- ale bardzo ciężka, fizyczna praca- do tego "na czarno" - bez ubezpieczenia itd.

Skończe studia i wtedy zacznę pracę w zawodzie ;)

Uważaj na słowa bo znajdę Cię i naślę policję za to, że naród okradasz. Czemu administracja jest ślepa na takie posty. POlska jest najważniejsza, głosujcie na Komorowskiego.

Diss_Stream.png

Opublikowano

@BeQuiet

Ja pracuję tylko w "wakacje" w Warszawie (nie w zawodzie) i wychodzi mi 3,5k zł miesięcznie- ale bardzo ciężka, fizyczna praca- do tego "na czarno" - bez ubezpieczenia itd.

Skończe studia i wtedy zacznę pracę w zawodzie ;)

Akurat to się ceni, jak najmniej dawać zusowi i fiskusowi xD

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wracając do tematu Ebay to najgorsze  rozwiązanie bo złodzieję płacą przez paypala i cofają płatność, a później nic nie można udowodnić.

Opublikowano

aktualny temat :P

@BeQuiet:To mój temat :) Chciałem dać przestronę dla innych, bo wystawiłem konta i yang w metinie na allegro i oszuści proponują, że zapłacą 3x tyle jak zgodzę się na przelew za paypala, jak napisałem, że wolę przelewem nawet jakbym miał czekać tydzień to wyszedł z GG, oczywiście wcześniej kupił konto ( straciłem pieniądze za wystawienie i prowizję). Prowizję odzyskałem, a oszust ma zawieszone konto-zgłosiłem do allegro, najprawdopodobniej używał kradzionego konta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...