Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przekonac do kupna kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otoz z tatą juz od jakiegos czasu gadalem o nowym kompie. Mowilem mu zeby kupil mi komputer do złozenia a nie szity z allegro bądż sklepu. A on mi odpowiedzial ze nie ma mowy bo gadal cos zebym nie zmyslal i chce kupilc komputer ze sklepu. Jak mam go przekonac zeby częsciami kupowal a nie gotowiec?

Edit pozniej jeszcze cos dodam ale narazie na fonie siedze

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Kurwa ciesz sie ze w ogole chce ci komputer kupic gowniarzu. Powiedz zeby siw w sklepie informatycznym zapytal czy to prawda

Opublikowano

@Up. Omg, czlowieku ty chyba nie rozumiesz. Kupujac sobie kompa za 1600 na allegro w rzeczywistosci kosztuje on jakies 1200. Dlatego nie chce zeby moj tata wydal te 4 stowki w bloto

Opublikowano

Myślę że ta różnica jest dużo większa.

Kupując składaka płacisz dużo taniej i co najważniejsze wiesz za co płacisz. W gotowcach są powkładane takie słabe części, że jak ktoś się nie zna na rzeczy to weźmie... Bo spojrzy na procesor, grafikę, ram i to mu wystarczy.

Opublikowano

Pokaż mu linki z google dotyczące wyboru pomiędzy komputerem składanym a gotowym. Rodzice często wierzą w to, co przeczytają lub zobaczą w telewizji, dlatego powinno zadziałać ;p

Also możesz spytać się nauczyciela informatyki w szkole i powiedzieć tacie o jego opinii ;)

QtiV6xY.gif

Opublikowano

@KlauS. ech... musze cie zawiesc. Ja jestem w gimbazie i on tak naprawdę G****O mnie uczy bo ostatnio mu wirusy usuwalem. Jedynie co uczy to paint.

Opublikowano

Czemu ci tak na składaniu zależy? Jeśli chodzi o sprzęty do gier to sa dobre gotowce w sklepach z gtx 980.... Serwera nie stawiasz więc składak ci nie potrzebny

LukaSuper.png

Opublikowano

To może zaproponuj stronę morele.net gdzie przy użyciu tego kodu W3FHN58JFW jest darmowe składanie + wysyłka.

1330007971-U359964.png

Opublikowano

@KlauS. ech... musze cie zawiesc. Ja jestem w gimbazie i on tak naprawdę G****O mnie uczy bo ostatnio mu wirusy usuwalem. Jedynie co uczy to paint.

Ale spytać nie szkodzi, w końcu musi mieć jakieś predyspozycje, aby uczyć.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ogólnie komputer składany jest dużo tańszy od takiego gotowego ze sklepu w dodatku za tą samą gotówkę można kupić lepszego składakaka o lepszej wydajnosci i sprzęcie niż takiego ze sklepu.

Ponadto na składany masz kilka lat gwarancji tak samo jak na komputer ze sklepu.

wniosek jest taki że za taki sam budżet kupisz lepszy sprzęt skladany niż gotowca ze sklepu.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

K***a ciesz sie ze w ogole chce ci komputer kupic gowniarzu. Powiedz zeby siw w sklepie informatycznym zapytal czy to prawda

Nie przeklinać.

A Ty ile razy przekonywałeś Twojego ojca żeby kupywał części, zamiast gotowce?

bez gif

Opublikowano

Czemu ci tak na składaniu zależy? Jeśli chodzi o sprzęty do gier to sa dobre gotowce w sklepach z gtx 980.... Serwera nie stawiasz więc składak ci nie potrzebny

"Dobre gotowce w sklepach" trochę sprzeczne zdanie. W komputerze ze sklepów nie zawsze dokładnie wiadomo co jest, a w składanym masz 100% pewności co kupujesz i za jaką cenę.

Opublikowano

Nie przeklinać.

A Ty ile razy przekonywałeś Twojego ojca żeby kupywał części, zamiast gotowce?

Kim ty jestes pajacu ? Mam konto z 2009 wiec mnie nie pouczaj xD nigdy nie prosilem o kompa. Stary kupil to kupil i goowno do gadania mialem
Opublikowano

Kurde jak kiedyś kupili ci kompa to dopiero było, całowanie po nogach, nie patrzyło się jaki to był komp, taka radocha, a teraz dosyć że kupuje to jeszcze wybrzydza, a pasem w dupe, za szmaty i do pokoju. Ja żeby wybrzydzać to najpierw sobie na ten komputer musiałem zarobić a później mogłem sobie chodzić i oglądać co chciałem zakupić. 

Opublikowano

Kim ty jestes pajacu ? Mam konto z 2009 wiec mnie nie pouczaj xD

Ja pajac? Człowiek Cię upomniał 'o Twoją kulturę' jaką ukazałeś tu:

K***a ciesz sie ze w ogole chce ci komputer kupic gowniarzu. Powiedz zeby siw w sklepie informatycznym zapytal czy to prawda

A Ty mnie od pajaców wyzywasz, wiesz? Ja też to forum znam już 3ci rok, a Ty 6sty, bo moje konto jest od 2012r tutaj... :)

A Ty @WasserFull  ile razy przekonywałeś ojca, żeby kupywał części, a nie gotowce?

bez gif

Opublikowano

Kurde jak kiedyś kupili ci kompa to dopiero było, całowanie po nogach, nie patrzyło się jaki to był komp, taka radocha, a teraz dosyć że kupuje to jeszcze wybrzydza, a pasem w dupe, za szmaty i do pokoju. Ja żeby wybrzydzać to najpierw sobie na ten komputer musiałem zarobić a później mogłem sobie chodzić i oglądać co chciałem zakupić. 

Autor tematu nie wybrzydza. On chce, żeby jego ojciec nie przepłacił, czyli w pewien sposób zaoszczędził pieniądze. Lepsze części = dłużej podziałają oraz będą lepsze w specyfikacji, co za tym idzie będzie je trzeba wymienić po dłuższym okresie użytkowania. Czytaliście cały temat czy po prostu tylko ten pierwszy post?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...