Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Turniej - co o tym sądzicie?

maVxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sumie to już trochę osób z tego forum potrafi jakoś grać w osu, więc pomyślałem o jakimś turnieju - takim bez nagród, dla zabawy czy coś. Ja akurat jestem słaby jeśli chodzi o organizację. 

No więc... co o tym sądzicie? Jeżeli Wam pasuje to możemy znaleźć jakąś osobę, która by mogła być za to odpowiedzialna ;].

Opublikowano

Ale dokładnie kiedy? Bo w sumie trochę zielony jestem tutaj :D.

Edit: I w sumie nie zauważyłem żadnego tematu związanych z turniejami, więc pomyślałem, że jeszcze nikt tutaj niczego nie organizował.

Opublikowano

Bez nagród za dużo chętnych nie będzie, po za tym, rożnice w skillu graczy są tu olbrzymie, i najprawdopodobnie większość gier skończy się dosłownym zmiażdżeniem jednej ze stron

image1.png?uid=3801346&m=3

Opublikowano

Miało by tu sens jeżeli był by podzielony na klasy wg lvl / bpp skilla czy czegoś tam.

Opublikowano

Miało by to sens nawet przy miażdżącej wygranej, jeśli zrobić 2 drzewka (wygranych i przegranych) lubkażdy z każdym. Ja tam bym chętnie pograł, mimo, uczę się grać od nowa na myszce i wiele bym nie zwojował :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chyba pomysł nie wypali :D.

Ja organizowałem już jeden turniej osu. Skończyło się na anulowaniu go, gdyż gracze nie rozegrali swoich meczy.

Bez nagród mało kto się zgłosi, bo taka jest logika człowieka, mało komu coś za darmo będzie chciało się robić.

4770714280454741315510.png
Opublikowano

ciekawy pomysł tylko zobacz różnice s umiejętności, widzę tutaj rangi 100k a i pewnie są tacy co w standardzie mają poniżej 100k i to grubo

Sam mam 202k bo nie grałem od ponad miesiąca (poza wczorajszym dniem bo staram się wrócić do tej gry) więc można już ocenić kolejność w rankingu wygranej

TEMAT

Opublikowano

Pomysł jest dobry. Tylko, żeby go wykonać to trzeba będzie mimo wszystko poświęcić trochę czasu na zrobieniu zapisów no i oczywiście na zebraniu graczy, którzy chcieliby zagrać.

Opublikowano

Jeżeli chcesz można zrobić tak aby były przedziały do zagrania czyli

Gracze <100k

Gracze >100k

Gracze 150k +

Gracze od 200k

Gracze 250 i cała reszta

Inaczej jak pisane było można zaraz po sprawdzeniu ranku Gracza powiedzieć kto wygra i kto jakie miejsce zajmie inaczej tego nie widzę

TEMAT

Opublikowano

Jeżeli chcesz można zrobić tak aby były przedziały do zagrania czyli

Gracze <100k

Gracze >100k

Gracze 150k +

Gracze od 200k

Gracze 250 i cała reszta

Inaczej jak pisane było można zaraz po sprawdzeniu ranku Gracza powiedzieć kto wygra i kto jakie miejsce zajmie inaczej tego nie widzę

Taki podział nie ma sensu

Po pierwsze - rank nie oddaje skilla

Po drugie, wiesz jaka jest różnica między 250k a 200k ranka? Niewielka, pierwszy gra beznadziejnie, a drugi nie wiele lepiej. Wiesz jaka jest różnica między 100k a 50k? Gigantyczna. 100k ranka może być granicą dla tych nasłabszych graczy, kolejne przedziały mogły by zaczynać się od np. 50k, 20k, i chyba tyle powinno starczyć. Rozdrabnianie się na więcej przy takiej ilości graczy nie ma sensu

Opublikowano

Po drugie, wiesz jaka jest różnica między 250k a 200k ranka? Niewielka, pierwszy gra beznadziejnie, a drugi nie wiele lepiej. Wiesz jaka jest różnica między 100k a 50k? Gigantyczna. 100k ranka może być granicą dla tych nasłabszych graczy, kolejne przedziały mogły by zaczynać się od np. 50k, 20k, i chyba tyle powinno starczyć. Rozdrabnianie się na więcej przy takiej ilości graczy nie ma sensu

Przy takiej ilości graczy rozdrabnianie wogóle nie ma sensu xD

Najpierw trzeba było by zrobić zapisy, żeby dowiedzieć się ile będzie graczy i dopiero wtedy ewentualnie ustalać.

Opublikowano

Ja wam zrobię jutro, a że od kilku miesięcy nie gram w standarda to nie będę stronniczy

To nie będzie typowy turniej, i jakieś symboliczne nagrody będą

Przemyślałem już zasady, tylko muszę dobrać mappool

Opublikowano

Nie chodziło mi o dokładnie taki podział tylko nadanie zrównoważonego pojedynku, bo co mi po turnieju gdzie ja osoba z rankiem 200k ma grać z kimś z rankiem 50k albo i mniej ?

Chodziło mi o pomysł aby podzielić zapisanych graczy na jakieś klasy które przynajmniej będą miały szanse gry z sobą a nie bezsensownego pojedynku z różnicą 150k

TEMAT

Opublikowano

Ja wam zrobię jutro, a że od kilku miesięcy nie gram w standarda to nie będę stronniczy

To nie będzie typowy turniej, i jakieś symboliczne nagrody będą

Przemyślałem już zasady, tylko muszę dobrać mappool

Co masz na myśli przez zasady?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...