Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradnik do PRAWIDŁOWEGO bunny hop'a w CS:GO

DaN1o2pL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up, Jeżeli będziesz trzymał wciśnięte W to nie będziesz mógł wykonać strefy gdyż polecisz od razu do przodu, nie w bok, co spowoduje mocne zwolnienie. 

Co do filmiku to brakuje mi opisania momentu w którym najlepiej wykonać kolejny skok, gdyż wbrew pozorom nim wyląduje się można wykonać kolejny skok który nas nie spowolni a nawet przyśpieszy, problem w tym że jest to bardzo mała luka czasowa. Ale zauważyłem że grając na de_dust2 na serwerze pełnym graczy z presji szybko wykonywałem BH by zmienić pozycję czy uciec od AWP/AK/M4.

Opublikowano

@up, Jeżeli będziesz trzymał wciśnięte W to nie będziesz mógł wykonać strefy gdyż polecisz od razu do przodu, nie w bok, co spowoduje mocne zwolnienie. 

Co do filmiku to brakuje mi opisania momentu w którym najlepiej wykonać kolejny skok, gdyż wbrew pozorom nim wyląduje się można wykonać kolejny skok który nas nie spowolni a nawet przyśpieszy, problem w tym że jest to bardzo mała luka czasowa. Ale zauważyłem że grając na de_dust2 na serwerze pełnym graczy z presji szybko wykonywałem BH by zmienić pozycję czy uciec od AWP/AK/M4.

Jest to mój pierwszy poradnik, dlatego może być on troche nie jasny, co do momentu w którym najlepiej wykonać 2 skok to musisz sam wyczuć , nie ma na to reguły . Czujesz że zaraz wylądujesz, zaczynasz scrollować do góry i tak do momentu aż osiągniesz 300 vel, bo jak wiadomo gra automatycznie Cie "zwolni"

Opublikowano

Strefy "A, d " są dwa razy lepsze :)

Jest błąd w poradniku, chodziło mi o longjump podczas skoku . Czyli wybijasz sie, robisz longjumpa (230-250 j) i robisz kolejny skok, zaraz dodam adnotacje co do tego 

Opublikowano

Jest błąd w poradniku, chodziło mi o longjump podczas skoku . Czyli wybijasz sie, robisz longjumpa (230-250 j) i robisz kolejny skok, zaraz dodam adnotacje co do tego 

Wiem o co chodziło dlatego zacytowałem twoje słowa :D

Opublikowano

Nadal mi to nie wychodzi xD

Poradnik nie sprawi cudownie że nagle zaczynasz bhopować , to ma pomóc przy treningu  ;)

Opublikowano

Już nauczylem sie bhowac bez trzymania w.

ale mam problem taki że dobry bh wychodzi mi niekiedy najczesciej robie 2 skoki a na 3 z 270 vel zmniejsza sie do okolo 200

Opublikowano

@igorski10 Nie da się bhopować trzymając w ;)

da sie ale nie bardzo powyzej 260 vel nie da sie wskoczyc

ale mam problem taki że dobry bh wychodzi mi niekiedy najczesciej robie 2 skoki a na 3 z 270 vel zmniejsza sie do okolo 200

oczywiscie bez trzymania w juz sie nauczylem

Opublikowano

da sie ale nie bardzo powyzej 260 vel nie da sie wskoczyc

oczywiscie bez trzymania w juz sie nauczylem

To nie jest wtedy prawidłowy bhop :) Bo vel 250 sie ma max jak z nożem biegasz

Opublikowano

O ile w 1.6 bh był czymś do wyuczenia, to w go komendy są tak poustawiane, że wykonanie go dłużej niż 3 jumpy jest nieopłacalne ( prędkość po ich wykonaniu jest niższa niż bieg z kosą ). Jest tak głównie na rankedzie, na botach, lub społecznościówkach jest trochę inaczej, ale i tak nigdy nie będzie dało się tak bh'owac jak w 1.6 ( no chyba że wyjdzie jakis update zmieniający komendy na 5v5 )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...