Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek FPSów po pewnym czasie

dyczex000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z grą Metin2. Dokładniej mówiąc chodzi o to: Gdy wchodzę do gry i już się zaloguje na postać mam dużą ilość fpsów (Nie potrafię dokładnie określić (nie sprawdzałem), lecz myślę że ponad 100-150 spokojnie), ale po pewnym czasie grania (20-30minut) ta duża ilość fpsów zamienia się w jakieś 10-15. Co może być tego powodem, może coś muszę zmienić?

Specyfikacja komputera:
Procesor: Intel Core i7 4790k
Karta Graficzna: Radeon R9 290x
RAM: Kingston Fury DDR3 8GBx2 (16GB Razem)
System: WIndows 7 Ultimate 64bit

Jak sami widzicie komputer jest nowiutki, więc trochę dziwna sytuacja. Proszę o pomoc!
Pozdrawiam =)

Opublikowano

@dyczex000 - Spróbuj zaktualizować sterowniki do karty graficznej, jeśli nie to wyczyścić komputer jakimś programem, typu CCleaner, Glary Utilities lub ComboFix.
Raczej moja pierwsza hipoteza o przestarzałych sterownikach jest najbardziej trafna.

Ps. Jeśli grasz np. w inne gry komputerowe, masz ten sam problem?

Sprawdź temperatury podzespołów za pomocą programu HWmonitoe, jeśli robiłeś coś ze swoim procesorem lub kartą graficzną. (nie powinno być więcej niż 40 stopni, mówię tu oczywiście o metinie który nie ma kosmicznych wymagań). Jeśli to nie pomoże to możliwe, że w komputerze nie masz wentylatora lub nie działa on prawidłowo i komputer za bardzo się grzeje, wtedy musiałbyś zrobić już to na własną rękę.

http://www.dobreprogramy.pl/HWMonitor,Program,Windows,33495.html

(Brak skany, zaufana strona dobre programy).

Myślę, że pomogłem.

Opublikowano

Komputer jest nowiutki. System od nowa postawiony. CCleanerem czyściłem, skanowałem też ADWCleanerem, lecz nic nie znalazł, a stery dopiero co zaktualizowane do najnowszej wersji. Temperatury procesora nie skaczą wyżej niż 45-50 stopni, a karta graficzna do 70 potrafi podskoczyć ale to normalna temperatura tej karty :)

W innych grach nie mam takiego problemu, mogę grać nawet i 12h godzin i fpsy będą takie same. Problem dotyczy tylko Metina.

btw. ComboFix niekiedy potrafi więcej szkód narobić niż pomóc, więc nie zalecam Ci komuś go proponować, ponieważ po 1. Jest za duże ryzyko po 2. Jest wiele więcej programów tego typu które są po prostu lepsze i mniej inwazyjne, że tak powiem.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...