Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy gracz

WasserFull

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż niedługo mam zamiar sobie kupić CS GO, ale mam pare takich pytan:

Czy to dobry sprzęt by miec 20-35 fps'ów?

Procesor: Dual-Core 2,10 GHz
RAM: 4GB
Grafika: Ati mobility Radeon HD 4500/5100
Win: 7 x64

I czy jak będe miał lagi to są jakieś programy do zwiększania wydajnośći, albo jeszcze macie dla mnie jakieś rady?

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Jeżeli chcesz grać w csgo przy 20 - 35 fps to odpuść sobie ;]

topic

pewnie wyciągnie.

Opublikowano

A ile na takim sprzęcie bym miał fpsów i czy by warto było kupować mi, bo nie wiem przy czym bym miał lagi.

W smoke na pewno ale radek 5100 i nie tak bardzo słaby procek dual core 2.1ghz dasz radę 30-40+ low więc o lagi się nie martw.

Ludzi grają na radeonkach 2600 i da się grać :)

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Ok thx wam, ale jakie znacie programy by pzyspieszyc grę lub jakieś inne sposoby, bo pamietam jak koles w lolu korzystał z jakiegoś sposobu i z jakis programow to on z 40 do 70 fpsów sobie przyspieszył

https://www.youtube.com/watch?v=rXDrH8bUuwk

czy by to pomogło?

Tak te komendy pomagają.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Ok, a jak mam Game Boostera, to wtedy odpalać przez ten program Steam czy jakąś gierkę ze steama? Troche nie kumaty jestem ;/

edit: z tego co wiem to teraz użyłem Game Boostera do Warrocka i mi wzrosło o 20 fps'ów więc w cs'ie + jeszcze grafe zmiejszę i użyje tych komend to bede mógł pewnie jakoś grać

Opublikowano

może i 20 fps uciągnie, ale powiedz mi - jaki jest sens grać w cs na 20fps? zanim zobaczysz typa, będziesz już leżał... nie marnuj lepiej pieniędzy na csa, tylko pierw zainwestuj w komputer na którym chociaż na średnich wyciągniesz +100 fps 

+ Mi gamebooster na starym komputerze dodawał ~2 - 4 fps, ale przy tak małych ilościach to i tak znaczna różnica 

,,Nawet jeśli nie masz już siły, możesz nadal walczyć i osiągnąć swój cel." <3 

29.png

Opublikowano

Niema sensu grać z 30fpsami. 50 to minimum, bo jeżeli wejdziesz w smoke z tymi 30, to już z niego nie wyjdziesz :D

Co do ustawień to w CS'a i tak gra się na najniższych, więc nie musisz się martwić o to, że nie będziesz mógł grać na med/high. Jeżeli pobawisz się komendami, wyczyścisz trochę kompa to wyciągniesz te 40, a na silverze to wystarczająco :)

b_560_95_1.png

Opublikowano

Szczerze to tak powiem że w i w silverze bedzie ciezko z mala iloscia fps, smurfy sa wszedzie lub cheaterzy.

Zainwestuj w lepszego pc jeśli chcesz dalej coś osiągnąć w csie. xD

Opublikowano

BOŻĘ.... Laggi przez internet a ściny przez kompa to dwie różne rzeczy,,,,,Po za tym polecam gamebostera używać lub też tuneup daje jakieś od 20 do 30 fpsów wiecej. Pozdrawiam Serdecznie Anonim aka Goku.

Opublikowano

Ja sobie ściągnąłem wersje non steam dla testów bo chcialem zobaczyc jak by mi poszło granie i nie jest zle, z game boosterem wyciągam od 40 do 60 fps, a jak sobie go kupie to zastosuje jeszcze ten poradnik

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=330282958

edit: a czym rózni się:

to: -novid -console -threads 4 -high +cl_updaterate 128 +cl_cmdrate 128 +cl_interp 0 +cl_interp_ratio 1 +rate 128000 -nod3d9ex -high

od: -novid -high -threads 4 +cl_forcepreload 1 -snd_headphone_pan_exponent 2
-snd_front_headphone_position 45 -snd_rear_headphone_position 135

bo widziałem te 2 opcje i nie wiem czym się różnią

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...