Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam pomocy z VPN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że to zły dział, ale mam krótkie pytanie do ogarniętych ludzi.

Przedstawilibyscie mi program "VPN" jego funkcje i jak sie go uzywa?

Musze cos porobic w sieci, a chce byc w 100% zamaskowanym.

Opublikowano

w 100%? Nigdy nie będziesz "zamaskowany" w 100%.

O jaki konkretnie program Ci chodzi, bo jest wiele programów z opcją VPN.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

HotSpotShield da rade?

HotSpot shield zawiera AdWare, denerwujące. :)

CyberGhost ma limit.

Musisz niestety coś zapłacić, jeśli nie chcesz mieć reklam itp.

AnonymousVPN jest dobrym wyjściem, a co do zamaskowania nie wystarczy Ci tylko VPN musi wpłynąc na to wiele czynników takich jak na przykład:

- FireWall ustawiony tylko na połączenia wychodzace

- Tails ze startpage,

- Wyłączenie adobe flash player i innych wtyczek,

- Polecam użyć TOR-a do przeglądania po internecie , lecz on nie maskuje ruchu sieci.

Nie będe Ci tu wypisywał, ale tak jak napisałem AnonymousVPN, a darmowe jedynie HotSpot.

Staram sie pomagac innym uzytkownikom.

Obecnie siedze w dziale ELEKTRONIKA-OPROGRAMOWANIE.

Jesli piszesz cos do mnie oznacz mnie

Gdy pomagam w jakims temacie, staram sie doprowadzic do konca.Dajac mi LAJKA mozesz mnie zachecicc ;)

Opublikowano

Człowieku jedyna opcja to TORyfikacja te VPN które wymieniasz są to Transparent VPN - Policja jeżeli będzie chciała może napisać żądanie o udostepnienie twojego adresu IP i tyle z twojej "Anonimowości"

Jedyna opcja to VPN - Jakieś High Anonymous / Anonymous na Wirtualną Maszynę, potem zacryptować TrueCryptem (Wersja 7.1 bo wersja 7.2 podobno ma jakiegoś backdoora) dysk i VM a nastepnie ztoryfikować VM Rezulatat jeżeli uda im się złamać tora to mają jeszcze Proxy ;)

@1361622928-U485574.pngEaSyNoPeAsY. da się przekierować TOR'a na cały ruch tylko trzeba umieć

Jak być anonimowyn robisz to co wyżej ci napisałem i jak masz laptopa podłączasz się pod jakiegoś publicznego WI-FI (99.99% Anonimowość) najlepiej żeby nie było tam kamer ;))

Wyłącz też JavaScripty i Flash ;)

kwwLI6C.png

Opublikowano

@KoMaR1911..

Publiczne Wi-FI ? Nie wystarczy tylko podejść i się podłączyć bo to nie zagwarantuje 100% anonimowości, w sumie to jest PUBLICZNE WI-F, w warszawie może siedzieć na takim luj osób. Też trzeba pamiętać o wielu rzeczach jak np. Szyfrowanie SSL

Co to TOR'a, warto pamiętać o exit node. Warto pamiętać o szyfrowaniu HTTPS.

Staram sie pomagac innym uzytkownikom.

Obecnie siedze w dziale ELEKTRONIKA-OPROGRAMOWANIE.

Jesli piszesz cos do mnie oznacz mnie

Gdy pomagam w jakims temacie, staram sie doprowadzic do konca.Dajac mi LAJKA mozesz mnie zachecicc ;)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngEaSyNoPeAsY. Chodzi mi o o to zeby głównego internetu uzyć jako publiczne wi-fi gdzie nie ma monitoringu czyli

Publiczne Wi-Fi > VPN Anonymous / High Anonymous > zTORyfikowana Wirtualna Maszyna + Crypt dysku twardego

kwwLI6C.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...