Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy na serwerze craftbukkit da się zrobić aby mogły wchodzić wersje 1.7.x?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Da się zrobić żeby gracze z 1.7 i 1.8 mogli wchodzić na jeden serwer dzięki silnikowi na wersje: 1.7.5.

Opublikowano

Posiadam silnik na wersje 1.7.5. Mam minecrafta 1.7.1 i nie mogę wejść.

A i czy na craftbukkit 1.7.5 działały by pluginy z 1.7.2?

Opublikowano

Nie używaj craftbukkita przerzuć się na spigota pod wersję 1.7.10, który daje możliwość wejścia do gry dla graczy z clientem od wersji 1.7.2 do wersji 1.8.2

Opublikowano

Pluginy na craftbukkit czy spigot to nie ma problemu. Może jednak podasz konkretnie jaki posiadasz silnik serwera - nie tylko że 1.7.5 ale może jaki dev, czy jest to jakaś beta, jakie konkretne wydanie. Sprawdzałem u mnie przy tym co pisałem działa od 1.7.1 do 1.8.3

Nie wydaje ci się jednak że to zbyt stary silnik aby coś zdziałać w świecie serwerów publicznych czy grasz ze znajomymi na prywatnym? Jak dla mnie wydania 1.5.2, 1.6.4 czy 1.7.1 są zbyt stare (nie bierzmy pod uwagę serwerów które istnieją od 2-3 lat) ale dla początkowego, startowego projektu to chyba jednak za ubogo.

Opublikowano

wgraj fork craftbukkita - spigot

troszke wiecej opcji ma

Spigot 1.7.9-10 dziala na 1.7.x a ostatni build 1.7.10 spigota pozwala na wbicie z 1.7.x i 1.8.x

Opublikowano

YYY? Przecierz hosting daje ci wybor tasm bedzie mial

Misja 100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000
04ludzik.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...