Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dotyczące zakupu nowego PC

Gość JnL Poetka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do was takie pytanie, często gram w takie gry jak Lol, Aion Online, Tera i czasami DayZ Standalone.

Jaki procesor będzie odpowiedni do tych gier ? AMD czy Intel ? 

Sprawdzałam ceny komputerów i tańsze są właśnie z procesorami AMD, one są gorsze ? 

Opublikowano

To co wolisz ja zaufałem amd i kręci się miodzio i działa w grach w których i3 by sobie nie poradziła bo ma za mało rdzeni. Wcześniej miałem intela i też był fajny.

Procki Amd dają w tańszych zestawach bo mają dużo wydajniejszą grafikę zintegrowaną bądź też są połączone z kartami graficznymi (APU).

Opublikowano

To co wolisz ja zaufałem amd i kręci się miodzio i działa w grach w których i3 by sobie nie poradziła bo ma za mało rdzeni. Wcześniej miałem intela i też był fajny.

Procki Amd dają w tańszych zestawach bo mają dużo wydajniejszą grafikę zintegrowaną bądź też są połączone z kartami graficznymi (APU).

oczywiście bo gry wymagają więcej niż 4 rdzenie od komputera... taki kit to możesz sobie rzenić

a i3 4130  w jakiej grze sobie nie poradzi?

Age is just a number :)

Opublikowano

i3 ma 2 rdzenie a 2 rdzenie nie wystarcza już powoli.

@edit. Co ty napisałeś tak w ogóle ?

i3 ma 4 watki, wiec niech sobie ma 2 rdzenie

i3 > fx6300, po oc bulldozer dorownuje jedynie i3 w aplikacjach wielowatkowych, lecz i tak traci na 1 rdzeniu

a na oc trzeba kupic plyte do tego przeznaczona i chlodzenie

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...