Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy taki serwer wypali?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż ostatnio z kolegami zalozylismy serwer, jest on ładny i ma duzo fajnych pluginów. No i własnie, mam ptytanie , czy serwer bez autorskich skryptow/pluginow wypali ? bo my sie na tym nie znamy :(

Nie jestem nie nie normalny,  jestem  BARDZO NIEMĄDRY  w ciekawy sposób.

Opublikowano

To, że serwer nie ma autorskich pluginów nic nie znaczy, jeśli z poziomu gracza te pluginy działają tak samo, jak autorskie to nie ma to znaczenia.

Opublikowano

Każdy serwer wypali, jeżeli upadnie to nie przez pluginy, tylko przez Administrację, to od WAS zależy czy serwer wypali czy nie. 

Cytat

“Nie wierzcie w jakiekolwiek przekazy tylko dlatego, że przez długi czas obowiązywały w wielu krajach. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że wielu ludzi od dawna to powtarza. Nie akceptujcie niczego tylko z tego powodu, że popiera to swym autorytetem jakiś mędrzec albo kapłan, lub że jest zapisane w jakimś świętym piśmie. Nie wierzcie w coś tylko dlatego że brzmi prawdopodobnie. Nie wierzcie w wizje lub wyobrażenia, które uważacie za zesłane przez boga. Miejcie zaufanie do tego, co uznaliście za prawdziwe po długim sprawdzaniu; do tego co przynosi pożytek wam i innym."

- Budda, Kalama Sutra

Opublikowano

Cześć. 

Serwer bez autorskich pluginów/skryptów nie stanie się gorszy. Ważne, żeby dbać o graczy, organizować im różne konkursy, eventy, a najważniejsze jest to, żeby na serwerze była pracowita i dobra administracja dla graczy. ;) To tyle. 

Dodatkowo, żeby ich nie zanudzić serwerem, to postarajcie się dodawać na serwer co jakiś czas różne nowości, dodatki, itp. 

Opublikowano

Jak dobrze poprowadzicie, czemu nie.

Autorskie pluginy przydają się na serwery minigames, lub hc.

Na zwykłym nie potrzebne ci autorskie, bo normalne działają tak samo.

Opublikowano

Autorskie pluginy nie są szansą na sukces.. Wystarczy zabrać i dobrze skonfigurować oraz spolszczyć pluginy z Internetu :)
Wtedy nie ma żadnego problemu jeżeli chodzi o serwer.

Serwer może upaść jedynie przez Administracje jak już wyżej pisali ale także przez brak pieniędzy które trzeba przeznaczać na serwer aby go opłacać..

Opublikowano

Grałem kiedyś na serwerze bez autorskich pluginów i bardzo dobrze go wspominam. Spędziłem na nim długie dni i było naprawdę bardzo fajnie. Według mnie serwer wypali, ale musicie coś fajnego oferować, coś co przyciągnie graczy - dobra ekonomia serwera itd. Po rozbudowie serwera, gdy staniecie się popularni możecie znaleźć kogoś kto wykona wam te skrypty.

Ważne, żebyście znaleźli odpowiednie osoby do moderowania serwerem i ciągle go rozwijali. Proponuję Wam zrobić prezentację na MPC, na pewno przyczyni się do rozwoju serwera.

Opublikowano

Autorskie... Każdy plugin ma autora... Zróbcie coś oryginalnego a napewno dużo osób będzie grało. Minigame? Czemu nie, ale nawet z tymi darmowymi pluginami powinno się udać. A co do skryptów to doc nie jest tak obszerny... Mozna sie za niego wziasc i pisac ;)

Opublikowano

Czemu by miał nie wypalić? To, że nie są autorskie to wcale nie znaczy, że serwer nie wypali. Jeśli wszystko działa tak jak powinno i gracze są zadowoleni nic nie stoi na przeszkodzie, żeby serwer nie wypalił.

Opublikowano

Zależy od was, jeżeli nie macie nic co zaciekawi graczy to macie murowany upadek w ciągu miesiąca ale jak macie coś czego nie ma na innych serverach to macie szansę i nie gadam tu o większym dropie milszej administracji czy texturepack tylko jakiś dodatek do rozgrywki który jest ciekawy

TEMAT

Opublikowano

Nie ważne czy są autorskie czy nie. To chodzi o administracje. Jeśli często są na serwerze to gracze nie będą grać.

Opublikowano

Jeśli często są na serwerze to gracze nie będa grać? Wtf? xD

@topic

Tu chodzi o fajnego spawna, dużo eventow, no i przede wszystkim administrację która będzie banowala cheaterow etc.

Opublikowano

Może wypalić ale musi być dobra i dojrzała administracja która słucha i rozumie graczy jak i ich potrzeby ale żeby też wypalił pluginy nie mg być skonfigurowane na odwal :) polecam napisać w wielu miejscach reklame :D i dbać o kulture na serwerze np. wywalać za ortografie bo tzw. "dzieci minecrafta" bardzo szybko zniechęcają graczy :D 

Pomogłem ??

Nie bądź żyd daj mi

like <333 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...