Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolejne pytanie o kalacha

spambot2221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.Z emczworki sprayuje na kazdym dystansie i nie ma problemow.Niestety,recoil kalacha jest zbyt duzy, aby trafic chocby dwa pociski!Celna jest tylko pierwsza pestka, wiec rozumie sie samo przez sie,ze na dalekim bede pestkowac.I tu pierwsze pytanie; mowie dobrze?Czy probowac sprayowac?

I drugie pytanie, jesli pestki sa jedyna celna metoda, to starac sie zawsze trafic w glowe,tak?

Czy moze zamiast pestek starac sie uczyc recoila i probowac sprayowac?Z emczworki sprayuje, ale to mniejszy recoil i nie ma problemu.Mozecie napisac, od ktorego pocisku np. obnizac celownik,od ktorego starac sie ciagnac do lewej czy jakos tak?Zaczynam grac dopiero, i jest to dla mnie wazne.Z gory dzieki.

Opublikowano

Na dalekie dystansy peski/serie.

Jak chcesz z ak sprejować na daleko to powodzenia.

Jak pestki to tylko głowy celuj.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Bosze... Nie jesteście profesjonalistami...

Nie nauczycie się tak sprayowac..

3 strzały i tak się strzela.. Kontrola full auto z m4 to jest wyczyn.

Czyli bursty lub pestki w głowę.

Opublikowano

Ucz się normalnie full auto jak progamerzy nie słuchaj to co oni pier*ola, może nie będziesz tak dobry jak pro gejmery ale przynajmniej będziesz się starał grać jak oni to Ci wyjdzie na pewno na plus...

Opublikowano

Full auto to walisz z PM.

Z ak ja sam osobiscie polecam pestkowanie po 2 na wysokosc szyji.

Zacytuje mniej więcej jak to Izak powiedział

2 pierwsze strzaly z ak są celne, trzeci lekko już skręca.

3 pierwsze strzaly z m4a1 są celne, czwarty już skręca

Dlatego pestkowanie po 2 na dlugi dystans na szyje - 1 strzal klata/szyja drugi to juz hs powinien wpaść.

Na krótki dystans pestkowanie po 3 a na bliskie spotkania to full auto.

Opublikowano

Powiem tak; ja wczoraj sie wkurzylem, bo pestkami nic nie moglem trafic, bo enemy byli bardzo ruchliwi, i zaczalem sprayowac.O dziwo, wychodzilo bardzo fajnie, dzisiaj jeszcze raz sprobuje.Ale staraj sie trzymac celownik na glowie, bo headshot zabija.Pozdro

Opublikowano

progamerzy cisna full auto na kazdy dystans z ak wiec cos w tym jest;

Kto?

Get_right jako jedyny coś tam czasami próbuje ale mu rzadko wychodzi.

Pro gamerzy strzelają na daleko seriami/pestkami.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Strzelaj burstami po 2-3 powinno.

Jak trafisz wszystkimi pestkami to starczy jeszcze jedno trafienie i po delikwencie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kto?

Get_right jako jedyny coś tam czasami próbuje ale mu rzadko wychodzi.

Pro gamerzy strzelają na daleko seriami/pestkami.

@Tremo

Nie wiem czy temat nadal aktualny, ale nie masz do konca racji.Owszem,czasami progamerzy burstuja,ale bardzo czesto gdy ogladam jak izak komentuje mecze, ludzie po prostu wysprayowuja sie.

@ top Staraj sie na razie robic tak jak mowia koledzy, czyli bursty/pestki, przy czym z kalacha po pierwszym pocisku staraj sie juz obnizac celownik,gdyz wielu ludzi o tym nie wie,ale na dalekim dystansie jak nie obnizysz po pierwszej pestce druga kula leci fhuy wysoko.Bursty max. trzy strzaly

Opublikowano

Przepraszam za tak dlugi brak odzewu, mialem problemy z przegladarka.

Temat jak najbardziej aktualny, zachecam do dyskusji, gdyz rozmawialem z kilkoma eaglami(moi kumple) i oni mowia,ze w gre wchodza tylko pestki, ewentualnie bursty, ale z tego nie korzystaja, natomiast sprayu na dalekie mam unikac.Jednak tak samo jak napisal @blazej2222 ogladajac wiele zagranicznych streamow, jak i turniejow widze, ze duzo graczy po prostu zawsze sprayuje.Co mozecie mi doradzic?Opinie sa podzielone, nie wiem czy mam sie przyzwyczajac do pestek, czy probowac sprayowac(co najlepsze, mam kumpla z golda, i on sprayuje na kazdy dystans, i o dziwo, zawsze trafia)Zapraszam do dyskusji

Opublikowano

Osobiście (miałem globala ^_^) na daleki dystans z AK puszczam burst'a 2 strzały. Nie widzę sensu strzelania full auto na drugi koniec mapy. 

b_560_95_1.png

Opublikowano

Na pewno na długi dystans strzelami seriami, na krótko próbujemy fullauto strzelając niżej ponieważ strzały lecą wyżej.

Opublikowano

A np. taki dystans jak jest przykladowo jak na nuk'u jest wyjscie na rampe ze strony ct i ze strony t.I jesli moj przeciwnik stoi w wyjsciu ct, a ja stoje w wyjsciu t,to zaliczac ten dystans do dalekiego czy bliskiego?

Opublikowano

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=263843113- zasubskrybuj tę mapę, odpal cs;go, naciśnij graj, potem offline z botami, kiedy będziesz wybierał tryb mapy kliknij " steam workshop " ( będzie na górze po prawej stronie ) klikasz Recoil training i ćwiczysz recoil ;) 

W opisie mapy masz poradnik jak dostać wybraną broń. 

Możesz też zagrać sobie offline with bots bez botów na jakiejś mapce i zobaczyć jak lecą pociski ( Włączasz konsolę i wpisujesz komendy:Sv_cheats 1 + Sv_infinite_ammo 2 + ( sv_showimpacts 1 dzięki temu będziesz widział kropki, w miejscu, do którego będziesz strzelał ))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...