Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca dla nieletnich w macu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Chciałbym zdobyć około 1000 złotych na pewną wymarzoną rzecz, jednak za cholerę nie mogę nigdzie znaleźć sposobu na zarobeq (zwłaszcza, że mam jeszcze 15 lat a 16 skończę za 2 miechy). Dlatego też pomyślałem, żeby w pierwszym miesiącu wakacji nająć się do maca (już będę miał 16). Z tego co mi wiadomo, jest to obecnie jedna z najlepszych firm do dorobienia dla nieletnich, oferują full ubezpieczenie, stałe godziny pracy i prawie wszystko jest jak dla pełnoletnich... Oczywiście na ich stronie same superlatywy, jacy oni to nie są super itd., więc pytam się was:

-Czy ktoś tam pracował z forum?

-Jak wrażenia?

-Ile płacą nieletnim?

-Jaki mają stosunek do takich ludzi?

-Jakie są godziny (na stronie są tylko dla pełnoletnich- 7h dzień pracy?)

No i ogólnie czy warto? :P

miotam lajkami!

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Pracowałam w zeszłe wakacje. Powiem Ci, że po dosadnym wytłumaczeniu, praca jest fajna, ale ciężka. Wiem, że płacą w zależności od regionu 9-12 złotych, ja dostawałam 11. Co do godzin to różnie możesz ustalać - jeśli np. wolisz popołudniu albo rano. Ale generalnie to jest 7 godzin dziennie, maksymalnie 35 tygodniowo. Więc pracujesz np. poniedziałek - piątek a weekendy masz wolne. Możesz sobie również brać z weekendami, ale nie polecam bo jest ciężej (więcej ludzi, szybsze tempo pracy). Najlepiej jest iść na rano, bo nie ma tyle ludzi co np. o 15 godzinie. Myślę, że doświadczenie warto mieć - bo zawsze to jakieś. No i ludzie nie piszcie, że się dostaje 5 złotych, bo to zależy od regionów, ale raczej w żadnym tak nie ma. 

Opublikowano

@Użytkowniczka taka stawka to całkiem sporo, wychodzi ponad 1400 miesięcznie :P znam bary, w których płacą na zmywaku np. 5zł/h....

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Co do tego że ciężka- jestem przygotowany psychicznie, wiadomo, 7 godzin latania, układania, sprzedawania... ;)

Opublikowano

@Użytkowniczka taka stawka to całkiem sporo, wychodzi ponad 1400 miesięcznie :P znam bary, w których płacą na zmywaku np. 5zł/h....

Zależy też jak te godziny wykorzystujesz, przy mojej stawce 11 złotych, to możesz nawet 1800 dostać. :p 

Opublikowano

@Karyvlea najlepiej chyba jest się ich spytać, bo ja też bym chciał dokładnie tak samo :D

To tylko lepiej dla nich, z ich specyficznym systemem zatrudniania rotacja jest ogromna.

Admin Cienia
Opublikowano

Te 11 złoty bez umowy to stawka śmieciowa ale lepsze niż nic dla osoby chcącej dorobić i nie będącej pełnoletnią.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

żeby pracować w macu i np. wydawać jedzenie klientom wymagany jest język angielski na poziomie komunikatywnym oczywiście w specjalizacji.

Gadałem o tej robocie z kumplem i jest naprawdę spoko, z tego co wiem najpierw wysyłają Cię na jakiś tam kurs czy coś.

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Od wakacji rozpoczynasz prace? Powinny Cię przyjąć, jeśli ukończysz 16 lat (będziesz mieć ponad 16 lat) i złożysz pewne dokumenty do tej pracy (jakieś tam dokumenty do tej pracy o które szef Cię poprosi, żeby założyć).

Mac - to faktycznie praca dla nieletnich.

bez gif

Opublikowano

11 zł za godzinę? Widzę, że macdonald oszczędza na frajerach. Lepiej popytaj ojca/matki/wujków itp. czy nie mają jakiś znajomości gdzie zarobisz conajmniej 15zł/godz.

Opublikowano

zgadzam się z @Frezer212

Angielski komunikatywny żeby pracować w Macu xD Dawno się tak nie uśmiałem (chyba innego Maca mamy na myśli haha) To jest nawet dobre dla ludzi młodych, którzy chcą sobie dorobić, na studia itp. ale nic na dłuższą metę. Za bele ***** jadą po pensji... Chociaż wiem że nie można wymagać / spodziewać się nie wiadomo czego 

a jaki stosunek mogą mieć do świeżaka w nowej robocie? xD 

Opublikowano

a nie jest to 11 zl brutto ?

@ Karyvlea

a ty masz chyba jakis lekki problem

doucz sie pierw i wypowiadaj pozniej

i nie bede ci tlumaczyl dlaczego.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

A tą wymarzoną rzeczą jest ..... DILDO! xDD

Dojebałeś jak łysy grzywką o kant kuli. Jak używasz to się nie chwal.

Topic:

Praca w Macu będzie troche ciężka. Było raz w programie naukowym o pracy w tym barze i tam zarobek wydaje się większy(zachód). No ale jak chcesz pracować to zacznij pracować, tylko licz się z tym że czasu wolnego będziesz miał znacznie mniej.

Opublikowano

Z tego co słyszałem od pewnej osoby, to na początku zaczynasz od ciężkiej roboty i po jakimś czasie dostajesz awans powiedzmy ze smażenia frytków na składanie burgerów i takich rzeczy. I jak masz przerwę to możesz sobie złożyć takiego BigMaca i zjeść nie płacąc przy tym.

Opublikowano

11 zł za godzinę? Widzę, że macdonald oszczędza na frajerach. Lepiej popytaj ojca/matki/wujków itp. czy nie mają jakiś znajomości gdzie zarobisz conajmniej 15zł/godz.

Ta, w wieku 16 lat, bez wykształcenia, jakiegokolwiek doświadczenia i 15 zł/godzina.

10 złotych to bardzo dużo, jak dla nie letniego. Jak faktycznie są takie stawki, to szedł bym od razu.

Opublikowano

Ta, w wieku 16 lat, bez wykształcenia, jakiegokolwiek doświadczenia i 15 zł/godzina.

10 złotych to bardzo dużo, jak dla nie letniego. Jak faktycznie są takie stawki, to szedł bym od razu.

Na czarno możesz dostać o wiele więcej. Wystarczy popytać. Jak dla lepiej nacieszyć się wakacjami ze znajomymi, niż marnować czas, żeby dostać takie śmieszne pieniądze jeszcze w przypadku macdonalda nie adekwatne do tego co się robi(dla jasności nie jestem z jakiejś bogatej rodziny).

Opublikowano

Na czarno możesz dostać o wiele więcej. Wystarczy popytać. Jak dla lepiej nacieszyć się wakacjami ze znajomymi, niż marnować czas, żeby dostać takie śmieszne pieniądze jeszcze w przypadku macdonalda nie adekwatne do tego co się robi(dla jasności nie jestem z jakiejś bogatej rodziny).

Żadna praca nie hańbi. A na czarno też ciężko znaleźć pracę. Co do roboty w wakacje, dla mnie to marnowanie czasu, dla ciebie to marnowanie czasu, dla wielu innych to marnowanie czasu. Ale są osoby, które nie wezmą pieniędzy od rodziców na jakąś zachciankę, bo coś, tylko pójdą i zarobią.

Poza tym, mało któremu nastolatkowi dadzą więcej, niż 1500/msc (chyba, że ma się szczęście).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powiem tak. 1800 zł miesięcznie to nie pieniądze. Jeśli miałbym za tyle zasuwać 7h dziennie to prędzej zająłbym się kradzieżami ;)

Ze zwykłego serwera mc wyciągało się w dobrych czasach 2 razy tyle a obecnie ze sprzedaży ebooków 800-1000$ wyciągam na msc ( jednocześnie ucząc się w normalnym liceum przez 8 godzin dziennie). Tak więc odradzam ci pracę w MCD ale jeśli koniecznie chcesz to jedź do niemiec w tamtejszym mcd dostanies 7-10 na godzine ale Euro ;) ( Tak 16 latka tam również zatrudniają koszt dojazdu Polskim busem będzie w granicy 40 zł + zakwaterowanie w jakimś akademiku 200-300 Euro. ) 

Opublikowano

Powiem tak. 1800 zł miesięcznie to nie pieniądze. Jeśli miałbym za tyle zasuwać 7h dziennie to prędzej zająłbym się kradzieżami ;)

Ze zwykłego serwera mc wyciągało się w dobrych czasach 2 razy tyle a obecnie ze sprzedaży ebooków 800-1000$ wyciągam na msc ( jednocześnie ucząc się w normalnym liceum przez 8 godzin dziennie). Tak więc odradzam ci pracę w MCD ale jeśli koniecznie chcesz to jedź do niemiec w tamtejszym mcd dostanies 7-10 na godzine ale Euro ;) ( Tak 16 latka tam również zatrudniają koszt dojazdu Polskim busem będzie w granicy 40 zł + zakwaterowanie w jakimś akademiku 200-300 Euro. ) 

@noIP jak ktoś potrzebuje pieniędzy, to każda praca dla niego będzie ważna.

P.S. skoro 1800 zł to dla Ciebie mało, to chyba życia nie znasz. Z takiej pensji musi się wiele polskich rodzin utrzymać. Skończ uogólniać i pieprzyć o jakimś majnkrafcie, bo to inny typ pracy.

5465845486.png

Opublikowano

Od czegoś trzeba zacząć. Od zera do bohatera haha, ale fakt - zarobki mogliby chociaż trochę podnieść. 

Niektórzy mają trochę lepszy start, drudzy mają trochę gorszy. Im wcześniej obierzemy sobie coś za cel, tym lepiej ;) ( no chyba że wygrasz w LOTTO :3 i jesteś ty, twoja rodzina ustawieni do końca życia )

Znam ludzi co zaczynali właśnie w takich barach jak mac a dzisiaj mają tyle forsy, że mogliby sobie co miesiąc nowe, w miarę dobre autko kupować  - udało im się. 

W TV pokazują często jak np. matka 3-4 małych dzieci musi wyżywić rodzinę za trochę ponad 1 tyś zł ( nierealne no ale co można zrobić w takiej sytuacji? załamać się? a co z dziećmi? Co prawda nikt jej nie kazał tyle mieć ale czasami po prostu się nie przewidzi niektórych rzeczy, ma się pecha itp. ( męża / żony zabraknie ....) 

1800 zł miesięcznie do kieszeni to nie pieniądze? 7h dziennie? Kur*, co za brednie. ( Zależy kto jak żyje, z kim żyje ale 1800 wydaje mi się nawet okej na 1 osobę, a jak jest żona która też tyle zarobi albo więcej to sytuacja wygląda nawet całkiem przyzwoicie - a jak jeszcze rodzice mogą pomóc, to już w ogóle ekstra ) Trzeba się wszystkiego chwytać - bo chwila nieuwagi, coś się może spie*** i wylądujemy na ulicy.  Jakbyś nie miał na jedzenie to byś albo faktycznie kradł albo za 500-1000 zł pracował 

Czasami jak są praktyki w pracy, inne podobne - to musimy przepracować z 1 rok, 7-8h dziennie, za 600-1000 zł ) więc... żeby kiedyś w przyszłości dostać nieco więcej. 

Opublikowano

W*****a mnie gadanie, że 1800zł to nie są pieniądze. Gdzie wy znajdziecie teraz pracę, dla nieletniego, bez jakiegokolwiek doświadczenia ze stawką 2-3k!? Ja sam skończyłem szkołę i w sierpniu poszedłem pracować w MOIM ZAWODZIE, dostałem taką stawkę, że wychodziło 1200zł. - mając zawód i w tym 3 lata liczące do doświadczenia. Dopiero w styczniu dostałem GODZIWE pieniądze - 1900-2000zł. Dla takiego łebka to nawet 1200zł jest dużo. Poza tym nie zwróciliście uwagi - 7h pracy/dzień to nie pełny etat!

2009 - słyszysz mnie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...