Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się instalować Windows 8.1 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepszy Windows jaki kiedykolwiek był. Bez zastanowienia, przecież 7 to straszny syf, a od poprzednich to się na wymioty zbiera.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

tak jak @Up. Sam posiadam 4 komputery. i najlepiej mi chodzi wszystko na windowsie 8,1

jest bardzo kompatybilny i nie obciaza komputera. tylko menu troche slabe ale da sie przyzywczaic.

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

Każdy narzeka na menu, moim zdaniem niepotrzebnie. Dlaczego? Bo z tych kafelek sie praktycznie nei korzysta, naciskam pulpit i tyle.  a to, ze zeby cos wyszukac trzeba wpisać po przeciagnieciu kursora na prawy gorny róg jest kwestią przyzwyczajenia.

No i są programy typu StartMenuX czy jakos tak.

Polecam windowsa 8.1, bo jest bardzo wydajnym systemem.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nigdy jako tako nie miałem Windowsa 7, ale mogę powiedzieć, że z Windowsa 8 korzystam od dnia jego wydania i jestem bardzo zadowolony. Na pewno jest kilkakrotnie wydajniejszy na słabszym sprzęcie niż Windows 7. ;) Gry z pewnością również działają "wydajniej", bo sam system nie ma żadnych śmieciowych bajerów typu Aero itp. jest prosty, modernistyczny i szybki. Sterowniki to żaden problem. Pamiętam jak raz na próbę zainstalowałem Windowsa 7 i pół dnia szukałem sterowników do internetu itd. Windows 8 raczej sam wszystko instaluję. :P

Opublikowano

Nigdy jako tako nie miałem Windowsa 7, ale mogę powiedzieć, że z Windowsa 8 korzystam od dnia jego wydania i jestem bardzo zadowolony. Na pewno jest kilkakrotnie wydajniejszy na słabszym sprzęcie niż Windows 7. ;) Gry z pewnością również działają "wydajniej", bo sam system nie ma żadnych śmieciowych bajerów typu Aero itp. jest prosty, modernistyczny i szybki. Sterowniki to żaden problem. Pamiętam jak raz na próbę zainstalowałem Windowsa 7 i pół dnia szukałem sterowników do internetu itd. Windows 8 raczej sam wszystko instaluję. :P

Mówisz że stabilniejszy od win7, a nigdy go nie miałeś, hm??

Ja wole win7.

Opublikowano

Mówisz że stabilniejszy od win7, a nigdy go nie miałeś, hm??

Ja wole win7.

Bo jako tako nie miałem. ;) Używałem "darmowej" wersji przez tydzień i wróciłem z powrotem do Windowsa 8. ;) Żeby się przekonać trzeba wypróbować.

Admin Cienia
Opublikowano

Windos 8 to straszny crap z tymi okienkami, w 8.1 jest już lepiej i sam z niego korzystam, ogólnie czuje większą swobodę ale nie działają mi tu niektóre starsze gry jak settlers IV a jak już odpalę to niema terenu tylko jedna, wielka, czarna plama.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

8.1 = najstabilniejsza Winda i według mnie najładniejsza. Na co dzień pracuję na OS X, ale na laptopie mam W8.1 i całkiem przyjemnie się z tego korzysta. 

Na pewno wygrywa z 7, już nie mówiąc o XP, bo XP to już nie ta epoka.

5465845486.png

Opublikowano

8.1 = najstabilniejsza Winda i według mnie najładniejsza. Na co dzień pracuję na OS X, ale na laptopie mam W8.1 i całkiem przyjemnie się z tego korzysta. 

Na pewno wygrywa z 7, już nie mówiąc o XP, bo XP to już nie ta epoka.

co ty piszesz XP jest szybszy od 7, 8, 8.1 i jak nie taka epoka jak dalej jest w użytku

http://iv.pl/images/08612786254567699570.png

miałem już wszystkie wyższe wersje i najlepiej chodzi XP

Opublikowano

co ty piszesz XP jest szybszy od 7, 8, 8.1 i jak nie taka epoka jak dalej jest w użytku

http://iv.pl/images/08612786254567699570.png

miałem już wszystkie wyższe wersje i najlepiej chodzi XP

Może i szybki jest, ale to naprawdę nie ta epoka. Ten system miał premierę w w 2001 roku. 14 lat, to zbyt dużo - uwierz mi. Zresztą, XP stracił wsparcie jakiś czas temu, było o tym dość głośno i z całym szacunkiem, ale jak patrzę na XP, to mam ochotę wypier*olić monitor przez okno.

Ja muszę mieć system, który działa stabilnie, ale też ma ładnie, minimalistycznie wyglądać, bo gapię się w ten monitor i w ten system nie raz po 7-8 godzin dziennie.

8.1, to jedyny Windows, na którego mogę patrzeć i nie zbiera mi się na... Dodatkowo jest naprawdę stabilny i nawet na słabej jakości laptopie (4GB/i3) śmiga elegancko. Tylko brak SSD czasami boli i widać zamułkę.

Porównaj sobie wygląd mojego aktualnego OS X 10.10 i wychwalanego przez Ciebie XP:

wlHhUUm.jpg

Windows_XP_SP3_1.png

Żeby nie było, że OS X wychwalam i jakimś fanboyem Apple'a jestem, jeszcze raz mówię - Winda 8.1 jest naprawdę spoko. Nie do mojej pracy, tego co robię na komputerze, bo do moich potrzeb OS X wygrywa, ale generalnie jest w porządku. ;)

P.S. jak masz starszy komputer, to oczywiste, że na XP będzie Ci wszystko lepiej śmigało, ale jak ktoś ma porządniejszą maszynę, to 8.1 jest świetny. 

­

5465845486.png

Opublikowano

Co do stabilności 8.1 można polemizować. Częściej miałem BSOD'y właśnie na tym systemie, tak po prostu z Dupy®

Po kilku takich ekranach komputer wieszał się na biosie i resetował (zero wirusów, podzespoły sprawne)

Oczywiście, system był prawidłowo zainstalowany i całkowicie legalny* Po ponownym zainstalowaniu siódemki problemy znikły a komputer działał bez zarzutu. W takiej formie działa do dziś.

*prawie

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Może i szybki jest, ale to naprawdę nie ta epoka. Ten system miał premierę w w 2001 roku. 14 lat, to zbyt dużo - uwierz mi. Zresztą, XP stracił wsparcie jakiś czas temu, było o tym dość głośno i z całym szacunkiem, ale jak patrzę na XP, to mam ochotę wypier*olić monitor przez okno.

Ja muszę mieć system, który działa stabilnie, ale też ma ładnie, minimalistycznie wyglądać, bo gapię się w ten monitor i w ten system nie raz po 7-8 godzin dziennie.

8.1, to jedyny Windows, na którego mogę patrzeć i nie zbiera mi się na... Dodatkowo jest naprawdę stabilny i nawet na słabej jakości laptopie (4GB/i3) śmiga elegancko. Tylko brak SSD czasami boli i widać zamułkę.

Porównaj sobie wygląd mojego aktualnego OS X 10.10 i wychwalanego przez Ciebie XP:

wlHhUUm.jpg

Windows_XP_SP3_1.png

Żeby nie było, że OS X wychwalam i jakimś fanboyem Apple'a jestem, jeszcze raz mówię - Winda 8.1 jest naprawdę spoko. Nie do mojej pracy, tego co robię na komputerze, bo do moich potrzeb OS X wygrywa, ale generalnie jest w porządku. ;)

P.S. jak masz starszy komputer, to oczywiste, że na XP będzie Ci wszystko lepiej śmigało, ale jak ktoś ma porządniejszą maszynę, to 8.1 jest świetny. 

­

i co, że stracił wsparcie? jak nawet antywirusa nie mam

używałem windows 7, 8, 8.1 i mi na nie zbiera się na wymioty, zawsze mialem jakis problem a jak go rozwiazalem to pojawial sie drugi. a po powrocie do XP nareszcie stabilnosc i przyjemnosc

akurat dales naprawde dobre porownanie grafiki system z 2001 roku z systemem z 2014? wyzsze windowsy cofaja sie w rozwoju bo nie obsluguja natywnie starszych programow i gierek nie mowiac o tych z dosa. fakt faktem xp ma emulator ale daje rade nawet z gierka z '82 ale juz nie daje rady z fasttrackerem ii

Opublikowano

Stabilność w windowsie xp? Przecież trzeba było system od nowa wgrywać po dołożeniu ramu, wymianie grafiki.

w windowsach to akurat norma tzn. wysyp systemu po zmianie czegoś, tak zawsze było, jest i pewnie będzie

Opublikowano

Ja też polecam Windowsa 8 jest najlepszy mialem 98/XP/Viste/7/8 i 8 jest najlepsza ale według mnie najlepszego Painta miał XP

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...