Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zostanę Administratorem serwera

Gość Andrzej_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zostanę Administratorem serwera Minecraft.

Coś o mnie: mam 21 lat, lubię informatykę i wszystko co jest z nią związane ;) Pod spodem daje moje podanie. Jeżeli ci się spodobało i przyjmujesz moje warunki to napisz do mnie na prv :P jak odczytam to na 100% odpiszę :)

W czym pomagam? Co robię?

Instalacja serwera
Instalacja pluginów
Konfiguracja pluginów
Pomoc przy wyborze pluginów
Pomoc ogólna przy konfiguracjach czegokolwiek
Naprawa błędów serwerowych

Pluginy, wybór, instalacje?

Połączenie pluginów takich jak: LogBlock, xAuth, SurvivalGames, PermissionsEX z bazą danych MySQL
Instalacja i konfiguracja bardzo ciekawych pluginów np. do łączności z TeamSpeak (BukkitSpeak), Factions (Gildie)
Automatyczne nadawanie rang po czasie (np. po 6 godzinach otrzymuje się Stałego Gracza)
Plugin do wymiany Czasu gry na pieniądze (Bankomat)
Wymiana towarów pomiędzy graczami (Trade) - wystarczy kliknąć na gracza
Oczywiście podstawowe pluginy i pomoc przy zrozumieniu ich obsługi np. WorldEdit WorldGuard, Essentials
Konfiguracja PermissionsEX (Wgrywanie rang oraz nadanie im różncyh kolorów) - chyba najbardziej problematyczny dla wszystkich plugin
konfigurację Essentials ( kolorowy czat bez pisania różnych przedrostków takich jak np. & )
Automatyczne działki, wynajmowanie działek - Kliknij w tabliczkę i masz działkę
Zabezpieczenie serwera przed Cheatowaniem - różne rozwiązania -
podmiana bloków, szansa na wypadanie diamentów ze Stone (np.), NoCheat,
Otwieranie ekwipunków innych graczy, otwieranie ich EnderChest'ów
Autowiadomości na serwerze
Aliasy -> Zamiast definiować działki 4 komendami możesz to zrobić jedną! np. /dzialka NAZWA
Komendy dla Administracji
Sklepy w skrzyniach, Admin Shop'y

MultiVerse i pochodne!

Konfiguracja pluginu dla serwerów z wieloma mapami
Automatycznie nadawany tryb creative na mapach creative i oddzielny ekwipunek.

Nie przejmujcie się tym, że piszę w większości o konfiguracji pluginów oraz ich wgrywaniu. Nie wymagam dostępu do bazy FTP czy do konsoli. Myślę że na każdym serwerze potrzebna jest "złota rączka" która doradzi w trudnych sytuacjach :)

Opublikowano

Witam, poszukuję właśnie Administratora. Jeśli można to napiszę ci ip serwera: surviland.ench.pl jest końcówka ench, ale jak będzie więcej osób wykupie domenę. wejdź na serwer i powiedz komuś, żeby napisał do mnie na skype. serwer ma 570 slotów, 32 GB ramu. Najlepiej wejdź na serwer i podam ci skypa.

2.png

Opublikowano

Siema jestem zainteresowany jestem właścicielem jednego z serwerów GamesBoard.pl o trybie minigry. Jeśli chcesz dołączyć do ekipy wbij na serwer (ip: mcgb.pl, i idź do teleportu Hungergames ;-)) albo Poprostu wypełnij to: minebloxpl.jimdo.pl. Nasze forum: GamesBoard.pl.

Także możesz pisać na gg: 49715852.

Do usłyszenia

Właściciel Hunger Games

-CreMik-

Właściciel projektów ProjectPC

- xTermy

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...