Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania dot. Build Marouder i dropu

Koder1223

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie , z racji iż zacząłem grać w PoE mam 2 pytania: 

1.Jaki jest najlepszy build na maraudera ? Aktualnie mam 8 lvl i większość drzewka zapełniłem pod armor'a , hp regen i hp . 
2.Gdzie mogę wydropić epickie przedmioty ? Mam na myśli te złote i te jeszcze rzadsze takie brązowe

Opublikowano

1. Jeśli to Twoja pierwsza postać, na najlepszy build nie będzie Cię stać, bo itemy pod dobre buildy są drogie.

Tu masz link do spisu: http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/740906
2.O złote jest bardzo łatwo, a tymi brązowymi nie zaprzątaj sobie narazie głowy,przy nich pomagają itemy pod drop no i na wyższych poziomach trudności leci tego więcej.

Opublikowano

@Koder1223

1. Najważniejsze jest zawsze to, na jakiej grasz lidze, czy jest to typ Standard, czy Hardcore.

Na to i na to, są często całkiem inne buildy (bardziej nakierowane pod dmg)

Jeśli grasz maruderem, to najłatwiej jak dla początkującego gracza będzie Ci się waliło z Ground Slama (gem-skill).

Grając w poe, najważniejsze jest to aby mieć resy (cold, fire, lightning) na 75%+

Innymi skillami jaki możesz jeszcze bić, to z totemów (dual totem), lub np. spectral throw (jak zaczynas maruderem to zgarniasz iron Grip z drzewka).

Ale i tak polecam ground slama, jeden z lepszych skilly na start.

Co do najlepszego buildu, to wszystko zależy od tego jakie masz itemy, bo na te lepsze buildy trzeba trochę zainwestować currency.

2. Jak kolega up pisał, o same żółte itemy nie jest trudno, natomiast o te unikalne już tak. Jednak bardzo często jak wypada unikalny item, jest od bezwartościowy (mało kiedy wypada coś cennego).

Aby zwiększyć szanse na żólte i unikalne itemy, musisz mięć w itemach takie bony jak (Item Rarity Found), lub zlinkować gem(Item Rarirty Found) do gema, którym zadajesz dmg.

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

W itemach powinieneś mieć bony z naciskiem na Hp (lub es, jeśli pod to idziesz) i resy.

Są to bony pierwszorzędne.

drugorzędne, w zaleźności od buildu.

Opublikowano

Aha rozumiem , a powiedz mi jeszcze , jak mogę zmieniać bony na inne w tych złotych przedmiotach ?

Opublikowano

@Koder1223

Za pomocą Chaos Orb.

Jednak jest to nieopłacalne, dopiero na wyższym ilvl czasem ktoś sobie craft'uje.

Lepiej tego Chaosa zostawić, albo kupić na poe.trade jakiś ciekawy żółty itemek na naszą postać.

Opublikowano

@Koder1223

Za pomocą Chaos Orb.

Jednak jest to nieopłacalne, dopiero na wyższym ilvl czasem ktoś sobie craft'uje.

Lepiej tego Chaosa zostawić, albo kupić na poe.trade jakiś ciekawy żółty itemek na naszą postać.

Rozumiem , czyli itemy na siebie zbierać z mobów i ze sklepów ?

Opublikowano

Dla mnie za wolne czyszczenie mapy z heavy strikiem (lepszy pod single target bez malee splasha).

ale  jak kto woli:p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...