Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy taki sprzęt jest dobry?

Skubi_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jest to mój pierwszy temat a więc nie liczcie na coś mega :D

Chodzi o to czy ten sprzęt jest dobrze dobrany

Specyfikacja:

Intel Core i7 4790K LGA1150

Asrock Z97 EXTREME4 Intel Z97 LGA1150

Palit Geforce GTX 980 Super JetStream

Corsair DDR3 16GB (4*4GB)

Seagate desktop 1TB SATA3

AreoCool PGS XPredator czarno pomarańczowy

ThermalTake Toughpower Grand 1200W

Asus nagrywarka DVD SDRW Lite

Creative Sound Blaster Audigy FX

jeszcze jakieś chłodzenie może polecicie tylko dobre a w miarę tanie.

Jestem kim jestem i dobrze mi z tym ;)

Opublikowano

1200w zasilacz? tutaj starczy spokojnie 600w z sporym zapasem ale jesli planujesz robić w przyszłosci SLI to weź 800w TT ablo Be Quiet

Opublikowano

wydajesz prawie 1000zl na zasilacz a chcesz tanie chlodzenie? smiesznie

po pierwsze ten zasilacz nie jest ci do niczego porzeny, jak wyzej 600w starczyloby z zapasem

nie ma ssd 

co do chlodzenia bierz noctue n d15 lub thermalright silver arrow

­

Opublikowano

Zestaw dobrany jest dobrze, ale kompletnie nieopłacalnie. Podaj budżet jaki posiadasz na PC oraz jego zastosowanie.

Poza tym masz monitor? Jeśli tak to taki? Głównie o rozdzielczość mi chodzi, model jest już mało istotny. Potrzebujesz system operacyjny lub jakieś inne peryferia w cenie zestawu?

Opublikowano

Na tym zasilaczu byś pewnie Tri-way Sli dał radę ogarnąć... Za mocny on jest, jak do tego zestawu, 600-800W powinien być wystarczający, nawet licząc się z późniejszą rozbudową, ewentualnie ja bym osobiście zamienił nagrywarkę DVD na nagrywarkę Blu-Ray, bardziej przyszłościowe... Chociaż to bardziej od zastosowań zależy. Jakiś SSD na system też mógłbyś dodać, zawsze to boost jest.

Opublikowano

Dzięki za pomoc zasilacz zmienię a komputer głównie do gier typu GTA V lub The Crew czy BF 4 system w cenie a co do monitora to około 25 30 cali :D

Opublikowano

Przede wszystkim do grania 16GB Ci się nie przyda.

Obudowy Aerocoola mimo że nawet te najdroższe to nie są najlepiej wykonane. A tym segmencie cenowym są lepsze odpowiedniki. Zasilacz o wieeeele za mocny. Tutaj z powodzeniem 550 wystarczy. Z tych lepszych to XFX XTR 550W lub Antech EDGE 550W. Oba modularne, półpasywne i (chyba) te same konstrukcje Seasonica. No chyba że masz w planach SLI.

Chłodzenie w jakimś stopniu zależy od Ciebie. Mając tyle zaoszczędzonych pieniędzy pokusiłbym się o kompaktowe wodne. Mam na myśli np  Swiftecha H220-X. Ale jeśli chciałbyś standardowe to już wybór jest szerszy. Poprzez stosunkowo taniego BQ Dark Rock3 do najwydajniejszych Noctua.

O kartę dźwiękową poproś w dziale Audio. Nie zapomnij dodać sprzętu do słuchania jaki masz i co będziesz słuchał.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

tu nie chodzi o budżet tylko o sprzęt

No ale jakiś maks chyba też masz? Czy możesz sobie kupić co Ci się podoba i za ile Ci się podoba. Bo miałeś już nie raz powiedziane, że można poprawić zestaw, tylko nie wiadomo nadal w jakim budżecie to mamy wszystko zmieścić.

Opublikowano

Hmm sprzęt dopiero planuje szczerze powiedziawszy i nwm jaki ten budżet będzie i kiedy :D

Opublikowano

Ehh... No to weź łaskawie nie zawracaj ludziom głowy tylko przyjdź jak będziesz miał określony budżet i to maksymalnie tydzień-dwa przed kupnem. A nie "nie wiem kiedy, nie wiem za ile, ale może coś kiedyś kupię".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...