Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czego wam brakuje na serwerach?

Oldis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym poruszyć dość hmm.. banalny temat..

Czego wam brakuje w dzisiejszych serwerach?

Co byście chcieli i jaki tryb? ;]

Wiem, że było milion pytań, lecz chciałbym poznać każdego opinię oraz dowiedzieć się o niej tego, czego wymagam.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Pomyśl sam.. CO chciałbyś mieć na swoim serwerze Minecraft. Jest wiele pomysłow. Możesz zrobić serwer Ekstremalny z warunkami pogodowymi takimi jak zimno, gorąc itd.. + dodac wiele urozmaiceń oraz dodać kwaśne deszcze i inne warunki pogodowe są pluginy od tego:)
Albo zrobić serwer apokalipsy gdzie ziemia się niszczy drzewa palą itd..
W Minecraft można zrobić nawet bez modów wiele wystarczy usiąść i pomyśleć co chciałoby się na serwerze Minecraft:) Właśnie dzięki takim rzeczą powstają oryginalne serwery chociaż jest ich JESZCZE mało:) Ale niedługo się to zmieni bo jak widać coraz więcej osób tworzy serwery z nowymi pomysłami:)

Opublikowano

@UP

Mody to także launcher.. Mało kto lubi go pobierać ;/.

@Timezpl

Co do kreatywności pomysłów jest wiele.. Tylko czy spodoba się to graczom..

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Dla graczy brakuje w dzisiejszych serwerach dobrej i pomocnej administracji i dobrych trybów SkyBlock, zamiast tworzenia kolejnych Survivali. Gracze by chcieli na takim serwerze oprócz porządnej administracji, autorskie pluginy, często dodawane na serwer nowości/dodatki i często organizowanie dla nich eventów, konkursów, dungeonów. 

Opublikowano

@topic

Pozadnych serwerow z modpackami z FTB Launcher lub TechnicLauncher mi brakuje. Gram na angielskich serwerach lecz fajnie by bylo na polskim zagrac.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Według mnie, serwery są dobre nic więcej nie trzeba, trzeba było by porprostu przestać promować graczy itd.. 

Jeśli chodzi o nowy tryb jaki byśmy chcieli? Ja bym bardzo chętnie zagrał na serwerze który opiera się na realnym życiu. 

Tak jak już powiedziałem że rozgrywka zaczyna się poprostu w szpitalu jak się rodzisz, zaczynasz jako dzieciak co do bardziej realnej gry pomogły by modyfikacje które zmniejszą i powiększą gracza itd. Grasz grasz aż poprostu umrzesz ze starości. ;) 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngfrezzy4k

Co do realnego życia tzw RealLife - Myślałem nad tym i planuję stworzyć coś ala ,,Życie", czyli prace, zarabiasz, kupujesz kawałek pola, potem działkę, budujesz dom..

O takie coś mniej więcej chodzi :D?

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngfrezzy4k

Co do realnego życia tzw RealLife - Myślałem nad tym i planuję stworzyć coś ala ,,Życie", czyli prace, zarabiasz, kupujesz kawałek pola, potem działkę, budujesz dom..

O takie coś mniej więcej chodzi :D?

Taki serwer już jest tworzony przeze mnie :) W razie chęci pomocy, lub pomysłów zapraszam skype: dan_kuso1

Strona już prawie gotowa, mapa na wykończeniu, pluginy w trakcie pisania :)

Opublikowano

Taki serwer już jest tworzony przeze mnie :) W razie chęci pomocy, lub pomysłów zapraszam skype: dan_kuso1

Strona już prawie gotowa, mapa na wykończeniu, pluginy w trakcie pisania :)

Dziekuje ale nie skorzystam.

@Topic

A co wy na hmm.. Zmiany w mc? Z mechanika broni etc?

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Mi brakuje na serwerach sprawiedliwości i kultury, jak widzę niektórych "graczy" to mną rzuca

Opublikowano

@OldisPL

Co do realnego życia tzw RealLife - Myślałem nad tym i planuję stworzyć coś ala ,,Życie", czyli prace, zarabiasz, kupujesz kawałek pola, potem działkę, budujesz dom..

O takie coś mniej więcej chodzi  :D?

Nie nie chodziło mi tu głównie o działki, bardziej coś takiego jak rozgrywka realnego życia w mieście wybudowanym, jak np. High Rosffery City czy GreenVille. W takim miescie jest wiele budynkow, mieszkalnych, blokow, sklepow, biurowcow itd. ;)

Opublikowano

Mi brakuje na serwerach sprawiedliwości i kultury, jak widzę niektórych "graczy" to mną rzuca

Kultura to przede wszystkim ;).

Po co uczyć młodych bluźnić..

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Fajnie by było dodać też techniczne np. IndustrialCraft 2

Opublikowano

Młodsze pokolenie zaczyna być coraz gorsze.. Zobaczcie sobie na te bajki teraz w telewizji.. W bajkach wymachują tyłkiem, gadają o mordach itd.. Kiedyś były normalne porządne bajki, a teraz to nawet o seksie w bajkach gadają.. Tak samo jak w serialach dla młodych.

Na serwerach brakuje zwykle pomocnej, miłej Administracji która zrozumie Gracza i mu pomoże.
Brakuje także już tego klimatu który dawał kiedyś Minecraft.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi w szczegolnosci na polskich serwerach brakuje porzadnych i ogarnietych graczy oraz jakiegos ciekawego trybu niepogardzilbym mimnigra (nowa, wymyslana a nie kolejnego klonu na majezgie)

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

Taka moja opinia :)

Najbardziej brakuje mi na serwerach:
- Miłych graczy (nawet 8-12 latków) (gdy nie było easyhc tylko survival albo freebuild każdy był miły.)
- Przynajmniej 20-40 stałych graczy
- Serwera bez lagów 
- Tylko najważniejszych pluginów a nie 1000 pluginów z czego 980 jest nie potrzebnych.
- Miłej i pomocnej administracji a nie gówno tylko HAJ$

Taka moja opinia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...