Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modernizacja zestawu

Barbar123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Otóż od paru dni zacząłem pykać w cs:go lecz czuje lagi które bardzo przeszkadzają w strzelaniu ale da się grać ;d

i chciałbym kupić procesor, karte graficzną lub jedno z tych jeśli po zakupieniu jednej rzeczy mógłbym już normalnie grać

wydatek 400zł na obie czyli 200zł na 1 rzecz :)

mój aktualny procesor:

-AMD E-350D APU with Radeon HD Graphics 1.60GHz 2 rdzenie ma

moja aktualna karta graficzna:

-AMD Radeon HD 6310 Graphics

plus do tego mam dodatkowe pytanie otóż w poszukiwaniu jak sprawdzić ile rdzeni mam (jestem nowicjuszem ;d)

napotkałem się na sprawdzenie no to wpisałem msconfig i potem opcje zaawansowane i tutaj miałem wyświetlony

tylko jakby 1 rdzeń w użyciu a mam 2 czy jak zmienię na 2 czy to coś zmieni jest to bezpieczne może jest to pytanie głupie czy coś

lecz nie znam się na tym.

Dziękuje z góry

Opublikowano

Ten procesor jest 2rdzeniowy, jeżeli przestawisz na dwa, to drugi rdzeń będzie też brał udział w rozruchu, nic się nie powinno stać, od tego jest (Windows pokazuje procesor 2/3/4rdzeniowy jako 2/3/4 procesory, więc nic nie uszkodzisz)
A co do karty, kup jakąś za 300zł (Używaną, lepszej do tego procesora sensu nie ma wkładać, i tak w najnowsze gry nie pograsz), odłóż 100zł i dozbieraj z 200-300zł, i kup jakiś porządny procesor. Kup jakiegoś Radeona HD 6850/6870 (Do 300zł na 100% znajdziesz), a resztę odkładaj na procesor.

Opublikowano

gratuluje zapalu do pomocy, ale nikt nie zauwazyl ze jest to apu dla komputerow klasy itx, wiec nie ma sensu w to wkladac jakiekolwiek pieniadze

czegos bys nie wlozyl nie odczujesz wzrostu wydajnosci, jedynie mozesz pokazac jaka masz bude, jesli nie itx to mozna sie pobawic w zmiane calej platformy jak tak bardzo ci zalezy, chodz z 400zl nie poszalejesz 

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...