Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy gryzoń

NDzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od dłuższego czasu zastanawiam się nad kupnem nowego gryzonia. Przejrzałem mnóstwo ofert, lecz nie jestem znawcą jeśli chodzi o myszki (sensor i te sprawy) dlatego też piszę ten temat. Myszka służyć będzie mi do gier (lol, cs itp.) jak i do normalnego użytkowania. Chciałbym również by miała ona swój wygląd :)

Myszki które mnie zainteresowały to:

- Rat 5

- Natec GX78

- Razer Taipan

- Logitech G502

Najbardziej zaciekawiła mnie mysz cyborg i gdyby nie zróżnicowane opinie na jej temat to temat byłby już zamknięty...

Opublikowano

A7 Bloody ma fajną apke do konfiguracji DPI itp, przyjemna w dłoni , nie za lekka nie za ciężka.

I co najważniejsze fajnie świeci xD

Opublikowano

W sumie to chciałbym wydać jak najmniej.

Poczytałem troszkę dziś o tych myszkach i...

Rat 5 - wszystko fajnie gdyby nie ten sensor :/

Natec - średnio przypadł mi do gustu

Raizer Taipan - (wersja expert) wydaje mi sie w porządku, lecz czy jest wart swojej ceny?

Logitech tak jak w przypadku Taipan'a

Opublikowano

Jeżeli nie zależy Ci na wyglądzie myszy to jak najbardziej polecam SS Kinzu V3. Bardzo dobry sensor, i ogólnie bardzo ergonomiczna mysz, jedyny minus taki, że jest dosyć mała.

http://www.ceneo.pl/33348531#mh=q2P2R64g10011steelseriesET5IVtBWQXncADqxfCrC-CEkyhOQpTqyxvOIkQz3zHFOSnocpgDh002r2pow6o3ezYdWrZyFL-WjGcEfvkuwSNunpHUWth2ggHpyAXxSbAbxYmoqhx4jVxO8mCq9GZWWh8CCsqCQu_-ES6RWDqNL9kxqlbMpLQqKMkX0eUvp3VttBeLxm6w-Gr-Uf0S0IkO-0

Ceną w górę i masz 2 myszy do wyboru. Razer Deathadder 2013 to wyśmienita myszka, ręka się nie męczy. Używałem ją przez osiem godzin i żadnego uczucia bezkomfortu nie miałem

http://www.ceneo.pl/20440040#mh=Z9O95HJu87005razereg9QqlHszeHm4Rg7KAwfkCEkyhOQpTqy2FAjA7XcJ-Ex06BegqgWjpVKRCEskcEhPI25i9JStsznMbOqywGL8oX20nWvC521BmzEJKDibC11v1LkAu-PCNdYGbIhEMt6zPeq7Htm82kuyIRKuMojNaqhkND8dDbzEirP4iAXHiSi2e2-YHBIOUmerhs9_Ggs0

2 myszą w tej cenie jest SS Rival. Za dużo o tej myszy ci nie powiem, ale dużo ludzi ją poleca ze względu na sensor, a każda mysza z podanych jest bardzo dobra w swojej cenie.

http://www.ceneo.pl/26942690#mh=J5n66q6J06011steelseries5Bchfc1yne_8toxNVgloTSEkyhOQpTqyS-tkB2weePwxaABNXfeBuIaydvS2ZtyJcPh4RuHL1l-yfTLsBvOP_momPNAn3Yv0Eg5gSxMTnVpoo4L5tzjYKcBUf_cSrLo6JVOK4V6gve1GhbbchI7IYLJSlfbSpmgZ0immbJn39ECtwI2mpzhbtloBgcatDZSH0

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Dzięki za propozycje na pewno przejrze, ale chcialbym by gryzoń miał też swój urok :)

A te myszki co podałem to źłe są? (np. ten rezer).

Opublikowano

Ten Razer ponoć nie pracuje tak dobrze z grubym podkładem pod myszkę i trzeba sie przyzwyczaić do jej wyprofilowania.

Myślę że za tą cene można coś lepszego załatwić (Oczywiście jako wielki fan polecam bloody)

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, wstrzymam się jeszcze z decyzję może ktoś jeszcze wtrącić coś ciekawego.

Opublikowano

ShadelX Szczerze to nw co chciałeś pokazać tym postem - głupotę?

michal9902 - z tego co wiem to rat ma słabe sensory, które padają, jak i wykonanie.

Opublikowano

f5

Po przemyśleniu doszłem do wniosku, że jednak kupie coś tańszego. Aktualnie na oku mam takie gryzonie:

Natec GX 77/78

Roccat lua

Razer Deathadder

Razer Taipan (ta wersja za około 160zł)

Co o nich myślicie?

Opublikowano

Razer Deathadder się nada bez problemu. W tej cenie masz jeszcze Steelseries Kinzu V3

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Czyli jak rozumiem natec i roccat mam sobie odpuścić?

Deathadder - jaka jest różnica pomiędzy nim a taipan a abyssis?

Dzięki za odpowiedź. Czyli jak rozumiem natec i roccat mam sobie odpuścić?

Deathadder - jaka jest różnica pomiędzy nim a taipan a abyssis?

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngNDzi

Ilością DPI, sensory mają podobne, jak nie te same, profilowaniem i wyglądem. Generalnie kwestia gustu. Roccat to dobra firma, ale nie chce ich polecać bo nie wiem tak na 100% jak dana mysz od Roccat sie prezentuje. A Natec, to takie plastikowe gówienko moim zdaniem.

Opublikowano

Sensei jakoś mi nie przypadł do gustu...

Deathadder hmmm... a co powiecie na Taipan (wersja za 160 nie ta 300)? Jeśli chodzi o kształt bardziej mi pasuje

Jeszcze troszkę Was pomęcze moimi pytaniami :-)

Dużo osób piszę, że firma Razer jest dnem, uważają, że strasznie zawyrzaja swoje ceny itp. wydaje mi się, że za firmę też nie raz trzeba zapłacić i nie jest to nowością na przykładzie dosyć znanej 4 literowej firmie :)

A jak wy uważacie?

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngNDzi

Jezeli chodzi o jakosc klawiatur i myszek od Razera, jest dobra nawet dosyc bardzo. Sluchawki (sam je posiadam) nie sa jakies takie pro elo ale dzwiek nie jest najgorszy. Tak jak mówilem mozesz kupic Deathaddera (co jest chyba najlepszym wyborem), Taipana (tez dobry), SS Sensei tez jest dobry. Musisz sam zdecydować. Dopasuj sobie mysz do swojego gripa i kup odpowiednia mysz.

Opublikowano

Wielkie dzięki ludziska za pomoc, mam do Was ostatnią prośbę: Może się ktoś jeszcze wypowiedzieć na temat myszek Roccat'a? Są warte zainteresowania? Jak się mają do Razer'a?

Opublikowano

Poczytaj o gigabyte m6980x. Sensor całkiem dobry, do lola w sam raz i nie jest droga(nówki po ~140, używki po ~100).

Opublikowano

Nie bierz żadnych srazerów, ta firma robi ludzi za przeproszeniem w ch*ja, ceny ich "sprzętu gaming pro elo for gamers by gamers" są stanowczo za wysokie, a w dodatku wszystko się psuje po jakimś czasie, np. mój kolega miał właśnie Razer Deathadder i po miesiącu padł mu PPM, oczywiście na gwarancję nie przyjęli, bo to "z winy użytkownika".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...