Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Craftserve a inne hostingi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zazwyczaj kupowałem serwer na enderchest i dawno nie zaglądałem na inne hostingi. Ostatnio zobaczyłem że na craftserve za 30 zł jest "brak limitu" ramu i graczy, pozostałe hostingi przy tej ofercie wymiękają i tu mam pytanie. Czy tam jest jakiś haczyk np. ograniczenie procka czy coś, czy to promocyjna cena?

dla przykładu na enderchest za 30 zł mam 3gb ramu, 20 slotów i ograniczenie procka 10%

Opublikowano

Zobacz: http://maxcraft.pl/bezlimitu/Oferta pukawki jest ciekawa a mają lepszą lokalizacje maszyn i brak haczyków.

Craftserve - wprowadza podobno zmiany w silnikach, zablokował możliwość wgrania własnego silnika itp (z doświadczenia wiem że lubią ograniczać ludzi)

Można zainstalować tylko z panelu te silniki :https://craftserve.pl/engines

Więc jeżeli gracz chciałby zrobić serwer na starszym silniku to go nie zrobi xD

//+

- Na pukawce masz mniejsza prowizje sms

- słyszałem ostatnio że próbują wprowadzić możliwość wypłacania środków z panelu. (nie ogłosili tego oficjalnie) - podobno ma być w połowie kwietnia.

Ps. @Craftserve - podobno jest to nielegalne a już prawdopodobnie 3 hosting to wprowadza czy jesteś taki pewien ? (2 hostingi już wprowadzili )

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Zobacz: http://maxcraft.pl/bezlimitu/Oferta pukawki jest ciekawa a mają lepszą lokalizacje maszyn i brak haczyków.

Craftserve - wprowadza podobno zmiany w silnikach, zablokował możliwość wgrania własnego silnika itp (z doświadczenia wiem że lubią ograniczać ludzi)

//+

- słyszałem ostatnio że próbują wprowadzić możliwość wypłacania środków z panelu. (nie ogłosili tego oficjalnie) - podobno ma być w połowie kwietnia.

Ps. @Craftserve - podobno jest to nielegalne a już prawdopodobnie 3 hosting to wprowadza czy jesteś taki pewien ? (2 hostingi już wprowadzili )

Powiem ci że mają beznadziejny status serwera oraz itemshop + ograniczenia silnikowe + większa prowizje ale za tą cenę czego można chcieć więcej.

Pukawka ma lepsza oferte ale mają gorszy panel moim zdaniem

podsómuwując Pukawka=dobre maszyny /  Craftserve=ładny panel oraz rozbudowany i lepsza konfiguracja online

Opublikowano

Powiem ci że mają beznadziejny status serwera oraz itemshop + ograniczenia silnikowe + większa prowizje ale za tą cenę czego można chcieć więcej.

Pukawka ma lepsza oferte ale mają gorszy panel moim zdaniem

podsómuwując Pukawka=dobre maszyny /  Craftserve=ładny panel oraz rozbudowany i lepsza konfiguracja online

Edycja na www jest na pukawce także bardzo rozbudowana.

Mogę przyznać że szata graficzna pukawki jest na słabym poziomie ale to moim zdaniem, zapewne przystosowali ją bardziej pod Cs

Co do rozbudowanego panelu to co oni tam mają więcej ? silników, dlatego że zablokowali możliwość wgrywania, no i może modyfikacji.

Opublikowano

Wg mnie craftserve to taki iphone wśród hostingów. 

Czekam na hejty

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Wg mnie craftserve to taki iphone wśród hostingów. 

Czekam na hejty

Masz na myśli Iphone 6 Plus ?

U mnie był już 1 raz na gwarancji po tygodniu użytkowania. //Ale przynajmniej śmigają aplikacje!

Wcześniej miałem Lumie 620 przez rok czasu i wszystko śmigało jedyne co to za bardzo się grzała przy przeglądaniu internetu.

Ps.Miałeś na myśli że jest dobry hosting czy słaby ?

Opublikowano

Nie. Jestem pewien, że dodaliby Ci dowolny silnik ze starszą wersją jeżeli tylko napisałbyś do supportu i zwyczajnie o to poprosił.

Polecam craftserve, stabilny hosting z doświadczoną ekipą. Nie ma mowy tam o żadnych lagach z ich strony, a jak już wystąpi błąd to bardzo szybko Ci go łatają i rekompensują dodatkowymi dniami serwera. 

Opublikowano

Masz na myśli Iphone 6 Plus ?

U mnie był już 1 raz na gwarancji po tygodniu użytkowania. //Ale przynajmniej śmigają aplikacje!

Wcześniej miałem Lumie 620 przez rok czasu i wszystko śmigało jedyne co to za bardzo się grzała przy przeglądaniu internetu.

Ps.Miałeś na myśli że jest dobry hosting czy słaby ?

Miałem na myśli, że jest szybki, ale ograniczony

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

NIE POLECAM PUKAWKI!!! NIE BIERZCIE DZIADOSTWA KTÓRE MA LAGI, GÓWNIANY SUPPORT!

Enderchest? Człowieku, universal.

Polecam też mineserv.eu, ale jest o 10zł droższy.

//+

Ehh weź... żałosne :) Polecasz srajkawke i hejtujesz csrv. Taką ofertę CSRV WPROWADZIŁ PIERWSZY. Chociaż CSRV jest troszkę poblokowany, to enderchest też nie ma możliwości wgrania własnego silnika. Jednak prawdopodobnie to wprowadzą (ednerchest).

bannergif.gif

Opublikowano

Ehh weź... żałosne :) Polecasz srajkawke i hejtujesz csrv. Taką ofertę CSRV WPROWADZIŁ PIERWSZY. Chociaż CSRV jest troszkę poblokowany, to enderchest też nie ma możliwości wgrania własnego silnika. Jednak prawdopodobnie to wprowadzą (ednerchest).

@DoriiSuperPies Człowieku zastanów się co piszesz i czytaj dalej:

1.To pisałeś 21 lutego http://www.mpcforum.pl/topic/1375395-enderchest/#entry11682870

2.Nie potrafisz skonfigurować pluginów to masz lagi

- Większość użytkowników nie ma problemów  z lagami na pukawce a że ty miałeś to już były z twojej winy zapewne

3.Słaby support ? Telefon,E-mail,Panel - Inne hostingi nie maja tak dobrego kontaktu z użytkownikiem

- W weekendy odpowiedzi mogą zostać udzielone z opóźnieniem! Dużo mają roboty! ( ja w weekend czekałem 1h 40min) wczoraj czekałem 6 minut 

- Support jest na zasadzie kolejki i pomagają po kolej wszystkim.

- W weekend polecam kontakt telefoniczny lub mailowy.

Ps. nie rozumiem ciebie piszesz negatywnie o enderchest a potem go polecasz, mineserv ? Gz. dla ciebie to francuz.

Opublikowano

craftserve

-lagi

-crashe

-nie mozna wgrac wlasnego silnika

- c*****y support

polecam mineserv

- dobry support

- niska cena

- stabilne maszyny

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Czego jak czego, ale dobrego supportu nie można craftserve odmówić. Co do własnego silnika to pisałem wyżej. ;)

Opublikowano

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Czego jak czego, ale dobrego supportu nie można craftserve odmówić. Co do własnego silnika to pisałem wyżej. ;)

60% ich odpowiedzi to boty.

Lvlup, fiberhost albo pukawka. Pukawka i fiberhost mają te same łącze i maszyny, tylko ram i lokalizacja są inne.

@Blezur

Jakim cudem @DoriiSuperPies jeszcze nie ma bana ?!

Opublikowano

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, przeglądnąłem oferty kilku hostingów i niektóre z nich są wręcz identyczne ale w każdym razie lepsze od oferty enderchesta. Miałem kiedyś serwer na crafterwie i nie było z nim problemów, kontakt z obsługą też oceniam na plus więc chyba zdecyduję się na sprawdzony hosting. Nie zamierzam używać starych ani własnych silników więc oferowanie tego przez hosta mnie nie obchodzi. Mam jeszcze tylko dwa pytania, posiadając serwer na endercheście przy pustym serwerze (40 pluginów i 8 dużych skryptów) zużycie ramu wynosiło ~800 MB, na testowym crsv to ~1500, czy to jest jakoś logicznie wytłumaczalne? Na maszynie enderchesta ładowanie 8 skryptów trwało ~40 sec, na csrv ~2 i pół minuty, dlaczego?

Opublikowano

@ Nigusek

@DoriiSuperPies Człowieku zastanów się co piszesz i czytaj dalej:

1.To pisałeś 21 lutego http://www.mpcforum..../#entry11682870

2.Nie potrafisz skonfigurować pluginów to masz lagi

- Większość użytkowników nie ma problemów  z lagami na pukawce a że ty miałeś to już były z twojej winy zapewne

3.Słaby support ? Telefon,E-mail,Panel - Inne hostingi nie maja tak dobrego kontaktu z użytkownikiem

- W weekendy odpowiedzi mogą zostać udzielone z opóźnieniem! Dużo mają roboty! ( ja w weekend czekałem 1h 40min) wczoraj czekałem 6 minut 

- Support jest na zasadzie kolejki i pomagają po kolej wszystkim.

- W weekend polecam kontakt telefoniczny lub mailowy.

Ps. nie rozumiem ciebie piszesz negatywnie o enderchest a potem go polecasz, mineserv ? Gz. dla ciebie to francuz

Ehh bezczelny jesteś. Ślepy? Ten temat nie jest mój: http://www.mpcforum.pl/topic/1375395-enderchest/?p=11683069

Wielki znawco z kosmosu, pluginy umiem skonfigurować, szkoda że robiłem to na gównianym hostingu.

Nie ma to jak brak dostępu do serwera przez tydzień z mojej winy, brak dostępu do panelu z mojej winy. Idź się lecz.

Ten pan potrzebuje natychmiastowej pomocy psychiatry oraz okulisty, mam nadzieję że nie jest za późno.

@D4n100 Kolejny, drugi nigusek. Poskarż się, zobaczymy jak Cię wyśmieją.

@Nigusek ehh, weź nie rób z Siebie idioty (w sumie to nim jesteś). Aaa no, logowałem się do panelu z mineserv.eu, nie no kosmita super mądry ;D Strona nie działała z powodu niby DDoS, a potem serwer przez ponad tydzień nie działał. 
@mine_master Jak ja kurczę żałuję, że nie zrobiłem specjalnie zdjęć panelu i zachowania serwera na Twoje widzi mi się. Kolejny mądrala ;D

@jasmin11 Ehh, nie ma to jak opinia kogoś kto miał serwer długo na tym hostingu... Support... jest świetny, wyobraź sobie że na tym hostingu jest postawiony mój serwer, dziadku od siedmiu boleści. Ja kończę pisanie w tym temacie bo nie chcę od Was się zarazić problemami umysłowymi.

bannergif.gif

Opublikowano

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, przeglądnąłem oferty kilku hostingów i niektóre z nich są wręcz identyczne ale w każdym razie lepsze od oferty enderchesta. Miałem kiedyś serwer na crafterwie i nie było z nim problemów, kontakt z obsługą też oceniam na plus więc chyba zdecyduję się na sprawdzony hosting. Nie zamierzam używać starych ani własnych silników więc oferowanie tego przez hosta mnie nie obchodzi. Mam jeszcze tylko dwa pytania, posiadając serwer na endercheście przy pustym serwerze (40 pluginów i 8 dużych skryptów) zużycie ramu wynosiło ~800 MB, na testowym crsv to ~1500, czy to jest jakoś logicznie wytłumaczalne? Na maszynie enderchesta ładowanie 8 skryptów trwało ~40 sec, na csrv ~2 i pół minuty, dlaczego?

Konfiguracje musiały się jednak różnić.

Być może też w grę wchodziły limity pamięci ram.

DoriiSuperPies - nie podałeś dotąd żadnego argumentu. Nic!

Napisałeś o lagach i słabym supporcie.

A czy możesz to udowodnić?

Bo jeżeli nie to oznacza, że kłamiesz i Twoje opinie są nic nie warte.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

@ Nigusek

Ehh bezczelny jesteś. Ślepy? Ten temat nie jest mój: http://www.mpcforum.pl/topic/1375395-enderchest/?p=11683069

Wielki znawco z kosmosu, pluginy umiem skonfigurować, szkoda że robiłem to na gównianym hostingu.

Nie ma to jak brak dostępu do serwera przez tydzień z mojej winy, brak dostępu do panelu z mojej winy. Idź się lecz.

Ten pan potrzebuje natychmiastowej pomocy psychiatry oraz okulisty, mam nadzieję że nie jest za późno.

@D4n100 Kolejny, drugi nigusek. Poskarż się, zobaczymy jak Cię wyśmieją.

Brak dostępu do serwera przez tydzień ?

Dziwne - pierwszy serwer założony przez mojego znajomego był 11 miesięcy temu od tamtego czasu zajmuje się jego serwerem i zawsze miałem dostęp i do ftp jak i samego panelu.

Brak dostępu mogło być spowodowane: Zablokowaniem dostępu na strone przez dodatek przeglądarki, zapominałeś hasła.

Przypominam że strona pukawki jest pod adresem: http://pukawka.pl//

@mine_master to prawda że na pukawce ma być wprowadzony system wypłat ? krążą takie plotki po mpcforum. (słyszałem że w połowie kwietnia )

Opublikowano

na podstawie posiadania kilku serwerow 

polowa odpowiedzi od supportu to 'wina lezy po stronie konfiguracji twojego servera' ... c**j z tego ze na kazdym innym hostingu nie ma zadnych crashy i tak moja wina 

jeszcze mozna dopisac ze cubix uwaza klientow za zjebanych na niczym sie nie znajacych gimbow 

Opublikowano

na podstawie posiadania kilku serwerow 

polowa odpowiedzi od supportu to 'wina lezy po stronie konfiguracji twojego servera' ... c**j z tego ze na kazdym innym hostingu nie ma zadnych crashy i tak moja wina 

jeszcze mozna dopisac ze cubix uwaza klientow za zjebanych na niczym sie nie znajacych gimbow 

Tu muszę ci przyznać rację, na 1/4 pytań tak odpowiadają.

Opublikowano

Na początek radzę ci zluzować pas 11-latku.

Bronisz tak swojego enderc&&&stwa, hostingu gdzie panel wygląda jak z lat 90-tych, support ma Cię w 4-literach.

Już sam fakt, że nie można wgrywać własnego silnika totalnie przekreśla oba hostingi.

Jak masz problemy z opanowaniem myśli to radzę wybrać się do specjalisty. 

Potrzebujesz tanich punktów na Pukawka.pl?

Pisz PW! ;)

Opublikowano

@mine_master to prawda że na pukawce ma być wprowadzony system wypłat ? krążą takie plotki po mpcforum. (słyszałem że w połowie kwietnia )

Z tego co wiem, to będzie raczej osobny portfel na realne zł

Zł które można wypłacić w banku, albo kupić za nie coś w sieci.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Według mnie obie oferty proponowane przez te dwa hostingi (czyt. Pukawka oraz CraftServe) są bardzo dobre. Jednakże bardziej polecałbym Ci wykupić ofertę hostingu Pukawka.pl, ponieważ nie ma z tym hostingiem praktycznie żadnych problemów, wydaje się być bardziej ''zaufany'' i jest ok. Co do CraftServe, to również jest bardzo dobry, ale słyszałem, że często są z nim problemy, itp. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam pukawkę, 0 problemów, edycja plików na stronie www, support odpowiadający w 5 min...

Opublikowano

Ja korzystam od dawna z filefox.pl i nie zamierzam zmieniać. Serwis jest profesjonalny, zawsze mam pewność, że pobieram właśnie to czego potrzebuję. Transfer jest szybki, nie ma problemu z odszukaniem pożądanego pliku. Ceny są atrakcyjne. Warto zainwestować!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...