Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z pluginem Island World

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Mam problem z Pluginem Island World . Wyspy ogólnie dobrze działają ale gdy zmieniam sobie range z Admina na Gracza to już nie mogę nic niszczyć .... Pomoże ktoś 

A i gdy chce zrobić mój znajomy wyspe na randze ( Gracz ) to wychodzi coś takiego 

http://www.iv.pl/images/68027550738181829985.png

A gdy chce coś zniszczyć czy to na spawnie czy na wyspie wychodzi coś takiego : 

http://www.iv.pl/images/11342016539511860488.png

Opublikowano

I kolejne Pytanie : Jaką komendą ustalić głównego Spawna że jeżeli ktoś wyjdzie z gry i wejdzie z powrotem to żeby go na spawnie logowało i z tam stąd się teleportował lub np. Się Zabił to też żeby na spawnie go wywaliło . 

Opublikowano

A propo schematu wytłumacz mi o co z tym chodzi co to w ogóle jest bo każdy poradnik jest do bani a nigdy nie obchodziłem się z Pluginem Island World

Aha i  pomogło usuniecie essentials antybuild . Permisje chyba tez mam dobrze a zresztą podeśle proszę : 

groups:

Gracz:
    prefix: '&7[Gracz]&8'
    default: true
    build: true
    permissions:
    - authme.register
    - authme.login
    - authme.changepassword
    - authme.unregister
    - essentials.balance
    - essentials.help
    - essentials.helpop
    - essentials.home
    - essentials.delhome
    - essentials.pay
    - essentials.sethome
    - essentials.tpaccept
    - essentials.tpdeny
    - essentials.warp
    - islandworld.island.create
    - islandworld.island.delete
    - islandworld.island.info
    - islandworld.island.home
    - islandworld.island.sethome
    - islandworld.island.delhome
    - islandworld.island.expell
    - islandworld.island.add
    - islandworld.island.visit
    - islandworld.island.join
    - islandworld.island.accept
    - islandworld.island.deny
    - islandworld.island.calc
    - islandworld.island.rank
  VIP:
    prefix: '&e&l[VIP]&8'
    default: false
    permissions:
    - essentials.balance
    - essentials.help
    - essentials.helpop
    - essentials.home
    - essentials.delhome
    - essentials.pay
    - essentials.sethome
    - essentials.tpaccept
    - essentials.tpdeny
    - essentials.warp
    - islandworld.island.create
    - islandworld.island.delete
    - islandworld.island.info
    - islandworld.island.home
    - islandworld.island.sethome
    - islandworld.island.delhome
    - islandworld.island.expell
    - islandworld.island.add
    - islandworld.island.visit
    - islandworld.island.join
    - islandworld.island.accept
    - islandworld.island.deny
    - islandworld.island.calc
    - islandworld.island.rank
  Moderator:
    prefix: '&b&l[Moderator]&1&l&n'
    permissions:
    - modifyworld.*
  HeadAdmin:
    prefix: '&5&l[HeadAdmin]&6&l&n'
    permissions:
    - '*'
  Admin:
    prefix: '&4&l[Admin]&6&l'
    permissions:
    - '*'
users:
  Gandalf:
    group:
    - HeadAdmin
  Dave995:
    group:
    - Gracz
  Patrykoos:
    group:
    - VIP

Jest coś źle odrazu mi piszcie 
Opublikowano

Wiesz, robi się jakby normalną wyspę. Jaką chcesz. Do robienia schematu potrzebujesz pluginu worldedit. Gdy już masz wyspę oraz worldedit zaznaczasz teren i wpisujesz //copy. Następnie wpisujesz //schematic save (nazwa). Następnie wchodzisz w pliki serwera, następnie w plugins, worldedit i do folderu schematic. Stamtąd kopiujesz plik ze schematem z rozszerzeniem .schematic i kopiujesz go do folderu z island world do folderu schematics. voilà :)

Powinno być wszystko dobrze z wyspami. Sprawdź czy masz kompatybilną wersje pluginu do silnika bukkit / spigot, oraz czy nie masz drugiego pluginu z wyspami w paczce

Opublikowano

Schemat sie robi pluginem Worldedit. Jak chcesz moge ci wyjasnic na twoim serwerze lub wstawie ss.

A jak chcesz jak przy logowaniu teleportowali sie na Spawn to plugin Authme Reloaded.

A glowny punkt Spawnu ustawiasz komenda /setspawn 

I jak koledzy sie wypowiadali - usun plugin essentialsantybuild i nie bedzie blokowalo.

Dodaj permisje /

- islandworld.island.create.normal

Dlaczego ? Bo dajesz permisje na schemat bo bez tego nie masz permisji na schemat wyspy ktory sie nazywa / Normal

A jak chcesz zeby mieli permisje innego schematu wyspy to dodajesz ta linijke ale normal zamieniasz na nazwe schematu np. Vip

- islandworld.island.create.vip

Bez tego masz komunikat ze nie masz uprawnien do tego schematu.

Opublikowano

Wiesz, robi się jakby normalną wyspę. Jaką chcesz. Do robienia schematu potrzebujesz pluginu worldedit. Gdy już masz wyspę oraz worldedit zaznaczasz teren i wpisujesz //copy. Następnie wpisujesz //schematic save (nazwa). Następnie wchodzisz w pliki serwera, następnie w plugins, worldedit i do folderu schematic. Stamtąd kopiujesz plik ze schematem z rozszerzeniem .schematic i kopiujesz go do folderu z island world do folderu schematics. voilà :) Powinno być wszystko dobrze z wyspami. Sprawdź czy masz kompatybilną wersje pluginu do silnika bukkit / spigot, oraz czy nie masz drugiego pluginu z wyspami w paczce

Okej przenioslem do Island World i co dalej ? 

Opublikowano

Powiem wam chłopaki tak Dziękuje jak nie wiem uratowaliście mi serwer który robię ;) Po 2. Dalej nie wiem jak zrobić ten spawn . Bo np . jeżeli wyjde z serwer i wejde to chce sie logowac na spawnie nie tam gdzie zakonczylem gre ;) 

Opublikowano

@Jonsonek995

Wyjasniam dla cb :D

W configu Authme Reloaded masz linijke:

ForceSpawnLocOnJoinEnabled: false

To ustawiasz na true to gracze bede automatycznie na spawn teleportowani i jak sie zaloguja na nim zostana dopoki nie uzyja komendy /is home lub cos innego jak chca.

Opublikowano

Dobra Dzięki ;) Pomogliście mi jak nie wiem nie zdziwcie się jak się odezwę na PW bo na pewno będę mieć więcej pytań Dzięki . I miłej Nocy ;)

Kolejny Problem z Multiverse Portals . Mój kumpel jest Head Adminem i on ma wszystkie dostepne komendy ale jednak nie moze zrobic poratlu czemu ? :

http://www.iv.pl/images/11991830336773980430.png

@Sandvich wiesz moze lub 

@ SavPlays

Opublikowano

Sprawdź (a raczej niech on sprawdzi ;D) czy ma dobrze połączony świat. Multiverse może nie może go wykryć). Sprawdź jeszcze kompatybilność Multiverse core.

Opublikowano

Na jednym powiadasz? To pod względem wydajności polecam ci w miejscach, gdzie osoby mają się teleportowac ustawić warpy i napisać przy teleportach na tabliczce :

- pierwsza linijka [warp]

- druga linijka (nazwa warpu)

Ale to pod względem wydajności. Poszukam czegoś o multiversie. Może uda mi się rozwikłać problem. A jeżeli ci te tabliczki nie działają to włącz tą opcję w configu essentialsa

Opublikowano

Do portali polecam ci plugin AnchentGates bo jest latwiejszy i ma wiecej mozliwosci niz ten Muliverse portals.

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/ancient-gates-reloaded/

Robisz tak jak pamietam.

Budujesz portal - jak widze to masz

Wchodzisz az do uporu teleportu co zbudowales i wbijasz - /gate create nazwateleportu

potem nie ruszajac sie wbijasz /gate setfrom nazwateleportu

Teraz czytaj dokladnie.

Jak chcesz zeby sie teleportowali bez mozliwosci powrotu na punkt co ustawiles bez drugiego teleportu to /gate setto nazwateleportu     - i beda sie teleportowac

Ale niestety ten plugin nie ma mozliwosci teleportacji miedzy portalami ale jest wiele lepszy niz ten Multiverse ;P jak go nie lubie.

Moze ma ale to sie kombinuje z komendami ktore nawet ja nieznam. xD

Wiktor

Opublikowano

Dobra pomysł z Tabliczkami niezły już śmiga ładnie ;) Proszę o nie zamykanie mi tego postu bo będę zadać raczej pytania non-stop

Do portali polecam ci plugin AnchentGates bo jest latwiejszy i ma wiecej mozliwosci niz ten Muliverse portals.

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/ancient-gates-reloaded/

Robisz tak jak pamietam.

Budujesz portal - jak widze to masz

Wchodzisz az do uporu teleportu co zbudowales i wbijasz - /gate create nazwateleportu

potem nie ruszajac sie wbijasz /gate setfrom nazwateleportu

Teraz czytaj dokladnie.

Jak chcesz zeby sie teleportowali bez mozliwosci powrotu na punkt co ustawiles bez drugiego teleportu to /gate setto nazwateleportu     - i beda sie teleportowac

Ale niestety ten plugin nie ma mozliwosci teleportacji miedzy portalami ale jest wiele lepszy niz ten Multiverse ;P jak go nie lubie.

Moze ma ale to sie kombinuje z komendami ktore nawet ja nieznam. xD

Wiktor

Wziął bym ale niestety tak jak kolega napisał przedtem " Wydajność " kiedyś nad tym pomyśle bo warte uwagi ;) 

Opublikowano

@Jonsonek995

No jak chcesz :) To twoj serwer wiec ty decydujesz jak cos pisz ale dawaj @i nick uzytkownika

Bo inaczej nie zauwaze jak napiszesz i bedziesz dlugo na odpowiedz czekal.

Opublikowano

@Jonsonek995

Polecam tak jak zawsze Essentials bo ma wbudowany signshop tylko musisz w configu odblokowac nie pamietam linijki

buy i sell jak sa tam plotki

A potem robisz tak na tabliczke

[sell]

10      - ilosc 

ip lub nazwa angielska przedmiotu

$50     - cena dostanie 50 za 10 stuk tak jak buy tylko na gorze zmieniasz

A jak chcesz zeby gracze mogli robic Sklepy na wyspie to plugin Chestshop ktory kolega napisal szybciej oddemnie xD.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngSavPlays

Wiem o tym :P ale u mnie na konsoli walily bledy jak nie zainstalowalem ehh pomililem plugin Vauit dzieki daje like bo mnie do bledu doprowadziles.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...