Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ulubione sceny/momenty z anime

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

Dzisiaj chciałbym poznać Wasze ulubione momenty/sceny z anime. Takie które na długo zagoszczą w Waszej pamięci, które zmieniły Wasze podejście do danej produkcji, które swoją epickością wgniotły Was w fotel :)

Im więcej, tym lepiej. Z góry dziękuje za poświęcony czas :)

Z racji tej że założyłem ten temat, pozwolę sobie jako pierwszy podać kilka momentów które mi się spodobały - wzruszające, śmieszne itp.

~ PROSIŁBYM O UKRYWANIE SPOILERÓW ~

1. Mirai Nikki

*poświęcenie* Minene

2. Angel Beats

"My Song" wykonana przez Iwasawe

Pożegnanie na końcu

Wszelkie śmieszne akcje przeciwko Kanade np. ta w szkole

3. Hunter x Hunter - dopiero jestem na 40 odc. także...

Hisoka vs Gon

epickość Killuy prawie na każdym kroku

4. Tasogare Otome x Amnesia

pożegnanie Teiichi x Yuuko

5. Akame ga Kill

Mine vs Budou, śmierć

6. Toradora - nie wiem czy potrafiłbym wybrać. Dużo tego było.

7. SnK

Eren który niesie a później rzuca głaz (zatyka dziurę) + ta muzyczka w tle

Levi vs Annie (tytan)

8. Bleach

Ichigo ratuje Rukie

Opublikowano

Szczerze mówiąc nie mam w pamięci zadnej sceny i nie wiem też jaki jest cel tego tematu ;) Takie wypisywanie randomowych scen, które były ok, z anime, o ktorym pomyslimy jest moim zdaniem trochę bez sensu.

Ale zeby nie bylo, ze spamuję, podam 2 sceny

1. Steins gate. 

wjazd na chatę w wykonaniu CERN

2. Code Geass

akcja z ojcem i matką lelouch, to bylo w tym innym wyimiarze

napisalem tak, zeby nawet po otwarciu spoilerów ludzie nei zepsuli sobie zabawy, bo powiedzmy sobie szczerze, że w spoilerach mozna dac wszystko, ludzie i tak bedą to otwierali i potem żałowali, sam znam to uczucie. Otworzylem k***a niepotrzebnie, z czystej ciekawosci kilka spoilerow z tokyo ghoul i 1 taki bardzo ważny z shigatsu wa kimi no uso. Tak więc nie polecam spoilerować mocno nawet w spoilerach.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Toradora

gdy ryujii niesie taige przez las jakiś czy coś, ona myślała że to ten okularnik i gdy dowiaduje się, że to był ryuji

Snk

eren vs annie

One Piece

pożegnanie merry
ratowanie robin

Beck

maho wybrała ich koncert

Bleach

ichigo ratuje rukie od egzekucji

takie tam, więcej nie pamiętam, możę bym sobie przypomniał jakbym popaczał na moje animce ale mi się nie chce

1 taki bardzo ważny z shigatsu wa kimi no uso

NO ELO ZNAM TEN UCZUĆ

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Podam jedno

Bokurano

Opening, który na początku wygląda dość.. słabo, a w raz z kotynuacją fabuły staje się coraz lepszy i lepszy gdy widzi się te twarze osób, które już... no wiadomo zginęły.

No i także Yousuke i Daichii - ich życia, i smierci..

Jak również ostatnie minuty serii, gdzie w końcu dowiadujemy się kto tak naprawdę tę historię 'opowiada'.

Jakoś nie bardzo rozumiem sens tego tematu - bo jakbym miał podawać wszystko, co mi się podobało z wszystkich serii, to bym to pisał chyba dobre kilka godzin :) Bo serie od 6/10 mają już jakiś plus..

Opublikowano

Szczerze mówiąc nie mam w pamięci zadnej sceny i nie wiem też jaki jest cel tego tematu ;) Takie wypisywanie randomowych scen, które były ok, z anime, o ktorym pomyslimy jest moim zdaniem trochę bez sensu.

Ale zeby nie bylo, ze spamuję, podam 2 sceny

1. Steins gate. 

wjazd na chatę w wykonaniu CERN

2. Code Geass

akcja z ojcem i matką lelouch, to bylo w tym innym wyimiarze

napisalem tak, zeby nawet po otwarciu spoilerów ludzie nei zepsuli sobie zabawy, bo powiedzmy sobie szczerze, że w spoilerach mozna dac wszystko, ludzie i tak bedą to otwierali i potem żałowali, sam znam to uczucie. Otworzylem k***a niepotrzebnie, z czystej ciekawosci kilka spoilerow z tokyo ghoul i 1 taki bardzo ważny z shigatsu wa kimi no uso. Tak więc nie polecam spoilerować mocno nawet w spoilerach.

No więc Code Geass:

https://www.youtube.com/watch?v=MHlyk-I6ik8

Epic, no po prostu ku*wa epic!!

Więcej nie podam bo byłoby za dużo momentów :<

417711489342956987022.png

Opublikowano

@Kaanashi  @TheMadMan9512 @selweron @chaterchater

Temat ma sens, nie ma go, hmm..... Zawsze to jakiś pomysł na temat, nie każdy musi się okazać wypałem ( z początku wydawał się być dobry, ale dalej nie uważam że jest taki ostatni  ) Mogłem dodać na początku TOP 5-10 ulubione momenty z anime itp. ( wtedy mógłby być problem ze zdecydowaniem chociaż niekoniecznie. Od Was zależy czy to byłyby randomowe momenty czy takie które naprawdę Wam się spodobały, zmieniły Wasze podejście do produkcji ) Byłem ciekaw jakie sceny przypadły Wam do gustu, zobaczyć jakie anime będziecie wypisywać itp. We wszystkim można się dopatrzyć sensu, chociaż najmniejszego... chyba ;)

Opublikowano

@Kaanashi  @TheMadMan9512 @selweron @chaterchater

Temat ma sens, nie ma go, hmm..... Zawsze to jakiś pomysł na temat, nie każdy musi się okazać wypałem ( z początku wydawał się być dobry, ale dalej nie uważam że jest taki ostatni  ) Mogłem dodać na początku TOP 5-10 ulubione momenty z anime itp. ( wtedy mógłby być problem ze zdecydowaniem chociaż niekoniecznie. Od Was zależy czy to byłyby randomowe momenty czy takie które naprawdę Wam się spodobały, zmieniły Wasze podejście do produkcji ) Byłem ciekaw jakie sceny przypadły Wam do gustu, zobaczyć jakie anime będziecie wypisywać itp. We wszystkim można się dopatrzyć sensu, chociaż najmniejszego... chyba ;)

ale nadal, jest to temat taki troche spamerski i bez wiekszych przemyslen, taki o, zeby jebnąć sobie sytuacje z anime, ktore akurat sie pamieta i ktore byly spoko.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Shin Sekai Yori

To co zrobiono

Squillerowi w ostatnim odcinku anime. Jego karą były wieczne tortury. Pozostała z niego jakaś zmutowana forma życia, a Saki litościwie spaliła go oferując mu śmierć.

To jedyne pocieszenie bo poza tym trudno mi nazwać ulubionymi scenami te, które przygnębiały i wyciskały łzy.

Opublikowano

Shin Sekai Yori

To co zrobiono

Squillerowi w ostatnim odcinku anime. Jego karą były wieczne tortury. Pozostała z niego jakaś zmutowana forma życia, a Saki litościwie spaliła go oferując mu śmierć.

To jedyne pocieszenie bo poza tym trudno mi nazwać ulubionymi scenami te, które przygnębiały i wyciskały łzy.

Uważasz, że wyciskanie łez i przygnębienie nie może być ulubioną sceną? jesli tak to ja mysle zupelnie przeciwnie. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Uważasz, że wyciskanie łez i przygnębienie nie może być ulubioną sceną? jesli tak to ja mysle zupelnie przeciwnie. 

Ulubiona = coś fajnego

Dramat i śmierć lubianych postaci nie pasuje do takiego określenia.

Opublikowano

@armoro

Wyciskacze łez też fajne w pewnym sensie, zależy od sceny - na czym się wzruszyliśmy. Nie mam na myśli gwałtu - ale epicka scena! ale np. poświęcenie, ratowanie, romans jakiś itp. Mi się takie sceny podobają, na czym się mogę wzruszyć. Bardziej się zachowają w pamięci. 

Przykład z Angel Beats jaki podałem na początku

Opublikowano

Highschool DxD

Wbicie Isseia na zaręczyny Rias i Risera, no i potem nawalanka Isseia z Riserem :D

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

@KimAhYoung

To też było całkiem fajne ^^ Dzisiaj sobie nawet to przypominałem xD ... ta aura

brata Rias, Władcy demonów

Total respect :D

Opublikowano

Ulubiona = coś fajnego

Dramat i śmierć lubianych postaci nie pasuje do takiego określenia.

Nudzi mnie juz nazywanie ciebie egocentrykiem, ale co ja poradze, ze sie nie zmieniles i nadal nie akceptujesz punktu widzenia innej osoby

DLa mnie dramat i smierc lubianych postaci pasuje do okreslenia cos fajnego. Nie rozumiesz?

@armoro

Wyciskacze łez też fajne w pewnym sensie, zależy od sceny - na czym się wzruszyliśmy. Nie mam na myśli gwałtu - ale epicka scena! ale np. poświęcenie, ratowanie, romans jakiś itp. Mi się takie sceny podobają, na czym się mogę wzruszyć. Bardziej się zachowają w pamięci. 

Przykład z Angel Beats jaki podałem na początku

a ja do gwaltu nic nei mam i moim zdaniem sceny z nim czesto są ciekawe ;) Pewnie school days np. sie by tobie nie spodobal, ale ja jestem dosyc specyficznym widzem, lubie dramaty, smutne historie i school daysowi dalem 8. A ludzie tak hejcą ten tytul.

@KimAhYoung

To też było całkiem fajne ^^ Dzisiaj sobie nawet to przypominałem xD ... ta aura

brata Rias, Władcy demonów

Total respect :D

nie wiem czy czytasz novelke, ale brat rias jst najsilniejszym maou i razem z belzebubem są strasznie szaleni jsli chodzi o poziom umiejetnosci. Brat rias jest chyba najsilniejszym demonem ;) Generalnie to nie spotkalem w tej novelce jeszcze silniejszej postaci chyba  :P  

XrgAYyk.png

Opublikowano

@Kaanashi

Chyba trochę odbiegamy od tematu. Niestety nie czytałem, ale nie dziwie się xD

Swoją drogą denerwują mnie trochę anime gdzie ( High School DxD, Trinity Seven )

są władcy demonów. Porównać sobie takiego z DxD a np. Trinity Seven przepaść

Tytuł robi swoje ale chodzi o dobre wykreowanie postaci. Nadanie pewnych cech. Nie przeszkadza mi ilość  ale zachowanie postaci którzy są w anime kimś takim, ale to tylko moje zdanie.

Też lubię bardzo dramaty, smutne historie, dobrze się przy tym bawię, anime staje się ciekawsze, lepiej się ogląda - w pewnym sensie oczywiście... Jak już napisałem zależy też jakie anime, od sytuacji jak została przedstawiona.. Na dłużej zostaje w pamięci  ;) a prościej? = można powiedzieć że w większości zgadzam się z Kaanem :D

Opublikowano

@Kaanashi

Chyba trochę odbiegamy od tematu. Niestety nie czytałem, ale nie dziwie się xD

Swoją drogą denerwują mnie trochę anime gdzie są ( High School DxD, Trinity Seven )

władcy demonów

Porównać sobie takiego z

DxD a np. Trinity Seven

przepaść. Tytuł robi swoje ale chodzi o dobre wykreowanie postaci. Nadanie pewnych cech. Nie przeszkadza mi ilość  ale zachowanie postaci którzy są w anime kimś takim, ale to tylko moje zdanie.

Też lubię bardzo dramaty, smutne historie, dobrze się przy tym bawię, anime staje się ciekawsze, lepiej się ogląda - w pewnym sensie oczywiście... Jak już napisałem zależy też jakie anime, od sytuacji jak została przedstawiona.. Na dłużej zostaje w pamięci  ;) a prościej? = można powiedzieć że w większości zgadzam się z Kaanem :D

Ja lubie dramaty glownie dla tego, ze bycie smutnym mi nie obce, bowiem mam depresje. No i czuje sie jakos jak u siebie, gdy ogladam anime smutne.dramaty tez czesto przekazują jakies nauki moralne, prawdy zyciowe. Za komediami nie przepadam. Tzn. lubie sie posmiac czasem przy anime, ale nie lubie takich anime full komedia. NO i też rzadko komedie trafiaja w moje poczucie humoru. Znudzily mi sie tez dawno temu takie typowe schematyczne malo oryginalne serie fantasy, najczesciej są to ecchi. Teraz stawiam nacisk na wciągalność, na to czy anime moze mnie czegos nauczyc, w sensie opowiedziec dobrą historie w sposob, ktory sklania widza do przemyslen, no i rowniez klade nacisk wielki na emocje odczuwane podczas anime.  Dramaty czesto mi to dostarczaja ;)

To jest w sumie piekne w zyciu, ze kazdy ma inne preferencje, upodobania, po prostu gust :)

XrgAYyk.png

Opublikowano

Jeśli chodzi o walki to przykładem jak powinna wyglądać świetnie pokazana walka z silnym wrogiem jest 12 odcinek Hidan no Aria.

To znaczy trzeba znać konkretny sposób na pokonanie bosa. Uwielbiam coś takiego, gdyż oni

walczyli w trójkę przeciwko jednemu bosowi, a i tak ledwo go pokonali.

Jak pokonanie wroga jest łatwe to beznadziejnie się to ogląda (no chyba, że jest to dobrze i sensownie uzasadnione).

Opublikowano

@armoro

Zobaczę sobie za chwilę czy fajne to Hidan no Aria. Po przeczytaniu tego co napisałeś i spoilera przypomniało mi się anime Black Bullet. Oglądałeś? 

Zgadzam się z tobą ^^ ale to też zależy od autorów danej produkcji, co oni sobie tam wymyślą. Jedno przypadnie do gustu, drugie nie.

Log Horizon ( które zresztą bardzo mi przypadło do gustu ) dobrze przedstawia walki z bossami, tak myslę - taktyka, praca zespołowa, momentami naprawdę cieszą oko pojedynki...jakby nie było BOSS to BOSS powinien sobą coś reprezentować, być silny i trudny do pokonania. Walka powinna być widowiskowa, miła dla oka a to już jak się ona potoczy, kto z kim stanie do walki, w jakiej ilości, jaka taktyka -  jak wspomniałem zależy od tych co to anime tworzą ;)

Opublikowano

Zobaczę sobie za chwilę czy fajne to Hidan no Aria. Po przeczytaniu tego co napisałeś i spoilera przypomniało mi się anime Black Bullet. Oglądałeś? 

Nie oglądałem, ale Hidan no Aria jak dla mnie ma pewne szczególne zalety bo naprawdę przyjemnie się je oglądało, ale ambitne nie było.

Jeśli chcesz obejrzeć dla czystej rozrywki to wtedy warto. Początek 12 odcinka to najmocniejsze sceny z całego anime.

I właśnie uwielbiam walki, jeśli pokonanie silnego wroga musi polegać na pracy zespołowej. To dużo lepsze niż jakiś super hero, który sam pokonuje kogo chce.

Chociaż i tak zależy od konkretnego anime i uzasadnienia.

Dobry przykład to Valkyria Chronicles.

Opublikowano

nie wiem czy czytasz novelke, ale brat rias jst najsilniejszym maou i razem z belzebubem są strasznie szaleni jsli chodzi o poziom umiejetnosci. Brat rias jest chyba najsilniejszym demonem ;) Generalnie to nie spotkalem w tej novelce jeszcze silniejszej postaci chyba  :P  

To chyba blisko jestes tej novelki xD

Bo według mnie znajdzie się kilka postaci.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

To chyba blisko jestes tej novelki xD

Bo według mnie znajdzie się kilka postaci.

jestem przy 15 tomie, polowe juz przeczytalem. Teraz nie mam telefonu, ale jak będę miał to będę kontynuowal czytanie. Kto jest silniejszy od brata Rias? Nie spoileruj tylko ;)

Skoro też czytasz novelkę to mam do Ciebie pytanie, otóż, czy dxd się w ogóle kiedyś skończy? Lubię coś kończyć, lubie coś czytać ze świadomością, że dąży to wszystko do jakiegoś finału, a nie, że przez 15 lat będzie jeszcze kontynuowane ;) Jak myslisz, novelka zostanie zakonczona w ciągu najbliższych 3 lat? Teraz mam kolejne pytanie, a mianowicie co ile pojawia się nowy tom? Pojawia się od razu cały tom, czy tylko cały chapter? Jak pojawia się po japońsku, to ile czasu zajmuje tłumaczom przeltumaczyc na angielski, a potem na polski? Dzięki z góry za odpowiedzi 

XrgAYyk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...