Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co dołożyć do tego zestawu?

Gość CapthaPL 4Ever

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój budżet to 10 tyś i chciałbym kupić komputer ze szczególnym naciskiem do renderingu i gier.

Na razie wybrałem te rzeczy :

Płyta główna Asus RAMPAGE V EXTREME X99

Procesor Intel Core i7-5930K

Czy jakiś expert mógłby doradzić resztę podzespołów ?

Opublikowano

10000 za komputer do gier? Jaki to ma sens?

Masz/zamierzasz używać monitorów 120/144Hz? Ile renderujesz i co? Edycja filmów, grafiki 2D/3D czy co? Najlepiej podaj granie/praca np 60/40.

I jaki masz teraz monitor (jeśli nie masz zamiaru kupować), czy coś masz z poprzedniego komputera i czy masz jakieś specjalne wymagania?

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Powiedziałem że mój budżet to 10tyś a nie że musze tyle dokładnie wydać.

Poczekam jeszcze na inne zestawy :)  ale mi się podoba.

Monitor i inne rzeczy będe dokupywał z zupełnie innego budżetu.

Opublikowano

Masz/zamierzasz używać monitorów 120/144Hz? Ile renderujesz i co? Edycja filmów, grafiki 2D/3D czy co? Najlepiej podaj granie/praca np 60/40.

, czy coś masz z poprzedniego komputera i czy masz jakieś specjalne wymagania?

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Monitor mogę dostosować bo kupuję nowy, zawsze znajomemu coś renderowałem lecz teraz będzie potrzeba coś w rodzaju BF4 w 60 fps,

grafiką jeżeli chodzi o grafikę to 2D.

Mam też zamiar w niedalekiej przyszłości streamować więc też przydało by się by to uciągnęło.

Rzeczy z poprzedniego kompa są przestarzałe więc jestem pewny że się nie przydadzą poza tym oddaje go bratu. Mój aktualny monitor to HP w2228h więc kupuję nowy.

Opublikowano

I nie dostałem odpowiedzi, nie nabijaj postów. Poza tym miałem tyle pieniędzy ale poszło na coś innego. Specjalnie dla ciebie jak kupie pokaże ci go :)

Czekam nadal na odpowiedź.

Opublikowano

Najlepsze? Skoro tak to można zamknąć, miałem nadzieje że ktoś coś wyskrobie lepszego, git.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...