Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PROBLEM pliki i client od Terenzo

sylwestero

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo. mam taki problem wielki problem. gdy dodaje jakie kol wiek bronie zbroje npc moby!!!! bronie zbroje widać w eq ale na postaci już nie tak samo jest z npc co by nie dodał na te pliki i clienta to nic nie widać w grze. nie mam już pomysłów. wszystkie wpisy są prawidłowo. Ktoś coś doradzi???

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Elo. mam taki problem wielki problem. gdy dodaje jakie kol wiek bronie zbroje npc moby!!!! bronie zbroje widać w eq ale na postaci już nie tak samo jest z npc co by nie dodał na te pliki i clienta to nic nie widać w grze. nie mam już pomysłów. wszystkie wpisy są prawidłowo. Ktoś coś doradzi???

Dodajesz wpisy do item_proto.txt lub mob_proto i podmieniasz w ftp ?

Bo w navi jak edytujesz to się nie zapisze na serverze, ponieważ odczytuje z pliki txt z ftp.

Opublikowano

Tak podmieniam w db w FTP. w cliencie też wszystkie wpisy itemy i npc tak jak by istnieją ale ich nie widać na postaci a npc jest tylko sama nazwa i można otworzyć sklep ale npc nie widać

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

dobrze są podpisane odnośniki do modeli? posprawdzaj lokalizacje modeli i lokalizacje z której item list / mob list je czyta

sprawdź też czy modele nie są przypadkiem puste, pare razy się naciąłem gdy twierdzili że dają modele a znajdywałem puste pliki :D

Opublikowano

spróbuj przez innego clienta podejrzeć czy modele zadziałają, bo coś czuje że client może być trefny... pomyślę jeszcze nad tym i pobawie się bo i tak chce wwalić sobie zbrojki :D jak coś dam edita

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...