Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Który hosting wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja polecam @Craftserve

Jak zobaczysz panel pukawki to się rozpłaczesz. Ma mało doświadczoną ekipę i dzieci się nabierają na sporą ilość ramu - ram jest mało ważny, 3 GB na mniejszy serwer ci wystarczy, tu chodzi o CPU (procesor)...

Craftserve nie oszukuje z RAMem, CPU, a ich serwery są naprawdę profesjonalne.

Nigdy na csrv się nie zawiodłem, i raczej się nie zawiodę bo mają naprawdę świetne serwery i ekipę. 

Pozdrawiam #xVacuum

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

A ja polecam @Craftserve

Jak zobaczysz panel pukawki to się rozpłaczesz. Ma mało doświadczoną ekipę i dzieci się nabierają na sporą ilość ramu - ram jest mało ważny, 3 GB na mniejszy serwer ci wystarczy, tu chodzi o CPU (procesor)...

Craftserve nie oszukuje z RAMem, CPU, a ich serwery są naprawdę profesjonalne.

Nigdy na csrv się nie zawiodłem, i raczej się nie zawiodę bo mają naprawdę świetne serwery i ekipę. 

Pozdrawiam #xVacuum

Jacy to oni nie są świetni lubią utrudniać ludziom dostęp do silników (podobno coś w nich zmienili, są tak wydajne serwery z craftserve że statusy wszystkich serwerów craftserve jakich znam są opóźnione.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Ja będę potrzebował wgrać inny silnik niż te dostępne na craftserve. A co do panelu pukawki. Właśnie testuje na Pukawce serwer ten bez limitu slotów ram. I nie wiem co z tym wykorzystywaniem procesora czy zbagowany czy co się z nim dzieje..  Jest 1% maksymalnie a pluginów jest od cholery które musza wykorzystywać większe dane.. Nie wiem może to bug. Zabrałem od nich serwer na 24h z tym bez limitu itd..  I jestem zaskoczony tą stabilnością.. To jest chore.. Za taką cenę taka oferta i tak dobrze mi ten serwer trzyma.. Ciekawe będzie jak serwer utrzyma przy więcej niż 5 graczach (Bo na tylu testowałem teraz.) + ok. 70 pluginów (Wiem głupota z tymi pluginami ale nad każdym siedziałem po 20 minut aby go spolszczyć, skonfigurować ładnie lub jeżeli znajdę lepszy niż ten to wymieniam i od nowa konfiguruję spolszczam ;p Nad tymi pluginami od września 2014 roku siedzę.. I boję się że serwer nie udźwignie tych pluginów przy 50 graczach :/

Ale kurcze jakim cudem ta oferta bez żadnego limitu jest tańsza niż ta reszta ofert napiszcie mi to bo nie rozumiem..
Do tego pisałem do pukawki jaką oferte wybrać czy z tym ramem 8gb bez limitu slotów czy ten bez żadnego limitu i o dziwo podał mi Pan bez żadnego limitu. A na tym bez limitu slotów zarobili by 50 zł więcej.. Widzę że niezbyt im zależy na kasie co dobrze świadczy o hostingu ;p

Ale wytłumaczcie mi dlaczego ta oferta bez żadnego limitu jest lepsza i tańsza niż te oferty np. bez limitu slotów

Opublikowano

Ja będę potrzebował wgrać inny silnik niż te dostępne na craftserve. A co do panelu pukawki. Właśnie testuje na Pukawce serwer ten bez limitu slotów ram. I nie wiem co z tym wykorzystywaniem procesora czy zbagowany czy co się z nim dzieje..  Jest 1% maksymalnie a pluginów jest od cholery które musza wykorzystywać większe dane.. Nie wiem może to bug. Zabrałem od nich serwer na 24h z tym bez limitu itd..  I jestem zaskoczony tą stabilnością.. To jest chore.. Za taką cenę taka oferta i tak dobrze mi ten serwer trzyma.. Ciekawe będzie jak serwer utrzyma przy więcej niż 5 graczach (Bo na tylu testowałem teraz.) + ok. 70 pluginów (Wiem głupota z tymi pluginami ale nad każdym siedziałem po 20 minut aby go spolszczyć, skonfigurować ładnie lub jeżeli znajdę lepszy niż ten to wymieniam i od nowa konfiguruję spolszczam ;p Nad tymi pluginami od września 2014 roku siedzę.. I boję się że serwer nie udźwignie tych pluginów przy 50 graczach :/

Ale kurcze jakim cudem ta oferta bez żadnego limitu jest tańsza niż ta reszta ofert napiszcie mi to bo nie rozumiem..

Do tego pisałem do pukawki jaką oferte wybrać czy z tym ramem 8gb bez limitu slotów czy ten bez żadnego limitu i o dziwo podał mi Pan bez żadnego limitu. A na tym bez limitu slotów zarobili by 50 zł więcej.. Widzę że niezbyt im zależy na kasie co dobrze świadczy o hostingu ;p

Ale wytłumaczcie mi dlaczego ta oferta bez żadnego limitu jest lepsza i tańsza niż te oferty np. bez limitu slotów

Powiem ci tak, nie chcieli usuwać stare oferty bo niektórzy z tej oferty przecie korzystają nadal, a nową ofertę zalecają wszystkim nowym graczom.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Dobra, dzięki wybiorę pukawke. Mam nadzieje że się na nich nie zawiodę ;p Póki co serwer testuję i jeżeli doświadczyłem laga (Było tak 3 razy a minęło 6 godzin) to wina mojego internetu który co jakiś czas się rozłącza bo kumple testują bez problemów :) No wiadomo że nie jest tak iż serwer w ogóle nie laguje. Działa bardzo dobrze i lag może się kiedyś przytrafi ale nie ma czegoś takiego że lagi są ciągle. Szczerze to sam od dziś zacznę Polecać Pukawka.pl bo widzę że serwer działa bardzo dobrze ;)
Jak wiadomo 70 pluginów na serwerze to wyczyn oraz głupota ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...