Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Który hosting wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam pytanie który wybrać z tych dwóch Hostingów ?

https://lvlup.pro/

Czy

https://pixelteam.net/

Który z nich dobrze utrzyma 60 slotów przy 50 pluginach ?

PixelTeam pakiet Emerald
lvlup.pro max oferta z tym 10gb ram.

Któryś z tych wyżej lub

Pukawka.pl Oferta bez limitu slotów 7gb ram opłaca się ?  Pluginy są dosyć wymagające. Czytałem teraz opinie w internecie o Pukwace i piszą, że pukawka jest jedną z najlepszych hostingów w Polsce to prawda ;_; ? Sloty oczywiście na 60 ustawie. I zostanie 1,5 gb ram wtedy.

Opublikowano

Pomiędzy tymi dwoma hostingami wybierałbym hosting lvlup.pro. Słyszałem po opiniach, że hosting jest bardzo dobry, cena dobra, brak lagów i hosting jest stabilny, ale jeżeli szukasz lepszego hostingu za troszkę droższą cenę, to polecam hosting Pukawka.pl.

Opublikowano

Ja osobiście polecam fiberhost.pl brak lagów a na hostmc niestety są masakryczne lagi. consola się zacina i nie wykonuje komęd przy bardziej obciązonym serwerze.

Opublikowano

A są jakieś lepsze hostingi ?
@Edit O co chodzi na FiberHost.pl z tym pakietem Bedrock za 50 zł ? Opłaca się brać na serwer który będzie mieć troszkę tych pluginów ?

Opublikowano

Pukawka nie jest droga
1,70 zł za jeden slot lub 155 MB ram w zależności od oferty

Dla porównania:
przy ofercie 2GB ram
na jednym z ww. hostingów wychodzi

Eu = 1,76 zł za 155 MB ram

Pl = 2,32 zł za 155 MB ram
Druga firma
2304 MB ram za 34,20 co daje za 155 MB ramu cenę 2,30 zł

Czyli dla obu przypadków Pukawka jest tańsza.
Trzeba tylko policzyć i wszystko widać

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Pukawka zawsze dawała najlepsze oferty i konkurencja nie była w stanie im dorównać, craftserve próbuje lecz daleko mu do pukawki, blokują możliwość wgrania własnego silnika, nie posiadają na liście wszystkich silników (niektórzy wracają do starszych wersji ),serwery w craftserve mają najwolniejszy status, u nich tylko animowane motd nie działa, i oczywiście lipny itemshop.

Więc najbliższy konkurent pukawki nie ma z nią szans więc polecam pukawke, posiadają najlepsze maszyny, dużo zadowolonych klientów,  najwygodniejszy itemshop (prowizja tylko 50% kwoty sms)

Wiele opcji autorskich w panelu.

Duże doświadczenie, jest to jedna  z pierwszych firm świadcząca usługi hostingowe na tak dużą skale w polsce z polskimi data center.

Tak oceniam Hotsingi:

Craftserve 7 / 10

Pukawka 9,5 / 10

Fiberhost 5 / 10

Mineserv 4,5 / 10

lvlup 6 / 10

Enderchest 5 / 10

Crafthost 3 / 10

cubegame 4 / 10

Jeżeli masz zamiar prowadzić duży serwer polecam OVH

Jest to moja prywatna ocena tych hostingów, nabyłem ją prowadząc serwery sam lub ze znajomymi na tych hostingach, ocena może ulec oczywiście zmianie.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Polecam Ci tyklko i wylacznie pukawke, te serwery ktore wymieniles w temacie nie dadza rady az tyle pluginow bez lagow wyciagnac.

Ps. Posiadam kod ktory daje -30% na zakup i oplate serwer ;-)
Chcesz to smialo pisz dam za darmo ;-)

Opublikowano

Z tych dwóch co podałeś to lepszy jest lvlup.pro
Ale jeden z lepszych hostingów to craftserve.pl i pukawka.pl
Osobiście polecam pukawkę:
- Dobra panel
- Szybki support
- Nie jest za tanio ale serwer są pro ;)­

Opublikowano

Polecam Ci tyklko i wylacznie pukawke, te serwery ktore wymieniles w temacie nie dadza rady az tyle pluginow bez lagow wyciagnac.

Ps. Posiadam kod ktory daje -30% na zakup i oplate serwer ;-)

Chcesz to smialo pisz dam za darmo ;-)

Pytałem się pukawki czy udzielali kody promocyjne na serwery i dostałem odpowiedz iż w ostatnim czasie takich kodów nie rozdawali i nie ma aktualnie takiej promocji.

Wszędzie piszesz tą bzdurę a chcesz aby ktoś się zarejestrował przez twój link albo twoją nazwę użytkownika ty otrzymasz punkty na pukawce a użytkownika  z mpcforum nic nie dostanie.

Ostatnio nie udzieliłeś mi kodu na pw tylko "system poleceń użytkownika"

ceglinino Nie mam nic do ciebie ale mnie wkurwiają takie posty.

Opublikowano

Pukawka? Nie polecam, gówno. Idiotyczny hosting, lagi masakryczne i maszyny gówniane...

Żadne z tych co napisałeś. Najllepsze są 3 hostingi:

enderchest.pl

mineserv.eu - 40zł/mieś a masz wszystko na maxa, ja bym brał ten hosting (oferta Crystal)

craftserve.pl

bannergif.gif

Opublikowano

Z tego co ty podałeś, wybrałabym pixelteam. Jednakże jest kilka innych, o wiele lepszych hostingów, np. enderchest czy craftserve.

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Tylko i wyłącznie pukawka jeśli chodzi o hosting ;)

Dobre maszyny
Niskie pingi
Szybki support
Ładny panel
Korzystne ceny ;)

;-) ;-)

Opublikowano

No dobra wybrałem Pukawka.pl skoro taka dobra.
I pytanie na pukawce wybrać jaką oferte. Bez limitu slotów czy bardziej jest opłacane bez żadnego limitu ? (Z tym drugim podejrzewam że słabe maszyny.) Musi utrzymać serwer sporo slotów więc który brać :D Będą obciążające pluginy. 12 gb chciałbym na tym bez limitu slotów albo to bez żadnego limitu.

Opublikowano

Powiem tak Vps lepszy. Ale żaden z tych hostingow nie jest idealny. ( nie ma ideałów ). Cóż ale vps / dydyk to co innego ;). Wszytko na jednym może być ts,strona, serwer co dusza zapragnie.

Pomogłem ?

Daj like :)

Opublikowano

Pukawka? Nie polecam, gówno. Idiotyczny hosting, lagi masakryczne i maszyny gówniane...

Żadne z tych co napisałeś. Najllepsze są 3 hostingi:

enderchest.pl

mineserv.eu - 40zł/mieś a masz wszystko na maxa, ja bym brał ten hosting (oferta Crystal)

craftserve.pl

Właśnie wymieniłeś 3 hostingi które mają ulokowane serwery w data center w europie.

I na dodatek crafsterve omg same ograniczenia.

Człowieku chyba nie testowałeś hostingów, oraz nie posiadasz wiedzy na temat lokalizacji, maszyn hostingów oraz innych czynników wpływających na jakość gry.

Jeżeli masz zamiar polecać francuzy to sam na nich stawiaj serwery !

No dobra wybrałem Pukawka.pl skoro taka dobra.

I pytanie na pukawce wybrać jaką oferte. Bez limitu slotów czy bardziej jest opłacane bez żadnego limitu ? (Z tym drugim podejrzewam że słabe maszyny.) Musi utrzymać serwer sporo slotów więc który brać :D Będą obciążające pluginy. 12 gb chciałbym na tym bez limitu slotów albo to bez żadnego limitu.

Maszyna podobna i mało się różni od tamtej, lecz brał bym bez limitów

Hosting minecraft: Maxcraft.pl (pukawka.pl)
- Maszyna: Dwa procesory Intel Xeon 2670v2, 256 GB pamięci ram, dyski ssd
Hosting VPS: webh.pl
- Maszyna: Brak informaciji

Opublikowano

Powiem tak Vps lepszy. Ale żaden z tych hostingow nie jest idealny. ( nie ma ideałów ). Cóż ale vps / dydyk to co innego ;). Wszytko na jednym może być ts,strona, serwer co dusza zapragnie.

Niestety, nie znam się na VPS. A wiem że to trudne więc niezbyt ;p

Właśnie wymieniłeś 3 hostingi które mają ulokowane serwery w data center w europie.

I na dodatek crafsterve omg same ograniczenia.

Człowieku chyba nie testowałeś hostingów, oraz nie posiadasz wiedzy na temat lokalizacji, maszyn hostingów oraz innych czynników wpływających na jakość gry.

Jeżeli masz zamiar polecać francuzy to sam na nich stawiaj serwery !

Maszyna podobna i mało się różni od tamtej, lecz brał bym bez limitów

Hosting minecraft: Maxcraft.pl (pukawka.pl)
- Maszyna: Dwa procesory Intel Xeon 2670v2, 256 GB pamięci ram, dyski ssd
Hosting VPS: webh.pl
- Maszyna: Brak informacji

Czyli mogę sobie brać tą maszynę bez Żadnego limitu ?

Ale dlaczego taka niska cena..

@Edit wziąłem na test tą bete bez "żadnego limitu" i wyskakuje że max to 4gb ram..

Opublikowano

@Edit wziąłem na test tą bete bez "żadnego limitu" i wyskakuje że max to 4gb ram..

Jakim cudem?

Skoro nie ma tam ustawionego parametru Xmx to jest systemowe ograniczenie do 32GB

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Obsługa VPS nie jest trudna, wejdz na linuxvps.pl tam masz poradnik jak zrobic tam serwer, ftp itp.

Opublikowano

Moim zdaniem powinieneś wybrać hosting lvlup tanio i można stabilnie utrzymać serwer.

701e5b581acb1.png

Gadu-Gadu: 11775833
Prywatną Wiadomość

Opublikowano

Ja bym wybrał pukawkę. Troszeczkę wyzszancena, ale tak jak napisałeś masz 1,5gb ramionach wolnego. Nie wiesz, może serwer się rozwinie i będziesz chciał powiększyć ilość slotów czy dodać mowę pluginy...

Opublikowano

No dobrze, ale którą ofertę wybrać.
Oferta bez limitu ram,slotów itd.. za te 29 złotych
czy
Oferta bez limitu slotów z 8gb ram za 90 złotych.

Opublikowano

No dobrze, ale którą ofertę wybrać.

Oferta bez limitu ram,slotów itd.. za te 29 złotych

czy

Oferta bez limitu slotów z 8gb ram za 90 złotych.

Oferta pierwsza wydaje się być lepsza i opłacalniejsza. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...