Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rangi w tej grze - Proszę o wytłumaczenie

Pookawka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie.

Muszę wygrać czy rozegrać 10 gier aby ranga zostala wyswietlona? Czy to w jakiej randze wyląduję zależy od tego ile gier wygram czy też od tego jakie mam staty? Do jakiej rangi maksymalnie może mnie wrzucić?

Narazie mam 1 lose i 1 win (oraz 1 wyrzucenie z gry, ono też się liczy jako rozegrana gra?)

Opublikowano

Range otrzymujesz po 10 wygranych. Z tego co słyszałem najbardziej liczą się mvp, ale nie jestem pewny. Wyrzucenie z gry liczy się jako przegrana. Polecam ci znaleźć jakąś ekipe do grania, z randomami będzie ci ciężko.

Opublikowano

Tak po 10 wygranych otrzymasz rangę może to być s1 a może to być LEM.

Maksymalna ranga to LEM.

Teraz się staraj aby jak najdalej cię wyrzuciło m.in:

-Otwieraj lub bądź 2 w tabeli

-Najwięcej MVP

-Wygrywaj jak najlepszym wynikiem

Potem jak otrzymasz rangę musisz wygrywać pod rząd aby awansować np. masz s3 wygrasz 4 mm pod rząd i będziesz s4 itd.

Przegrywasz = spadasz.

LEM = Legendary Eagle Master ( Legendarny mistrzowski orzeł )

S1 = Silver 1 ( Srebro 1 )

S3 = Silver 3

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Range otrzymujesz po 10 wygranych. Z tego co słyszałem najbardziej liczą się mvp, ale nie jestem pewny. Wyrzucenie z gry liczy się jako przegrana. Polecam ci znaleźć jakąś ekipe do grania, z randomami będzie ci ciężko.

MVP mialem akurat dużo w tej jednej wygranej.

Powiedzmy, że grałbym z ludźmi którzy mają już rangę. W jaki sposób dobierze nam przeciwników? Unrankedów czy graczy na poziomie najwyższej rangi z mojego premade'u?

Edit: @DareKPLV 2 mecze na dzień? Jak to?

Opublikowano

Liczą sie wygrane rundy, jak grasz czy otwierasz/zamykasz.

Bardzo szybko awansujesz wygrywając 16:1 16:6 itp.

Do s6 powinieneś dać rade grać z randomami ale w goldzie lepiej już jakiś team mieć.

Jak przegrasz a otwierasz i to wysoko to też mala szansa jest że spadniesz.

Opublikowano

Powiedzmy, że grałbym z ludźmi którzy mają już rangę. W jaki sposób dobierze nam przeciwników? Unrankedów czy graczy na poziomie najwyższej rangi z mojego premade'u?

Pośrodku.

Ale pamiętaj maksymalna różnica rang to 4-5

Czyli jeżeli masz unrankeda możesz pograć z max elite silver bądź silver 4.

Ale natomiast jak grasz w 5 to różnica się nie gra roli; powiecmy masz unrankeda i grasz z 4 globalami.

To losną się ak/dmg/lemy

Tak VOLVO wprowadziło takie coś jak 2 mm na dzień czyli jak wygrasz 2 mm to masz blokadę na 21h.

Oczywiście gdy już będziesz miał range to możesz grać nawet 50 mm.

MM = MatchMaking ( mix ) ( Mecz turniejowy )

AK = Mistrzowski obrońca

DMG = Wybitny mistrzowski obrońca

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

dobiera ci przeciwników z lvl podobnymi zakładając ze twój kolega ma golda z ty unranked da was przykładowo do srebra 3 lub 4     

jest takie ograniczenie na początku do 2 wygranych na dzień 

Opublikowano

Jeżeli czujesz się na siłach to graj zawsze z wyższymi rangami, szybciej będziesz awansować (Pod warunkiem że nie będziesz lamić). 

dobiera ci przeciwników z lvl podobnymi zakładając ze twój kolega ma golda z ty unranked da was przykładowo do srebra 3 lub 4     

jest takie ograniczenie na początku do 2 wygranych na dzień 

Z tym dobieraniem to się nie zgodzę, to że ma ktoś unranked nie znaczy że dobiera mu silvery. Jeżeli gra ktoś dobrze to na unrankedzie może mu nawet dobierać Kałachy itp.

Opublikowano

Nie dobiera rang środkowych, ile razy już się mi zdarzało że grałem vs 2/3 kalachy i goldy 1-2 vs same goldy 1-2. Match making jest kulawy i często dobiera źle. Jak najwięcej MVP - podstawa do awansu, a nie żadne wyniki 16:1 itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...