Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pr3stigio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wczoraj mój brat na siłę próbował wcisnąć pada na USB i rozwalił mi port  co doprowadziło do zwarcia i uszkodzenia płyty głównej. Reszta sprzętu działa - sprawdzałem.

W związku z tym szukam nowej płyty do:

Procesor: i5-3470 3.2 GHz do 3.6 GHz

GPU: VTX Radeon HD 7850

RAM: 1333Mhz

Zasilacz: SilentiumPC Deus G1

Obudowa: Tracer Joker

No i tak: jeżeli się da to chciałbym tą płytę mieć na przyszłość tzn żebym mógł do niej kiedyś wsadzić lepszego procka i szybszy RAM. Chodzi mi też o płytę z możliwością OC. Mogę wymienić także obudowę bo mam Midi Towera i za dużo się do niego nie zmieści.

Budżet: 500zł

Opublikowano

masz 5stów na płytę i obudowę ?? 

@Edit

masz tutaj płytę która obsługuje ram do 2800Mhz

http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-z77-pro3-z77-ddr3-1600-2xsata3-raid-hdmi-gblan-atx-z77-pro3-464641/

zostaje ci jakieś 140zł

szukaj Zalman Z3 Plus albo jak dołożysz 60-80zł to masz Z9 Plus

do tej płyty wejdzie lepszy proc np taki : 

http://www.morele.net/procesor-intel-core-i7-3770k-3-5ghz-8mb-lga1155-22mm-77w-box-bx80637i73770k-472108/

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Witam,

wczoraj mój brat na siłę próbował wcisnąć pada na USB i rozwalił mi port  co doprowadziło do zwarcia i uszkodzenia płyty głównej. Reszta sprzętu działa - sprawdzałem.

W związku z tym szukam nowej płyty do:

Procesor: i5-3470 3.2 GHz do 3.6 GHz

GPU: VTX Radeon HD 7850

RAM: 1333Mhz

Zasilacz: SilentiumPC Deus G1

Obudowa: Tracer Joker

No i tak: jeżeli się da to chciałbym tą płytę mieć na przyszłość tzn żebym mógł do niej kiedyś wsadzić lepszego procka i szybszy RAM. Chodzi mi też o płytę z możliwością OC. Mogę wymienić także obudowę bo mam Midi Towera i za dużo się do niego nie zmieści.

Budżet: 500zł

http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-z77-extreme4-intel-z77-lga-1155-2xpcx-vga-dzw-glan-sata-raid-ddr3-sli-crossfire-z77-extreme4-458745/

na tej płycie z dobrym chłodzeniem możesz się bawić w oc. 

Age is just a number :)

Opublikowano

do krecenia cepow na 1155 nie trzeba wiecej jak asrocka p67 pro3, spelnia wszystkie wymagania co wymieniles

co do budy zalezy ile pieniedzy i czy plytke uzywke kupisz, jesli wszystko nowe to chyba jedynie na z3 plus zostanie, lub brutusa m25, jak masz ok. 250zl bierz gelida darkforce

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...