Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wolny internet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 2 miesiące temu kupiłem internet 20Mb od Netii, na początek śmigało jak powinno ale teraz mam 5Mb. Rozmawiałem z Netią w tej sprawie i mi powiedzieli że mam tyle ile zakupiłem, powiedzcie dlaczego tak mam albo jak dobrze przyspieszyć internet.

Opublikowano

Na umowie (na papierku) miałeś napisane, że internet ma prędkość 20 mb/s?

bez gif

Opublikowano

Internet do 20 mb/s

Czyli mozesz mieć 20 lub 1. Dowolna prędkość do 20 mb.

A jeśli masz napisane 20 mb no to dzwonisz do nich lub zrywasz umowę.

Opublikowano

Internet do 20 mb/s

Czyli mozesz mieć 20 lub 1. Dowolna prędkość do 20 mb.

A jeśli masz napisane 20 mb no to dzwonisz do nich lub zrywasz umowę.

Ale czy na dokumentach mu pisało, że internet miał te 20 mb. Musze poczekać na wypowiedź autora tematu - jak on się wypowie to mu dalej będę pomagać. Innej opcji nie ma od mojej strony, żeby mu pomóc jeśli on mi/nam nie odpowie.

adameczek11, czy na papierze miałeś napisane, że internet ma te 20 mb?

bez gif

Opublikowano

Tak miałem tak napisane.

To powinni Ci 20 mb przyznać a nie 5

bez gif

Opublikowano

Zrezygnuj z Netii, to sami oszuści, ZERWIJ UMOWĘ jeśli masz do kiedyś tam - sam się przekonam w latach gdzieś tak 2003/4-2008 /czerwiec na temat tej Netii.

Od czerwca 2008 mam UPC. Już 7dmy rok mam UPC.

Masz PODOBNY problem, co on tutaj z Netią: 

http://www.mpcforum.pl/topic/1362703-internet-kablowy/

Autora post z: 

Kończy mi sie umowa z moim dostawcą internetu, a że internet był strasznie słaby nie przedłużam umowy. Chciałbym znaleźć tani internet (ok. 50 zł mies), dość szybki. Tylko ja nie wiem jaka jest różnica między Netią, UPS czy Vectrą czy tam jeszcze innymi dostawcami. Nie wiem też czy będę odczuwał różnice między 5mb/sek, 10mb/sek, 15mb/sek czy 20mb/sek. Internet potrzebny mi by był do grania w FPS (np.CS:GO), czasami do pobierani. Zależy mi na stabilmym łączu.

I moje dwa posty z: 

1.

UPC.

Będziesz miał router i hasło będziesz musiał tylko wpisać i tyle. I jak będziesz chciał zrobić 'Zapomnij tą siec' - i będziesz chciał od nowa to przywrócić/mieć internet z UPC, to od nowa hasło musiałbyś wpisywać.

Ja już 7dmy rok UPC i jestem z niego zadowolony. Prędkość UPC może być nawet do 150 mb/s - zależy jaką prędkość (mb/s) będziesz chciał mieć Twojego internetu.

Bierz UPC.

I jak byś miał jakieś jeszcze pytania - pisz, to Ding, ja Ci pomogę.

2.

Z UPC masz, czy z czegoś innego, z mocnej sieci, że masz taką MOCNĄ prędkość Twojego internetu?

WYRZUĆ Netię i zamień na UPC. Dobrze Ci radze, bo będziesz 'cierpiał' tym oszustwem od Netii - tak Ci to powiem, ja Netii nie używam od 7dmiu lat (początek mojego postu).

bez gif

Opublikowano

Ja to mam przerąbane bo internet dziadek opłaca, a debile same przedłużyły umowe do 2016.

Internet bym sobie sam kupił ale nie mam kasy, próbowałem iść do pracy to powiedzieli że dopiero za 2 lata( mam 14 ).

To sie nazywa j****e szczęście.

Opublikowano

Ja to mam przerąbane bo internet dziadek opłaca, a debile same przedłużyły umowe do 2016.

Internet bym sobie sam kupił ale nie mam kasy, próbowałem iść do pracy to powiedzieli że dopiero za 2 lata( mam 14 ).

To sie nazywa j****e szczęście.

Uwielbiam wylewanie żali na mpcforum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...