Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet kablowy

gra0986

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kończy mi sie umowa z moim dostawcą internetu, a że internet był strasznie słaby nie przedłużam umowy. Chciałbym znaleźć tani internet (ok. 50 zł mies), dość szybki. Tylko ja nie wiem jaka jest różnica między Netią, UPS czy Vectrą czy tam jeszcze innymi dostawcami. Nie wiem też czy będę odczuwał różnice między 5mb/sek, 10mb/sek, 15mb/sek czy 20mb/sek. Internet potrzebny mi by był do grania w FPS (np.CS:GO), czasami do pobierani. Zależy mi na stabilmym łączu.

Opublikowano

Ja mialem internet z multimedia 20Mb/s      mama placila jakos 40 cos zl

Teraz dali nam jakos promocje i mamy 60Mb za jakos 50 zl

I internet wyglada  tak :    55Downloadu     4,5-5 Mb uploadu

ie068n.jpg
Opublikowano

jak stabilne bierz upc/netie, szybkie dosyc lacza i nie slyszalem na jakies skargi na nich, internetu nie ma w jakis ekstremalnych przypadkach

tylko sprawdz czy jest linia upc czy netii dostepna w twoim domu

multimedia ma niezle predkosci w dobrej cenie, o stabilnosci nie czytalem opini

­

Opublikowano

Lepiej brać internet w netii 10mb/s czy 50mb/s ? Pytanie może wydawać sie głupie, ale mieszkam na wsi i chyba na wsi da sie podłączyć internet tylko do 20mb/s.

Opublikowano

pytaj netii jaka jest maksymalna predkosc na kablach z ktorych bedziesz miec internet o ile masz mozliwosc podpiecia sie pod netie bo nie wszedzie jest

­

Opublikowano

UPC.

Będziesz miał router i hasło będziesz musiał tylko wpisać i tyle. I jak będziesz chciał zrobić 'Zapomnij tą siec' - i będziesz chciał od nowa to przywrócić/mieć internet z UPC, to od nowa hasło musiałbyś wpisywać.

Ja już 7dmy rok UPC i jestem z niego zadowolony. Prędkość UPC może być nawet do 150 mb/s - zależy jaką prędkość (mb/s) będziesz chciał mieć Twojego internetu.

Bierz UPC.

I jak byś miał jakieś jeszcze pytania - pisz, to Ding, ja Ci pomogę.

bez gif

Opublikowano

Jak do FPSów to najniższe pingi. Poszukaj dostawcy lokalnego. A i też pytaj o prędkości jakie możesz mieć u siebie bo nie wszędzie będziesz mieć te 10mb/s. 

A i słowo klucz "do" np. 10mb/s czyli maksymalnie 10mb/s a nie ciągle :)

Opublikowano

Lepiej brać internet w netii 10mb/s czy 50mb/s ? Pytanie może wydawać sie głupie, ale mieszkam na wsi i chyba na wsi da sie podłączyć internet tylko do 20mb/s.

ja też mieszkam na wsi a jakoś u mnie hula 80 mb/s :P
Opublikowano

Na wsiach ostatnio też rozkopują i ciągną światłowody. Najlepiej poszukać dostawcy lokalnego, który zapewnia najlepsze usługi w regionie. Każde miejsce ma inną infrastrukture i różni dostawcy w jednym miejscu mogą być najlepszą opcja, w innych najgorszą a czasami jedyną :D

Opublikowano

ja też mieszkam na wsi a jakoś u mnie hula 80 mb/s :P

Z UPC masz, czy z czegoś innego, z mocnej sieci, że masz taką MOCNĄ prędkość Twojego internetu?

bez gif

Opublikowano

Ja mam UPC i sobie chwale, ale mieszkam w mieście, więc nie wiem czy jest jakaś różnica pomiędzy internetem na wsi, a internetem w mieście. Jeśli ja mam 20mb/s, a ktoś na wsi ma tą samą prędkość w umowie, to możliwe, że w normalnych warunkach owe prędkości będą się różnić.

Yo!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...