Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop Wot

akwa1245

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano

Mam podobnego lenovo, sprawuje się świetnie. 40 fps na wysokich, ale bez modów :P z modami 30-35 

Opublikowano

laptop do gier? tu się coś gryzie... albo kupujesz laptopa, albo sprzęt do gier, jeżeli chcesz sobie grać na ultra detalach, koniec kropka. 

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że obydwa są do niczego. Nie chcę robić z MPC elektrody bo tam byś od razu dostał warna za takie pytanie bo nawet z definicji 'laptop' wynik, że jest to urządzenie przenośne o mocy proporcjonalnej do wykorzystania baterii- co miewa się z celem w przypadku gier.

Pomijam już fakt, że za 2500zł z odrobiną wiedzy można złożyć coś na i5 + Radeon (lub nawet taniej FX + Radeon) który to komputer były na lata.

Skoro się tak upierasz to z tych dwóch laptopów mocniejszy jest Lenovo.

Opublikowano

laptop do gier? tu się coś gryzie... albo kupujesz laptopa, albo sprzęt do gier, jeżeli chcesz sobie grać na ultra detalach, koniec kropka. 

Zacznijmy od tego, że obydwa są do niczego. Nie chcę robić z MPC elektrody bo tam byś od razu dostał warna za takie pytanie bo nawet z definicji 'laptop' wynik, że jest to urządzenie przenośne o mocy proporcjonalnej do wykorzystania baterii- co miewa się z celem w przypadku gier.

Pomijam już fakt, że za 2500zł z odrobiną wiedzy można złożyć coś na i5 + Radeon (lub nawet taniej FX + Radeon) który to komputer były na lata.

Skoro się tak upierasz to z tych dwóch laptopów mocniejszy jest Lenovo.

Nie koniecznie z wami się zgodzę. Jeżeli ktoś korzysta z laptopa w różnych miejscach i często jest poza domem a jednocześnie lubi sobie pograć to czemu nie? Kto komu zabroni? Osobiście parę miesięcy temu kupowałem i miałem ten sam dylemat. Każdy mi mówił, że za kwotę ponad 3 koła ogarnę lepszego stacjonarnego, a mimo to kupiłem i kochany wot działa na full bez lagów.. Pozdrawiam

Opublikowano

Nie koniecznie z wami się zgodzę. Jeżeli ktoś korzysta z laptopa w różnych miejscach i często jest poza domem a jednocześnie lubi sobie pograć to czemu nie? Kto komu zabroni? Osobiście parę miesięcy temu kupowałem i miałem ten sam dylemat. Każdy mi mówił, że za kwotę ponad 3 koła ogarnę lepszego stacjonarnego, a mimo to kupiłem i kochany wot działa na full bez lagów.. Pozdrawiam

Tutaj mamy do czynienia  z budżetem trochę ponad 2 koła. pozdrawiam. jeżeli autor tematu chciałby grać na full przy FHD  to przy laptopie jest to koszt około 4k, natomiast przy PC spada o około połowę. Pozdrawiam.

Opublikowano

Tutaj mamy do czynienia  z budżetem trochę ponad 2 koła. pozdrawiam. jeżeli autor tematu chciałby grać na full przy FHD  to przy laptopie jest to koszt około 4k, natomiast przy PC spada o około połowę. Pozdrawiam.

Trudno tu mówić o Full HD, jako że oba laptopy mają rozdzielczość 1366 x 768...

Opublikowano

dobra, mea culpa, nie doczytałem do końca specyfikacji, nie zmienia to jednak faktu, że laptopy są przeznaczone do "pracy w terenie" a nie do gier, oczywiście można odpalić jakiegoś pasjanse itp., lecz o takim Metrze/Crysisie/DL itp. można śmiało zapomnieć, nie zwiększając budżetu dość drastycznie.

Opublikowano

dobra na czym kurw.. bede miał wiecej fps  w grach na lenowo czy na aceru ? -.- która karta graficzna będzie lepsza ? Mże sie grzać od czego sa podkladki chlodzace 

Opublikowano

http://www.x-kom.pl/p/228227-notebook-laptop-15-6-lenovo-y50-70-i5-4210h-8gb-256-gtx860m-fhd.html?partnerid=100180188&sm12=MjY=&ts=1425726801&token=16e0713dfba916868faab275d8a87095

Beż żadnego ale pójdzie wot.

Mocniejszą kartę dopiero mają powyżej 5000 zł+

Tak jak wyżej chłopaki, za 3 tysiaczki to złożysz potwora PC,

A laptop za 2,5k W życiu, Piekarniki na biurku grająć w NFS Rivals BF3 lub innego na max ustawieniach,

do gierek to minimum 5-6k zł.

Nie będę się rozkręcał dalej hehe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...