Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Huawei ascend g620s vs LG l90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pod koniec kwietnia będę kupował telefon. Może nawet wczesniej. Powinienem miec wtedy około 550 zł. Teraz pytanie, jaki telefon kupić? Juz na prawde sporo szukalem, nie znalazlem lepszych od tych, a nie chce jakis starych telefonow bez zadnego wsparcia. No to, huawei ascend g620s wygrywa pod względem ekranu, bowiem jest większy i ma większe zagęszczenie pikseli na cal.Jest lepszy również jeśli chodzi o procesor, ale nie powinno być większych różnic, ponieważ LG l90 mimo slabszego ma niższą rozdzielczość i mniejszy ekran, wiec będzie prawie tak samo płynnie działał. Natomiast jesli chodzi o zalety LG l90 to ma o 500 mAh pojemniejszą baterię i to w dodatku przy slabszym procesorze i ekranie, wiec musi być w stanie o wiele dluzej pracować. Obecnie posiadam Samsung galaxy ace 2. ma on 246 ppi, czyli o 12 ppi na cal więcej aniżeli jest w lg l90. Jest to mała różnica, ale czy wystarczająca, żebym odczuł różnice? Takowej odczuć bym nie chcial, ale to raczej jest oczywiste. Mój ace 2 ma baterie 1500 mAh, z tym że jest to telefon mniej wymagający od baterii niż lg i huawei, bo ma mały ekran oraz słaby procesor. Obecnie jego wynik jesli chodzi o wytrzymałość baterii jest w miarę ok. Jestem w stanie na nim oglądać z 5 godzin filmu tak mi się wydaje. Do tego w sumie telefon potrzebuje. Gorszego wyniku nie chcialbym mieć, więc odpowiedźcie mi na pytanie - Czy huawei z 2000 mAh, ale będący jednocześnie bardziej wymagajacym od baterii telefonem, da mi wynik taki sam jak ace 2, gorszy, czy lepszy? Jak już mówiłem, gorszego nie chcę mieć. kolejną zaletą lg l90 jest fakt iż ma gorilla glass 2, zaś huawei nie. Ja nie lubie mieć porysowanego ekranu, bo wtedy piksele są jakie są, więc fajnie by było mieć lepsze szkło na ekranie, ale pytanie, czy zwykla folia nie zaspokoi moich pragnień jeśli zadecydowałbym się na huaweia? Aczkolwiek na foliach też się szybko tworzą rysy, wiec to troche bez sensu.. Mimo tego, ze rysa folii to nie jest rysa ekranu, to efekt daje podobny, a nie po to się kupuje fiolię, żeby widzieć te takie piksele jak są po rysach.

Jak więc widzicie mam ciężki dylemat. Proszę o pomoc. Jesli nie mieliscie kontaktu z żadnym z tych 2 telefonów to lepiej nie probujcie pomóc, bo nie bedziecie po prostu w stanie

XrgAYyk.png

Opublikowano

huwawei wydaje mi sie posiadac lepsze podzespoly

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Opublikowano

huwawei wydaje mi sie posiadac lepsze podzespoly

Nie wiem czy przeczytales ten temat w calosci..

Przeciez nawet ja wspomnialem, z ema lepsze podzespoly, ale też nie jest to kolosalna różnica, bo jdnak ekran HD no i wiekszy, wiec wydajnosc będzie podobna. 

Jedyne co szkodzi mi na przeszkodzie do kupna huawei to obawa o baterię. Nie chce mieć gorszych wynikow niz przy moim ace 2.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie wiem czy przeczytales ten temat w calosci..

Przeciez nawet ja wspomnialem, z ema lepsze podzespoly, ale też nie jest to kolosalna różnica, bo jdnak ekran HD no i wiekszy, wiec wydajnosc będzie podobna.

Jedyne co szkodzi mi na przeszkodzie do kupna huawei to obawa o baterię. Nie chce mieć gorszych wynikow niz przy moim ace 2.

Ja tobie tylko mówię najlepiej zdecydujesz sam

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Opublikowano

Ja tobie tylko mówię najlepiej zdecydujesz sam

ale mówisz mi coś co ja sam juz napisalem, to nie jest żadne polecenie

XrgAYyk.png

Rekrut
Opublikowano

Jeżeli to ma być telefon na dłuższy czas to celowałbym w używane flagowce pokroju Galaxy s3/nexus 4(chętnie sprzedam) czy xperia z.

Opublikowano

Jeżeli to ma być telefon na dłuższy czas to celowałbym w używane flagowce pokroju Galaxy s3/nexus 4(chętnie sprzedam) czy xperia z.

Są to stare telefony. S3 na pewno nie kupie, ma slabą baterie i nakladke touchwiz, która po pewnym czasie muli.

Na pozostale pewnie zerkne. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Najlepiej by było wziąć Moto G. Natomiast Huawei wydaje się być w porządku, dobre podzespoły, ładna rozdziałka tylko nie wiem nic poza tym na temat tego smartfonu. :) 

lownfast

Opublikowano

Najlepiej by było wziąć Moto G. Natomiast Huawei wydaje się być w porządku, dobre podzespoły, ładna rozdziałka tylko nie wiem nic poza tym na temat tego smartfonu. :)

pisalem przeciez, ze moto g nie wezme, bo nie ma mozliwosci rozszerzenia pamieci kartą pamieci, a 8gb wbudowanej to za mało

XrgAYyk.png

Opublikowano

Istnieje wersja Moto G LTE, nie miałem czasu żeby przeczytać temat więc szybko odpowiedziałem. Moto G LTE posiada kartę pamięci. :)

O tym tez pisalem.. akurat nie miales 30 sekund na przeczytanie tematu.. Moto g lte jest droższym telefonem..

XrgAYyk.png

Opublikowano

Mam huawei ascend g620s od jakoś 1.5-2 tygodni i jest świetny radzi sobie genialnie z aplikacjami 3D, ma dobry aparat z przodu i z tyłu duży i czytelny ekran HD i wiele przydatnych funkcji, polecam obejrzec Ci jego recenzje na YouTube z Plusa (nie jestem pewien), tam wszystko jest dokładniej opisane, jak chcesz się o coś pytać to wal śmiało na PW

Opublikowano

O tym tez pisalem.. akurat nie miales 30 sekund na przeczytanie tematu.. Moto g lte jest droższym telefonem..

Nie pisałeś o Moto G LTE, nawet szukałem CTRL+F. Mniejsza. 

O ile droższym? W Vobisie 599 zł. Rozumiem, że jak masz 550 zł to nie możesz wykroczyć ani złotówki? W końcu kupujesz smartfon, a nie kapcie. 

Huawei jest spoko, bo oglądasz filmy. PPI raczej dostrzegać nie będziesz, w sensie różnicy - bardziej martwiłbym się o rozdzielczość w tym wypadku bo w filmach to jest dość istotne. 

Natomiast jak wolisz coś mniejszego, to Motka LTE. 

lownfast

Opublikowano

Nie pisałeś o Moto G LTE, nawet szukałem CTRL+F. Mniejsza. 

O ile droższym? W Vobisie 599 zł. Rozumiem, że jak masz 550 zł to nie możesz wykroczyć ani złotówki? W końcu kupujesz smartfon, a nie kapcie. 

Huawei jest spoko, bo oglądasz filmy. PPI raczej dostrzegać nie będziesz, w sensie różnicy - bardziej martwiłbym się o rozdzielczość w tym wypadku bo w filmach to jest dość istotne. 

Natomiast jak wolisz coś mniejszego, to Motka LTE. 

http://allegro.pl/listing/listing.php?bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-1-e-0113&id=147148&order=p&string=motorola+moto+g+lte

faktycznie, daloby się kupić ten telefon za np. 600 zł, czyli nei dolozylbym wiele, ale jednak jest to za dużo jesli chodzi o dołożenie. 550 zł to juz jest taki ultra max, wolalbym telefon za 500 zł ;) jestem tylko nastolatkiem, 50-100 zł to już jest dla mnie różnica ;)

Co masz na mysli pisząc, ze rozdzielczosc HD lepiej się spisuje przy filmach? Chodzi Ci o to, ze nie bedzie czarnych paskow, tylko film na caly ekran?

XrgAYyk.png

Opublikowano

Chyba musisz troche więcej pogooglować. 

Mówisz o dobrej jakości dzięki rozdzielczości HD. Rozdzielczość zapewnia jakąś ilość pikseli na cal, im większa tym jakość, o której mówiłeś jest lepsza. Ilość pikseli na cal to PPI

XrgAYyk.png

Opublikowano

Mówisz o dobrej jakości dzięki rozdzielczości HD. Rozdzielczość zapewnia jakąś ilość pikseli na cal, im większa tym jakość, o której mówiłeś jest lepsza. Ilość pikseli na cal to PPI

No, tylko PPI nie równa się rozdzielczości. 

lownfast

Opublikowano

No, tylko PPI nie równa się rozdzielczości. 

im większa rozdzielczość tym więcej ppi. Odebranie dobrej jakości w sposób pozytywny = cieszenie się z wysokiej liczby ppi

XrgAYyk.png

Opublikowano

PPI jest zależne od rozdzielczości, tylko chodziło mi głównie o to że PPI nie równa się rozdzielczości. Oczywiście, im większa rozdzielczość -> tym więcej PPI -> lepsza jakość no i do tego musisz wziąć pod uwagę kontrasty, jasności, kolory danych matryc. 

lownfast

Opublikowano

PPI jest zależne od rozdzielczości, tylko chodziło mi głównie o to że PPI nie równa się rozdzielczości. Oczywiście, im większa rozdzielczość -> tym więcej PPI -> lepsza jakość no i do tego musisz wziąć pod uwagę kontrasty, jasności, kolory danych matryc. 

no, nie napisales nic co mogloby być dla mnie jakąś nowością ;)

XrgAYyk.png

Opublikowano

no, nie napisales nic co mogloby być dla mnie jakąś nowością ;)

przed chwilą pisałeś że PPI to rozdzielczość, zresztą ja się nie udzielam bo szkoda mi nerwów, pierwszy raz spotykam się z tym że zakładający temat próbuje mnie uczyć ^^

lownfast

Opublikowano

przed chwilą pisałeś że PPI to rozdzielczość, zresztą ja się nie udzielam bo szkoda mi nerwów, pierwszy raz spotykam się z tym że zakładający temat próbuje mnie uczyć ^^

Nie napisalem, ze ppi to rozdzielczość. Napisalem, ze ilość ppi jest zależna od rozdzielczości.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie miałem Huawei w ręku, ale miałem LG. Działa płynnie, wykonanie dobre, ale kolory wydają się wyblakłe... W ciemno brałbym Huawei. Większy ekran i 64 bitowy procesor. A różnica 10 - 20 ppi jest praktycznie nie odczuwalna.

Aha, nie patrz na czas pracy baterii przez pryzmat wydajności procesora. Nawiasem mówiąc, Galaxy Ace 2 ma procesor 40 nm, a Huawei 28, więc jest znacznie bardziej energooszczędny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...